A-ha, už rozumím. To jsem minule špatně pochopil.
(Fórum nechce být image serverem pro jiná fóra, to je celkem logické a taky se jedná o obsah nahraný třetí osobou a tak dále)jipol57 píše:Central Stop, okamžité zastavení všeho, bez vypnutí napájení, umí i ROCO MM. Je tam možnost si nastavit s vypnutím, nebo bez. Taky ovladač Zavovi, má tu možnost nastavení. Centrálu mám odemčenou z21Start.
Ano, pro ExpressNet je Estop Broadcast celkem běžná funkce, ale svět není jen ExpressNet.
jipol57 píše:Ještě pro upřesnění. Zatím nemám připojený enkodér. Ale ťuknutím na budík, se nastaví rychost, a mašina jede. Když ťuknu v oblasti 0, začne brzdit.
A když jede a stisknu BOOT (s nastaveným nouzovým zastavením), tak se nic nestane a mašina jede dál. Neřeším teď vypnutí kolejí. Nestane se vůbec nic. Všechno ostatní, Jako F-ka, když nastavím, tak funguje.
OK, tohle už jsem schopen vyzkoušet, tak se na to o víkendu podívám.
Jenom taková drobnost - nemáš aktivovanej nějakej zámek? Estop je případ funkce, kterou většina zámků omezuje.
jipol57 píše:Ten Posun (Manévry), se mně taky nic neděje, ale tam je asi závislost otáčení enkodéru na budík. To u mě bude tím, že nemám zatím enkodér.
Posun, tak jak je implementovaný na ovladači, tak se bez enkodéru moc neprojeví. A znovu a důrazně opakuju, je to ovladačovej posun a ten se chová jinak než posun aktivovaný funkcí. Pokud máte dekodéry s komfortním posunem, bude pro vás mnohem praktičtější používat funkci dekodéru.
jipol57 píše:Mně jde hlavně o ten Central Stop. Ten bych chtěl mít poruce.
Rozumím.
jipol57 píše:Video sem neumím. Ale co by na něm mělo být jiného, než že se zmáčknutím nic nestane, a mašina a všechny jedou dál.
Teď už mám větší přehled, co hledáš, tak už to není tak důležité.