Xbus-Box

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Xbus-Box

Příspěvekod jirka13 » pon 08 led, 2018 5:28 pm

Šlo by k jednomu Xbus-boxu připojit více sad "stop" tlačítek? Mohl by kabel k tlačítkům být cca 15m?
jirka13
 
Příspěvky: 16
Registrován: pon 06 říj, 2014 8:16 am

Re: Xbus-Box

Příspěvekod BohousP » pon 08 led, 2018 7:10 pm

Přímo ne. Ale nejspíš by to šlo pomocí galvanického oddělení optočleny.
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 1673
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Xbus-Box

Příspěvekod fulda » pon 08 led, 2018 7:44 pm

jirka13 píše:Šlo by k jednomu Xbus-boxu připojit více sad "stop" tlačítek? Mohl by kabel k tlačítkům být cca 15m?

Neradil bych ti to.
Stejně to nemá moc smysl, koncepce je taková, že může být několik, až dokonce mnoho Xbus-Boxů u jednoho kolejiště. A ty mohou být 15m od sebe.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 3635
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Xbus-Box

Příspěvekod jirka13 » ned 14 led, 2018 8:03 am

Díky za vysvětlení,
Jde o venkovní kolejiště tak se mě tam tahat xpressnet moc nechce a ani ho tam nepotřebuji. Používám Z21 s Power8 boosterem a Wi-Fi myši. Teď se odpojuje stop tlačítky přímo napájení kolejí přes relatko ale mašiny se zálohou napájení zareaguje až po vybití. Líbila se mi možnost jednoduše poslat mašinam emergency stop. Mohl bych tlačítko xbusboxu nahradit relatkem ovládanym sérií stop tlačítek?
Jirka
jirka13
 
Příspěvky: 16
Registrován: pon 06 říj, 2014 8:16 am

Re: Xbus-Box

Příspěvekod BohousP » ned 14 led, 2018 8:43 am

jirka13 píše:Díky za vysvětlení,
Jde o venkovní kolejiště tak se mě tam tahat xpressnet moc nechce a ani ho tam nepotřebuji. Používám Z21 s Power8 boosterem a Wi-Fi myši. Teď se odpojuje stop tlačítky přímo napájení kolejí přes relatko ale mašiny se zálohou napájení zareaguje až po vybití. Líbila se mi možnost jednoduše poslat mašinam emergency stop. Mohl bych tlačítko xbusboxu nahradit relatkem ovládanym sérií stop tlačítek?
Jirka

Tak to by šlo zcela určitě.
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 1673
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Xbus-Box

Příspěvekod fulda » ned 14 led, 2018 9:56 am

BohousP píše:
jirka13 píše:Díky za vysvětlení,
Jde o venkovní kolejiště tak se mě tam tahat xpressnet moc nechce a ani ho tam nepotřebuji. Používám Z21 s Power8 boosterem a Wi-Fi myši. Teď se odpojuje stop tlačítky přímo napájení kolejí přes relatko ale mašiny se zálohou napájení zareaguje až po vybití. Líbila se mi možnost jednoduše poslat mašinam emergency stop. Mohl bych tlačítko xbusboxu nahradit relatkem ovládanym sérií stop tlačítek?
Jirka

Tak to by šlo zcela určitě.

P.S. bude to stejně komplikované, jako vytáhnout ven ten XpressNet a navíc tím člověk přijde o barevná světýlka.

Pokud by byl ten XbusBox v nějaké vhodné krabici, tak k němu povede jeden venkovní kabel a mohu si dovolit udělat všechna 3 tlačítka a všechny ledky. Ale to je celkem jedno.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 3635
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Předchozí

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník