Těžko říct, kam tohle téma dát - DCC v praxi, Elektronika, Software... ? Ale, že se jedná i o DCC, tak to dám sem.
Zakoupil jsem si MXULFA, mám ji pár dní, trošku se s tím už zaučil, ale komplexní téma na tuhle "mašinku" tady ještě není.
Už jsem "odkódoval" 2 dekodéry na Smutkovo (Jacek) zvuky a přehrával zvuky jeden za druhým, u jednoho dekodéru jsem i aktualizoval FW.
Hodně mi pomohl google překladač, když jsem přes něj prohnal origo návod v pdf verzi.
Jedinný , asi dočasný, problém mi vyvstal s dekodérem MS581N18 v kombinaci se Smutkovo zvukem. Ale to se hold vyřeší časem, až bude novej FW pro daný dekoder. Je to stejnej problém jako dříve u MS580. 580 už Zimo nedodává, jen 581. Takže se při startu motoru neutlumí jen světla, ale bohužel i zvukový výstup, což má za následek zvuk žhavení, palivového čerpadla apod. , pak ticho (nepřehraje se zvuk startování motoru) a pak naskočí zvuk až běžícího motoru. Když daný zvuk nahraju do dekodéru s PLUX22 konektorem, tak je to ok. Jiný FW dekodéru. Bohužel, v tomhle je ZIMO jako diletanti - opakované chyby v následujících dekodérech.
EDITACE: Ano, jak poradil P.Smutek (Jacek), tak mi pomohl upgrade FW až na poslední 4.250 .