MULTIMAUSE

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod dudlifuk » stř 05 pro, 2018 8:46 pm

Asi som neobjavil Ameriku ale objavil som funkciu na MM, ktora mi doteraz nebola znama. V rezime vyhybiek, ak stlacim Shift + akukolvek adresu vyhybky, tak sa hned prehodi do opacnej polohy. Je to pre mna vcelku prijemny poznatok, pretoze povodny sposob je o jeden stisk zdlhavejsi. T.j. adresa vyhybky a nasledne sipka vlavo alebo vpravo (rovno/ do odbocky). Alebo varianta dva, adresa vyhybky, OK a sipka vlavo alebo vpravo. Nikdy som navod od MM necital, cele ovladanie mi pride take jednoduche, ze som to nepotreboval. Pokial to v navode bude , tak asi bude na case ho precitat ! Na ovladanie vyhybiek som doteraz pouzival ovladaci panel, ten je momentalne v celkovej rekonstrukcii, tak frcim v nudzovom rezime na MM.
dudlifuk
 
Příspěvky: 146
Registrován: ned 15 led, 2017 9:40 pm
Bydliště: TT

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 07 led, 2019 8:59 pm

Zdarec pánové,poslední dobou mě docela začíná štvát neustále rovnat kroutící se kabel od MM.Ve své době se prodávala bezdrátová MM(modrá) a teď koukám,že už je v nabídce jen ta k Z21.Nepamatujete si někdo,jak ta první verze fugovala?
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
Uživatelský avatar
miroslav lengyel
 
Příspěvky: 3403
Registrován: sob 17 led, 2009 6:26 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod fulda » úte 08 led, 2019 7:37 am

miroslav lengyel píše:Zdarec pánové,poslední dobou mě docela začíná štvát neustále rovnat kroutící se kabel od MM.Ve své době se prodávala bezdrátová MM(modrá) a teď koukám,že už je v nabídce jen ta k Z21.Nepamatujete si někdo,jak ta první verze fugovala?

Jmenuje se Roco 10832 multizentralepro respektive 10812 - multiMAUSPRO je ten ovladač a potřebuješ k tomu jinou černou kostku (s rádiem).
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4397
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 08 led, 2019 9:53 am

Jindro díky,v nabídce už není a na ebay za 500€? :D To už si můžu koupit rovnou Z21. :roll: No asi zůstanu u kabelu. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
Uživatelský avatar
miroslav lengyel
 
Příspěvky: 3403
Registrován: sob 17 led, 2009 6:26 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod fulda » úte 08 led, 2019 11:16 am

miroslav lengyel píše:Jindro díky,v nabídce už není a na ebay za 500€? :D To už si můžu koupit rovnou Z21. :roll: No asi zůstanu u kabelu. :lol:

To víš, je to raritka. Ale zase k tomu dostaneš RailCo ve verzi 5.6, kdo to dneska má že :mrgreen:
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4397
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 08 led, 2019 3:28 pm

No právě :D k těm mým 20 mašinám,které myší ovládám si pořídím ještě PC. :D Ale koukal jsem,že vypadají zajímavě sety od Pika nebo mrknu rovnou na Uhlenbrock.
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
Uživatelský avatar
miroslav lengyel
 
Příspěvky: 3403
Registrován: sob 17 led, 2009 6:26 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod hank61 » úte 08 led, 2019 6:48 pm

Míro. A proč ne černá bezdrátová myš Roco? Za cca 2500,-Kč vyřešíš komplikaci s kabelem. Jen se mi zdá, že se teda alespoň mě v ní vybíjejí baterky i když není v provozu. Máte někdo jiný s tímto zkušenost? :wink:
Aby mě mé zábavy bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně :-)
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1389
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 08 led, 2019 8:06 pm

Honzo netuším co máš na mysli,vím jen o modré jak psal Jindra a pak o té novější k Z21.V každém případě ani jednu nelze provozovat se stávající kostkou k původní oranžové MM. :evil:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
Uživatelský avatar
miroslav lengyel
 
Příspěvky: 3403
Registrován: sob 17 led, 2009 6:26 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod hank61 » stř 09 led, 2019 5:45 am

miroslav lengyel píše:Honzo netuším co máš na mysli,vím jen o modré jak psal Jindra a pak o té novější k Z21.V každém případě ani jednu nelze provozovat se stávající kostkou k původní oranžové MM. :evil:


Míro. Nějak jsem nezaregistroval, že máš jako zesilovač k MM černou kostku. Já používám bílou z21 s routerem a k ní klasickou červenou drátovou, a nyní i černou bezdrátovou myš Roco. Lokomotivy programuji přes tablet s aplikací z21. :wink:
Aby mě mé zábavy bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně :-)
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1389
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 09 led, 2019 6:59 am

Já mám ještě veterána, :D když jsem to kupoval tak MM byla skoro novinka. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
Uživatelský avatar
miroslav lengyel
 
Příspěvky: 3403
Registrován: sob 17 led, 2009 6:26 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod michal.kubista » pát 11 led, 2019 3:26 pm

A co použít ten modul s arduinem do slave X-net
http://www.dccmm.cz/index.php/dcc-model ... ci-arduina
k tomu by mělo stačit nějaké WiFi-AP a jde použít i nová myška.
michal.kubista
 
Příspěvky: 342
Registrován: úte 06 říj, 2009 1:48 pm
Bydliště: Břeclavsko

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 11 led, 2019 8:54 pm

Michale dík,ale prdím na to.Časem,až to bude hořet,tak objednám kroucený kabel a bude. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
Uživatelský avatar
miroslav lengyel
 
Příspěvky: 3403
Registrován: sob 17 led, 2009 6:26 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod hank61 » ned 13 led, 2019 5:38 pm

miroslav lengyel píše:Michale dík,ale prdím na to.Časem,až to bude hořet,tak objednám kroucený kabel a bude. :D


Kroucený kabel jsem měl, ale neosvědčil se mi. Sice šel natáhnout na 5 m, ale vždycky v přímce, tak jsem si jím neustále něco zhazoval ze stolku uprostřed místnosti :D :D Ovšem záleží na dispozicích místnosti a velikosti kolejiště :wink:
Aby mě mé zábavy bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně :-)
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1389
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 14 led, 2019 12:54 am

No já mám ke kolejišti asi tak 25 cm na každou stranu. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
Uživatelský avatar
miroslav lengyel
 
Příspěvky: 3403
Registrován: sob 17 led, 2009 6:26 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod HonzaM » pon 14 led, 2019 6:56 am

Není nejjednodušším řešením DR5000 a modrá WLANmaus? Budeš moci dál používat Multimaus tam kde Ti nebude vadit kabel (třeba mít kolem kolejiště rozvedeny zásuvky XpressNetu a třeba pro posun v jednom areálu používat dratové Multimausy) a pokud půjdeš kolem kolejiště, použiješ WiFi WLANmaus, nebo třeba ovládat z mobilu. WLANmaus používám, je velmi jednoduché ji vypínat pokud ji zrovna nepoužíváš a šetřit baterky. Vybíjení po dobu kdy je vypnut jsem nepozoroval, lze také uvažovat o použití alumulátorů.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1767
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků