Centrála DR5000

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod brejsak » pon 18 zář, 2017 9:23 pm

Mám ji zatím na vyzkoušení, objevil jsem jen nějaké pravopisné chyby,naštěstí jich není mnoho, jinak super a měla by být zanedlouho už i legálně ke stažení. Ta moje je testovací verze. Myslím, že bude i slovenština ve stejné aktualizaci, pracuje se na ní jako na češtině.Při najetí na ikonu je tam i pěkné okno s možnostmi a dalším upřesněním, prostě paráda.
brejsak
brejsak
 
Příspěvky: 65
Registrován: pon 10 kvě, 2010 8:35 pm
Bydliště: Roudnice n/L

digikejs.cz

Příspěvekod sidlo » stř 11 říj, 2017 5:34 pm

Je tu nový web https://www.digikeijs.cz/. Web je zaměřen na prodej výrobků firmy digikeijs. Kromě známé centrály DR5000, jsou v nabídce také zesilovače, dekodéry, enkodéry a další zařízení.
Na rozdíl od jiných e-shopů, které také prodávají centrálu DR5000, tento nabízí zajímavou přidanou hodnotu. Protože firma adigital vyvíjí českou lokalizaci produktů digikejs, jsou novinky v software dostupné jako první právě na tomto webu. Navíc jsou na webu návody, recenze, zkušenosti z provozu, apod.
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 1269
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod cipisekmp » stř 11 říj, 2017 6:52 pm

Dobry den.
Jen poznamecka k webu https://www.digikeijs.cz/ resp k obchodu na nem. Priklonil bych se k vetsim obrazkum kdyz si chci vybrat zbozi a kliknu na jeho obrazek nebo na znacku +. Zobrazi se snad jeste mensi obrazek nez je na vlastni strance.
S pozdravem Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

[url]http://kzmslovacko.cz/[/url]
Uživatelský avatar
cipisekmp
 
Příspěvky: 1102
Registrován: ned 08 čer, 2008 6:55 am
Bydliště: Moravsky Pisek

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » čtv 12 říj, 2017 4:18 pm

Na webu je například možné si stáhnout aktuální testovací verzi softwaru a bude tam samozřejmě ke stažení i definitivní verse, jakmile bude uvolněna pro standardní uveřejnění. Český návod pro tuto versi si děláme sami, na firemním webu výrobce je stále ještě jen návod k versi 1.2.1!
Nejde mi o věrné zobrazení reálu
http://www.1ku160.cz; www.digikeijs.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1111
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod komori » čtv 12 říj, 2017 7:36 pm

Na stránkách výrobce je k mání již verze V1.4.4 BETA.
Doufám, že se podařilo vyřešit problém Červené tlačítko (Stop), zde to na fóru opět chybí.
TT, DCC, NanoX-Paco, DR5000, TC9 a TP9
komori
 
Příspěvky: 70
Registrován: pát 03 srp, 2012 3:45 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod BohousP » pát 13 říj, 2017 5:22 am

komori píše:Na stránkách výrobce je k mání již verze V1.4.4 BETA.
Doufám, že se podařilo vyřešit problém Červené tlačítko (Stop), zde to na fóru opět chybí.

Tak bys mohl ten problém popsat, ať víme něco i o zatím nedotažených věcech.
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 1634
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » pát 13 říj, 2017 6:19 am

Aktuální testovací verse je ke stažení také na http://www.digikeijs.cz. Jedná se o versi, v níž byly odstraněny některé chyby odhalené během testování verse 1.4.1, mimo jiné i některé chyby v českých textech (bohužel ne všechny na něž jsme upozornili a poslali opravené soubory). Pokud nějaké chyby najdete, sdělte to prosím formou komentáře na našem webu nebo formou SZ.
Říká se ovšem, že v každém programu je nejméně jedna chyba.
.
Naposledy upravil HonzaM dne sob 14 říj, 2017 4:08 pm, celkově upraveno 4
Nejde mi o věrné zobrazení reálu
http://www.1ku160.cz; www.digikeijs.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1111
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » pát 13 říj, 2017 6:26 am

komori píše:Doufám, že se podařilo vyřešit problém Červené tlačítko (Stop), zde to na fóru opět chybí.

Jaký problém máš na mysli? Popiš ho prosím.
Nejde mi o věrné zobrazení reálu
http://www.1ku160.cz; www.digikeijs.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1111
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » pon 16 říj, 2017 5:08 am

komori píše:Na stránkách výrobce je k mání již verze V1.4.4 BETA.
Doufám, že se podařilo vyřešit problém Červené tlačítko (Stop), zde to na fóru opět chybí.

Stále postrádám Tvé vysvětlení o jaký “problém” Ti šlo.
Nejde mi o věrné zobrazení reálu
http://www.1ku160.cz; www.digikeijs.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1111
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod PaMi » pon 30 říj, 2017 8:15 pm

V souvislosti s paralelně diskutovaným tématem o dekodérech pro DR500 bych Vás požádal o následující ujasnění:
v současné době mám celou řadu funkčních dekodérů na bázi DCC ovládané přes JK. Lze tyto dekodéry také zapojit na DR5000 anebo když bych chtěl změnit centrálu tak je všechny musím hodit do popelnice a nakoupit nové dekodéry?
Omlouvám se za možná primitivní dotaz, leč jsem tady na něj nikde nenašel odpověď.
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
Uživatelský avatar
PaMi
 
Příspěvky: 421
Registrován: úte 04 bře, 2008 1:57 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » pon 30 říj, 2017 10:43 pm

PaMi píše:V souvislosti s paralelně diskutovaným tématem o dekodérech pro DR500 bych Vás požádal o následující ujasnění:
v současné době mám celou řadu funkčních dekodérů na bázi DCC ovládané přes JK. Lze tyto dekodéry také zapojit na DR5000 anebo když bych chtěl změnit centrálu tak je všechny musím hodit do popelnice a nakoupit nové dekodéry?
Omlouvám se za možná primitivní dotaz, leč jsem tady na něj nikde nenašel odpověď.

Jednou z předností DR5000 je její kompatibilita, lze s ní používat jak komponenty ovládané přes XpressNet, tak přes LocoNet, tak i přímo přes DCC signál, ostatně i fukční dekodér DR4018 o němž běží diskuze v sousedním vláknu je takto ovládán. Odpověď tedy zní, že byste rozhodně nemusel žádný funkční dekodér vyhodit. Centrála také může přijímat zpětné hlášení všech běžně používaných sběrnic, tedy S88, R-bus i LocoNet.
Nejde mi o věrné zobrazení reálu
http://www.1ku160.cz; www.digikeijs.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1111
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod PaMi » úte 31 říj, 2017 7:22 am

HonzaM píše: ... tak i přímo přes DCC signál, ostatně i fukční dekodér DR4018 o němž běží diskuze v sousedním vláknu je takto ovládán.

Mohu se tedy zeptat, konkrétně na kterých svorkách mám JK signál? Jak je tento signál proudově zatížitelný? (nepotřebuji popisovat další svorky a další přednosti. Děkuji)
Přílohy
IMG_3254.JPG
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
Uživatelský avatar
PaMi
 
Příspěvky: 421
Registrován: úte 04 bře, 2008 1:57 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod sidlo » úte 31 říj, 2017 7:29 am

Manuál https://www.digikeijs.com/catalog/product/view/id/165/s/dr5000-adj-dcc-multi-bus-central/ strana 8, TRACK OUTPUT, maximální zatížení 3 A, softwarově nastavitelný maximální proud a doba zpoždění reakce na zkrat.
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 1269
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » úte 31 říj, 2017 7:42 am

sidlo píše:Manuál https://www.digikeijs.com/catalog/product/view/id/165/s/dr5000-adj-dcc-multi-bus-central/ strana 8, TRACK OUTPUT, maximální zatížení 3 A, softwarově nastavitelný maximální proud a doba zpoždění reakce na zkrat.

Manuál mám kompletně přeložen, misty doplněn na základě vlastních zkušeností a zákazníci ho k centrále dostanou. Samozřejmě odpovídá aktuálnímu fw centrály, ten na stránkách Digikeijs.com odpovídá fw 1.2.1.
Nejde mi o věrné zobrazení reálu
http://www.1ku160.cz; www.digikeijs.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1111
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Pavel-HP » úte 31 říj, 2017 7:47 am

A to nemůžeš, doprdele, konkrétně napsat na kterejch svorkách, ten signál J-K je. A zese sem píšeš ňáký ptákárny, na který se tu nikdo neptá.
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Uživatelský avatar
Pavel-HP
 
Příspěvky: 635
Registrován: čtv 11 pro, 2008 2:47 pm
Bydliště: Praha

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník