DCC loko jezdí ani by měli...na z21 a roco booster

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: DCC loko jezdí ani by měli...na z21 a roco booster

Příspěvekod fulda » pát 29 zář, 2017 6:21 pm

Nemáš ještě jeden čtyřdrát?
Zapoj ho prostě 1-1, 2-2, 3-3, 4-4 a propoj ho z Z21 do booster-out na kostce 10764.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4091
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: DCC loko jezdí ani by měli...na z21 a roco booster

Příspěvekod jiko97 » pát 29 zář, 2017 6:31 pm

fulda píše:Nemáš ještě jeden čtyřdrát?
Zapoj ho prostě 1-1, 2-2, 3-3, 4-4 a propoj ho z Z21 do booster-out na kostce 10764.


Musím si půjčit krimpl kleště... hotové nemám
A ke kolejí odkud potom? Ze z21 nebo z kostky?
Diky
jiko97
 
Příspěvky: 34
Registrován: pon 08 pro, 2014 3:37 pm

Re: DCC loko jezdí ani by měli...na z21 a roco booster

Příspěvekod jiko97 » pon 02 říj, 2017 4:58 pm

jiko97 píše:
fulda píše:Nemáš ještě jeden čtyřdrát?
Zapoj ho prostě 1-1, 2-2, 3-3, 4-4 a propoj ho z Z21 do booster-out na kostce 10764.


Musím si půjčit krimpl kleště... hotové nemám
A ke kolejí odkud potom? Ze z21 nebo z kostky?
Diky


Tak kabel mám...nemám ho ale do ty kostky dat do booster in????
Diky
jiko97
 
Příspěvky: 34
Registrován: pon 08 pro, 2014 3:37 pm

Re: DCC loko jezdí ani by měli...na z21 a roco booster

Příspěvekod fulda » pon 02 říj, 2017 6:37 pm

jiko97 píše:Tak kabel mám...nemám ho ale do ty kostky dat do booster in????

Do kostky ho dej do kteréhokoliv ze čtyřpinových konektorů, které na ní jsou. Všechny jsou si rovny.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4091
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: DCC loko jezdí ani by měli...na z21 a roco booster

Příspěvekod D » pon 02 říj, 2017 6:42 pm

jiko97:
Kostka 10764 má osazen jen jeden čtyřpinový konektor a ten se jmenuje Booster out.
Uživatelský avatar
D
 
Příspěvky: 948
Registrován: sob 27 úno, 2010 1:52 pm
Bydliště: Brno

Re: DCC loko jezdí ani by měli...na z21 a roco booster

Příspěvekod jiko97 » pon 02 říj, 2017 7:44 pm

D píše:jiko97:
Kostka 10764 má osazen jen jeden čtyřpinový konektor a ten se jmenuje Booster out.


Jj už jsem si všiml
Jinak s novým kabelem stejný problém...
jiko97
 
Příspěvky: 34
Registrován: pon 08 pro, 2014 3:37 pm

Re: DCC loko jezdí ani by měli...na z21 a roco booster

Příspěvekod fulda » pon 02 říj, 2017 7:57 pm

Tak poslední co mne napadá je ten nový kabel střihnout a zapojit jej provizorně
1-4
2-3
3-4
4-1
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4091
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: DCC loko jezdí ani by měli...na z21 a roco booster

Příspěvekod jiko97 » pon 02 říj, 2017 9:11 pm

fulda píše:Tak poslední co mne napadá je ten nový kabel střihnout a zapojit jej provizorně
1-4
2-3
3-4
4-1


Zkusim...no nemuze byt chyba nekde v z21 nebo v kostce?
jiko97
 
Příspěvky: 34
Registrován: pon 08 pro, 2014 3:37 pm

Re: DCC loko jezdí ani by měli...na z21 a roco booster

Příspěvekod fulda » úte 03 říj, 2017 7:46 am

To pochopitelně může.
Pokud by jsi to například přinesl ke mně domů, tak ti to řeknu rychle.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4091
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: DCC loko jezdí ani by měli...na z21 a roco booster

Příspěvekod jiko97 » úte 03 říj, 2017 7:48 am

fulda píše:To pochopitelně může.
Pokud by jsi to například přinesl ke mně domů, tak ti to řeknu rychle.


Ahoj a to je kam? Diky
jiko97
 
Příspěvky: 34
Registrován: pon 08 pro, 2014 3:37 pm

Re: DCC loko jezdí ani by měli...na z21 a roco booster

Příspěvekod zderem » sob 10 bře, 2018 2:03 pm

Zdravím pánové

Mám problém. Na provizorním kolejíšti, které je řízené centrálou Z21, je na něm cca 9 lokomotiv a z toho 6 ozvučených dekodéry Zimo, se mi občas stane, že při jízdě vlaku se samovolně rozjede na plno další lokomotiva, která jet nemá a nelze jí ovládat. Musím dát stop a potom zase vše funguje, jak má. Z této diskuze jsem pochopil, že by mohlo pomoci zakázat analogový provoz na všech dekodérech. Jakou hodnotu mám zapsat na adresu CV0? Díky za jakoukoli radu. Z.
zderem
 
Příspěvky: 47
Registrován: pát 27 led, 2012 3:03 pm

Re: DCC loko jezdí ani by měli...na z21 a roco booster

Příspěvekod JendaTT » sob 10 bře, 2018 2:33 pm

Do CV0 nezapisuj nic, analogový provoz se nastavuje v CV29 na pozici bit2, hodnota bit2=1 analog zapíná, hodnota bit2=0 analog vypíná.
Od toho, co máš v CV29 odečti 4 a máš analog vypnutý.
Standardně mají dekodéry ZIMO nastavené CV29=14, po vypnutí analogového provozu by mělo být CV29=10
JendaTT
 
Příspěvky: 331
Registrován: pát 06 bře, 2015 2:56 pm

Re: DCC loko jezdí ani by měli...na z21 a roco booster

Příspěvekod zderem » sob 10 bře, 2018 3:03 pm

Děkuji moc za radu. Zkusím to. Dík
zderem
 
Příspěvky: 47
Registrován: pát 27 led, 2012 3:03 pm

Re: DCC loko jezdí ani by měli...na z21 a roco booster

Příspěvekod jiko97 » sob 10 bře, 2018 5:44 pm

Zdravim ani toto mě nepomohlo...z21 šla do světa... je to orezanej krám...bohuzel
jiko97
 
Příspěvky: 34
Registrován: pon 08 pro, 2014 3:37 pm

Předchozí

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: mikerr a 1 návštěvník