Centrála DR5000

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Trixt » čtv 14 bře, 2019 7:46 pm

zdeno píše:super, zatim jsem vedel jen o DR4088 na R-BUS.

I DR4088 existuje ve verzi pro LocoNet. ;)
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 487
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » čtv 14 bře, 2019 10:53 pm

zdeno píše:
HonzaM píše:DR5088RC je určen jen pro LocoNet a jiné provedení DR5088 neexistuje.

super, zatim jsem vedel jen o DR4088 na R-BUS.

DR4088 existuje v mnoha verzích, LocoNet, S88, R-bus. Kromě provedení s proudovým snímáním (CS - current sensing) je také verze GND pro tříkolejný Märklin a OPTO, což ovšem znamená jen modul zpětného hlášení, určený pro připojení optického snímače, ten si ale musí modelář zajistit sám, Digikeijs ho v nabídce nemá.
Na rozdíl od DR5088 má DR4088 ve verzi CS citlivost 2 mA.
Modul DR4088 RB může být velmi zajímavý pro mejitele centrál majících pouze rozhraní R-bus ((například centrály z21. Má 16 vstupů a na jeho výstupu je rozhraní S88, lze jej proto použít pro využívání řetězce modulů S88 a na rozdíl od modulu sloužícího jen pro transformaci R-bus na S88 poskytne “zadarmo” zmíněných 16 vstupů.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1848
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod elvis.jarous » úte 19 bře, 2019 8:07 pm

Dotaz:
Začalo zlobit čtení a zápis cv. Nepamatuju si že bych něco v konfiguračním programu měnil.Neměl jsem důvod.Takže neměnil. Centrálu jsem teď přišrouboval k testovacímu kolejišti z roco geoline a dal jsem si tam jednu kolej mimo ovály na programování.A už když jsem si hrál s CVčkama sergeje Roco se zvuky Petra Smutka tak jsem zjistil že to blbne. dneska jsem si hrál s Fleischmann párou se zvukem. Adresu se mi podařilo změnit na šestý pokus asi.Chtěl jsem si pohrát s CVčkama ale nebylo to možné. Úspěšnost čtení 1:10.
co je horší, že z notebooku přes USB mi program Digikeijs blbne, seká se, a to jsem dnes tahal poslední verzi,Javu jsem aktualizoval. Celý se to kouše.I multimyš jsem odpojil, spoje přešel. Zítra zkusím malej komp donést dolů s monitorem(to se mi fakt chce) a zkusim se připojit k centrále.
Ještě zkusim jiné loko. Ale pokud ty budou šlapat, tak bude problém ve Flaischmannovi? co tam může být za dcc? Je to tip 74174. Prosim radu.
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21 http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/Moje_depo
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 357
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Trixt » úte 19 bře, 2019 9:24 pm

Pokud nepomůže druhé PC, tedy chybovost čtení nebyla způsobena sekáním programu, asi bych zkusil od centrály vše odpojit a připojil bych jen kolej na programovací výstup a zkusil čtení CV v programu k DR5000 znovu.
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 487
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod elvis.jarous » stř 20 bře, 2019 5:17 am

abych to upřesnil blblo mi to i přes aplikaci z21 přes wifi přes kterou jsem to dělal výhradně. Notebook jsem k tomu připojil jenom prostě abych zkusil dát reset do továrního nastavení což mi taky ani nešlo...ačkoliv ten laptop je herní.....win 7

Dnes: přes malý pc mi program digikeijs šlape dobře-bez záseků→ takže při čtení hodí chybu fail....jedna loko. x krát.Druha s adresou 18 mi ukáže při prvním čtení adresu 61 a pak faile→ fail a pořád dokola. přes aplikaci to dělá to samé.... že by jsem to rozbil? Nemohl jsem nějak přenastavit parametry programovací koleje? Nemohl jsem to nějak poškodit, když jsem jezdil na program track výstup třemi lokomotivami?Omylem....
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21 http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/Moje_depo
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 357
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod zdeno » stř 20 bře, 2019 7:55 am

zakladni vec je cista kolej, teda vzit brusny kotouc s hodnotou zrnitosti nad 200, prebehnout a otocit a ocistit tou chlupatou stranou.
Druhy problem je pripojeni pres COM porty, kdy to musi byt spravne prihlasene. Je celkem realne, ze pripojeni jinych USB zarizeni muze neco prepsat. Teda zkontrolovat manazer device, ci to je spravne prihlasene.
Pokud ne, treba preinstalovat program nebo ovladace.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1639
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod elvis.jarous » stř 20 bře, 2019 11:40 am

Zdeno, ok, to je problém s notebookem. Na počítáčku , kterej mám výhradně na mašiny, mi to komunikuje jedna báseň. Mašinu jsem řídil přes dr5000 traincontrollerem no problem.
Jde mi o to proč mi nejde najednou číst. Ovládat mašiny lze bez problémů. Ale čtení a zápis je problém.
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21 http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/Moje_depo
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 357
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Trixt » stř 20 bře, 2019 11:48 am

Já Zdena pochopil tak, že špatný kontakt mezi lokomotivou a kolejemi ovlivňuje i informaci, kterou dekodér zasílá do centrály a že ti doporučuje očistit všechna místa, kde by mohlo dojít ke zkreslení přenášené informace a tedy i programovou kolej.
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 487
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod elvis.jarous » stř 20 bře, 2019 2:53 pm

jestli to bude kolejí, tak si dám pár facek :mrgreen: .....
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21 http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/Moje_depo
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 357
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod MiG » stř 20 bře, 2019 3:10 pm

Může být i kolečkama... :-)
MiG
 
Příspěvky: 828
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod elvis.jarous » stř 20 bře, 2019 3:19 pm

tak kolej přeleštěna brusnou houbičkou a pak i smirkem 320 (prasečina)a pak jeho druhou stranou. Na sergeje jsem i přitlačil-a číst nejde. mašiny mám celou dobu ve skříni v krabičkách.Koleje jsou trošku poďobaný , to je vidět ale kola se lesknou jak psí kulky. Abych vyloučil dráty vod pantáty tak jsem ovál přepíchnul na programovací výstup a sergeje postavil tam. Taky to nečte...nemůžu mít rozesratý nastavení programovací koleje?
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21 http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/Moje_depo
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 357
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod MiG » stř 20 bře, 2019 4:08 pm

Může. Třeba jinej Ack delta štróm.

Nebo zkuste po sundání všech ostatních vozidel přepnout z programovací na hlavní kolej a tam načíst nějaké CV.
MiG
 
Příspěvky: 828
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod zdeno » stř 20 bře, 2019 6:12 pm

pokud to na jednom PC funguje a na druhem ne, tak to je jednoznacne chyba toho druheho PC !!
Teda zkontrolovat ovladace USB a ci jsou spravne nakonfigurovane a dokazou se prihlasit.
Taky by se hodilo zkontrolavat program od DR5000, ci je funkcni.
Idealni je, se prepnout do "device manager" a pripojit USB. Okamzite se musi objevit 3 USB porty a prihlasit se.
Zkus to a dej vedet.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1639
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod elvis.jarous » stř 20 bře, 2019 6:28 pm

měl jsem tam jen toho sergeje.Nic vic.Zitra provedu reset centrály protože ten jediný jsem zapomněl udělat když jsem to měl připojené na funkčním počítači a programu.
Ten notebook ted neřeším ale pořeším.Moc díky.Ted mám šichtu bohužel.
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21 http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/Moje_depo
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 357
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Trixt » stř 20 bře, 2019 8:48 pm

Neupgradoval jsi teď někdy fimware centrály? Pokud ano a neudělal jsi reset nastavení, mohla by centrála zlobit a tím pádem by reset mohl pomoci.
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 487
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník