Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.
Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
od look23 » ned 25 úno, 2024 9:11 am
jipol57 píše:Díky za rady, ale v tom můj problém se Čmeláky nebude. Na všech dekodérech zapisuji jen CV29,2. Ono to není, že projede naplno. Zpomalí, ale nezastaví. Pomalou jízdu najede na úsek za ABC, a znovu se rozjede. Většinou ale do zkratu na nepřehozené výhybce.
Kdysi jsem experimentoval s poměrem diod 3:1 až 6:1, ale bez výsledků. Navíc je to náhodné. Většinou 1. jízda po delším stání, ale až se rozjezdí, tak už většinou zastavuje dobře. To by poukazovalo taky na souvislost s převody.
Teď už s poměry diod zkoušet nemůžu protože mám kombinaci s obsazením úseku.
viewtopic.php?f=6&t=11655&start=15#p287019
Tohle se mi stávalo, když jsem měl málo diod nebo dlouhou dráhu na zastavení v CV.
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
-
look23
-
od Sandy » pát 05 zář, 2025 8:18 am
Nesmějte se mi, protože žádný učený z nebe nespad´(ale blbce jakoby shazovali..).
Vnuk číslo dvě (4 roky) se do vláčků tak "zažral", že jsem kvůli němu nucen oprášit cvičné kolejiště. Postavené bylo jako čistý analog. po čase přešlo na primitivní digitál. Chtěl bych na dvou úsecích instalovat modul ABC, ale kolejiště je v klasické analogové konfiguraci s jedním společným vedením. Bude mi ABC fungovat na "společné" koleji?
A ještě jeden dotaz (spíše pro zajímavost). Analog byl postaven s typickým použitím diody pro zastavení/průjezd před návěstidly. Použity byly diody jednoho typu, které jsem kdysi koupil v jakémsi výprodeji. Při digitálním provozu některé loko na některých úsecích znatelně zpomalí. Je možné, že by vlastnosti použitých diod byly tak rozdílné?
-
Sandy
-
Zpět na DCC v praxi