Centrála DR5000

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 23 čer, 2020 12:32 pm

Zdravím,
multimouse mi zničehonic začal hlásit při připojení k DR 5000 ERR13 dle popisu chyb jde - ztrátu X-Bus masteru?
Včera večer fungoval, ale po restartu, už nenaběhl.
Kontroloval jsem kabely, i konektory a nenašel jsem viditelnou závadu. Při testu s původní "kostkou ROCO" MM funguje. Loconet z DR5000 též běží, akorát kombinace MM + DR5000, která doteď fungovala nejde.
Máte nějaký tip jak závadu odstranit? Díky.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda
 
Příspěvky: 1941
Registrován: pon 23 říj, 2006 9:57 am
Bydliště: Plzeň - střed

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Trixt » úte 23 čer, 2020 12:41 pm

Připojoval jsi ji přímo k centrále nebo je mezi centrálou a myší nějaká kabeláž? Já zrovna včera hledal studený spoj. Asi jsem při pájení drátů s tím pohnul a spoj nebyl tak dokonalý, jak na první pohled vypadal. A i jako tobě, až do předvčerejška mně vše fungovalo normálně.
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail, MP1
Trixt
 
Příspěvky: 953
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod sidlo » úte 23 čer, 2020 12:59 pm

Zkus zmáčknout zelené tlačítko.
https://sites.google.com/site/sidloweb/jmri/dr5000
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 2534
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 23 čer, 2020 1:26 pm

Ahoj,
Bohužel to není tím, že bych nezapnul centrálu do provozu to není. Mačkáním zeleného tlačítka se nic nezměnilo.
Na studeňák jsem to tipoval též (mám jeden kabel, který trochu zlobí), proto jsem zkoušel různé kabely i propojení. MM je připojená přímo - originálním kabelem. Stejný jsem použil i k připojení kostky, se kterou MM fungovala. Jediné místo, které mě napadá je studený spoj uvnitř centrály (např. připojení zásuvky na DSP, ale vrtat se v centrále se mi moc nechce).
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda
 
Příspěvky: 1941
Registrován: pon 23 říj, 2006 9:57 am
Bydliště: Plzeň - střed

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Trixt » úte 23 čer, 2020 2:00 pm

A na stejný vstup centrály, kde je myš, máš připojeno i něco jiného než MM? Pokud ano, funguje to? Já sice MM neprovozuji a nemám s ní žádné zkušenosti, ale nedalo by se v logování centrály něco odsledovat? Třeba jak centrála zareaguje, pokud je proud v kolejích a ty k ní MM připneš.
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail, MP1
Trixt
 
Příspěvky: 953
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 23 čer, 2020 2:56 pm

Právě, že nemám, mám tam pouze MM. Vyzkoušel jsem druhou MM dopadlo to opět s Err13.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda
 
Příspěvky: 1941
Registrován: pon 23 říj, 2006 9:57 am
Bydliště: Plzeň - střed

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » úte 23 čer, 2020 3:53 pm

Měl bys zkusit centrálu resetovat, případně nainstalovat aktuální firmware, pokud máš starší než současný 1.5.5.
N, převážně epocha V, VI.
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2359
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 23 čer, 2020 8:20 pm

OK, zkusím aktualizaci. Jak se provádí reset? Pokud pouze odpojením od napájení, tak centrálu resetuji při každém použití. Nebo je nějaký jiný způsob?
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda
 
Příspěvky: 1941
Registrován: pon 23 říj, 2006 9:57 am
Bydliště: Plzeň - střed


Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Michal Šuhajda » stř 24 čer, 2020 5:36 am

Děkuji. Tenhle návod nemám, jen takový kratší, asi 10 stran.
Po demontáži centrály z kolejiště a připojení k PC dám vědět jak jsem dopadl.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda
 
Příspěvky: 1941
Registrován: pon 23 říj, 2006 9:57 am
Bydliště: Plzeň - střed

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 30 čer, 2020 4:36 pm

Ahoj,
Tak jsem zkusil restart i aktualizaci SW, ale Myš stále hlásí Err13. Tak nevím.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda
 
Příspěvky: 1941
Registrován: pon 23 říj, 2006 9:57 am
Bydliště: Plzeň - střed

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod jirkah » úte 30 čer, 2020 5:01 pm

Ahoj , nechceš otestovat moji centralu nebo myš ? Myslím , že by se tak vyloučilo kde je chyba.
......................................
Jiří Hocmann TT,DR5000,MGP
http://jhvlaky.webnode.cz
Uživatelský avatar
jirkah
 
Příspěvky: 335
Registrován: sob 29 zář, 2012 8:32 am
Bydliště: Plzeň jih

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 30 čer, 2020 5:56 pm

Ahoj, jo. Díky!
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda
 
Příspěvky: 1941
Registrován: pon 23 říj, 2006 9:57 am
Bydliště: Plzeň - střed

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Kajinek11 » stř 01 črc, 2020 10:40 am

Já zas za boha nejsem schopen rozchodit přes Wifi žádnou App-ku na Androidu..

Ať dělám co dělám je to furt stejné:

-telefon vcelku dobrý.
-Wifi na DR5000 zaplá a funkční
-do této Wifi je připojen PC a telefon s a Androidem
- na telefonu nainstalovány App : Z21, Rtdrive, Engine driver
-App ky běží ale když v nich zadám IP adresu té Wifi, tak se to prostě nepřipojí..ani jedna z nich..

Abychom se vyhnuli zbytečným začátečnickým radám, tak mám vše udělané podle tohoto návodu a stejně nic nejde...
https://www.youtube.com/watch?v=ywxNXyGvU48

Někdo nějaký nápad? Bude to určitě nějaká kravina..
TT segmenty, DCC - DR5000 + 2x MM, IV. epocha.
Kajinek11
 
Příspěvky: 554
Registrován: stř 07 pro, 2011 11:12 pm
Bydliště: Rumburk

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod elvis.jarous » stř 01 črc, 2020 11:32 am

pokud je centrála nastavena správně jako v čase videa 5:55 a v telefonu je appka Z21 správně iP a pak patice restart, tak by to mělo jet a i s připojenou multymyší.
jinak jednou jsem si to celý nějak rozkopnul a musel jsem centrálu a program digikeijs upgradovat... to se mi stalo jednou. Teď jezdíme, teda občas jak s myší tak s telefonama a s počítačem ale jen přes usb
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21,velikost H0
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 528
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků