Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
Sarge píše:Zdravím.
Pořídil jsem si výše zmíněnou lokomotivu a osadil ji digitálním dekodérem ZIMO (MX630). Když jsem ji zkusil projet, zjistil jsem že světla na jedné straně neustále svítí a nejde je nijak zhasnout (spolu s tím i osvětlení kabiny). Vrátil jsem zpět analogouvou propojku a zkusil analog. Tady bylo vše v pořádku (stejně jako na prodejně když se zkusmo projela). Po opětovném vrácení dekodéru už vše fungovalo normálně. Považoval jsem to tedy za nějakou anomálii. Po čase jsem mašinu znovu vytáhl abych projel nové vozy a problém je zpátky. Nemám bohužel po ruce druhý stejný DCC dekodér abych ověřil jestli je chyba v něm ( stejně to bude trochu složitější, pokud se problém projeví "někdy"). Chci se proto zeptat jestli někdo už podobný problém neřešil a nemáte s tím nějaké zkušenosti? Děkuji.
radula63 píše:.....
ZIMO dekodery řady MX , MN i MS nastavuji takto :
PLUX 16
CV1= DCC adresa, (případně dlouhé adresy je nutno nastavovat v CV17 + CV18 a v CV 29)
CV61=97 (alternativní přiřazení funkcí - tabulka mapování bez posunu vlevo)
CV33=1 , CV34=2 (bílé pozičky dle směru tlač. F0)
CV35=12 (červené pozičky pod tlač. F1)
CV36=64 (reflektor pod tlač. F2)
CV37=3 (bílé pozičky na oba směry při F3 posun)
CV39=128 (interiér ovládán tlač. F5)
CV127=1 , CV128=2 (směrová závislost červených poziček)
CV124=151 (vypnutí SUSI, tlač.F3 posun, tlač.F4 vypnutí rozjezdové a brzdové křivky)
....
Bedlisch píše:radula63 píše:.....
ZIMO dekodery řady MX , MN i MS nastavuji takto :
PLUX 16
CV1= DCC adresa, (případně dlouhé adresy je nutno nastavovat v CV17 + CV18 a v CV 29)
CV33=1 , CV34=2 (bílé pozičky dle směru tlač. F0)
CV35=12 (červené pozičky pod tlač. F1)
CV36=64 (reflektor pod tlač. F2)
CV37=3 (bílé pozičky na oba směry při F3 posun)
CV127=1 , CV128=2 (směrová závislost červených poziček)
CV124=151 (vypnutí SUSI, tlač.F3 posun, tlač.F4 vypnutí rozjezdové a brzdové křivky)
....
Radku brzdi, takhle to být nemůže. MS a MN mají jiné přiřazení výstupů na piny než měly MX, takže nastavení CV bude jiné. Nechce se mi to hledat, ale typl bych, že to tvoje je pro MX.
Sarge píše:Díky, až budu doma, vyzkouším. Já zatím když pořídím novou loko ji jen zkušebně projedu po okruhu abych viděl jestli je v pořádku a ukládám, než bude hotové kolejiště. Nechávám proto na všech zatím adresu pro ovládání na CV3 a s nastavovaním obecně si chci hrát až později. Ale i jiného modelu (včetně jiné MTB bobiny) jsem se s ničím takovým nesetkal.
Sarge píše:Vzal jsem si včera do ruky dva modely - Brejlovce a zmíněbou Bobinu. Opravdu po HW stránce po sejmutí kastle se jedná defakto o ientické modely.
Každopádně jsem zkusil cvičně prohodit dekodéry a problém přetrvává. Jejích nastavením to tedy si myslím nebude. Oba by měli být v továrním nastavení, čerstvě otevřené po dodání z e-shopu. Zde okdaz na youtube video kde jsem se to pokusil nahrát: https://youtu.be/CGEM7jbDx3M
Bedlisch píše:Sarge píše:Vzal jsem si včera do ruky dva modely - Brejlovce a zmíněbou Bobinu. Opravdu po HW stránce po sejmutí kastle se jedná defakto o ientické modely.
Každopádně jsem zkusil cvičně prohodit dekodéry a problém přetrvává. Jejích nastavením to tedy si myslím nebude. Oba by měli být v továrním nastavení, čerstvě otevřené po dodání z e-shopu. Zde okdaz na youtube video kde jsem se to pokusil nahrát: https://youtu.be/CGEM7jbDx3M
Problém přetrvává u dekoderu nebo mašiny? Pokud u dekoderu doporučuji nejdřív resetovat nastavení a znovu nastavit. Pak mrknout, jestli v patici nezůstal třeba vodivý molitan. Pokud nic nepomůže, pak reklamace.
Tak dáme trochu osvěty
Máš tam:
To znamená, že tlačítkem F5 spínáš výstup FA6. Ovšem takový výstup u MS480/481P16 či MN300P16 NEEXISTUJE (klikni na obrázek níže). Takže těžko by to mohlo fungovat. Ostatní světla budou v pohodě. Jen časem asi bude u MS a MN problém s CV61=97 a bude se to muset řešit pomocí CV201.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků