Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
radula63 píše: ale ani v návodu k dekodérům jsem nenašel info.
Požadavek - ABC brždění obousměrně - tedy ABC zastavení jak nesymetrií v levé, tak i v pravé kolejnici.
Dekodér Lenz , Zimo i Kuehn poslouchají správně. Jenže v ESU se tím zapne "pendl" (zastaví a po pár vteřinách změní směr a jede zpět (bez jakékoliv další příčiny či povelu) a to NECHCI.
Radovan van N píše:Ahoj.
Prosím o radu.
Kolega má mašinu osadenú dekodérom Esu loksound 5 plux 22.
Všetko funguje ako má,okrem ovládaného spriahadla, ktoré pri požiadavke
na rozpojenie,len vybruje. Aké CV treba nastaviť a na akú hodnotu,aby to fungovalo
korektne.
Ďakujem za každé info.
Vysočina píše: A co CV 149 ? Jalá je tam hodnota ?? Kapitola v návodu 10.4.4.3. ABC Pendelzugsteuerung
Radovan van N píše:Ahoj.
Prosím o radu.
Kolega má mašinu osadenú dekodérom Esu loksound 5 plux 22.
Všetko funguje ako má,okrem ovládaného spriahadla, ktoré pri požiadavke
na rozpojenie,len vybruje. Aké CV treba nastaviť a na akú hodnotu,aby to fungovalo
korektne.
Ďakujem za každé info.
Aleson píše:Konkrétně takovýto typ reproduktoru jsem zatím nezaznamenal. Ale už jsem se setkal s tím, že pokud reproduktor není v ozvučnici dokonale utěsněný, prská. Na fotce tohoto reproduktoru, co jsem našel na webu, se mi zdá, jako by kolem "kostky" vložené do ozvučnice byla škvíra. Pokud tomu tak je, v první fázi bych se pokusil ji utěsnit. Nejspíš zalitím nějakým hustým pružným lepidlem, tmelem, silikonem, tekutou gumou.... Mohlo by to pomoct. Pokud ne, lze zkusit mírně snižovat hlasitost, až chrčení přestane. Někdy se bohužel stane, že nějaké frekvence z toho konkrétního projektu (nebo jejich harmonické) se dostanou do rezonance s tím konkrétním reproduktorem a to je pak těžká pomoc...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník