Kameničky TT 100x65

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Kameničky TT 100x65

Příspěvekod Zlámalík » ned 01 čer, 2025 8:37 pm

To jde doplnit i po pokládce, já na výhybky Kühn připájel smyčky z tenkého neizolovaného drátku (průměr cca 0,1 mm, něco vytaženého z tenké licny). Drátek obtočit okolo párátka, jeden konec připájet na pevnou a druhý na pohyblivou část. Když se podíváš na fotku z mého vlákna zde, tak tam jsou - a současně nejsou vidět.
Podobných drátů je i v reálném kolejišti spousta, není s tím problém.
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod prcek » pon 02 čer, 2025 3:44 am

Zlámalík píše:To jde doplnit i po pokládce, já na výhybky Kühn připájel smyčky z tenkého neizolovaného drátku (průměr cca 0,1 mm, něco vytaženého z tenké licny). Drátek obtočit okolo párátka, jeden konec připájet na pevnou a druhý na pohyblivou část. Když se podíváš na fotku z mého vlákna zde, tak tam jsou - a současně nejsou vidět.
Podobných drátů je i v reálném kolejišti spousta, není s tím problém.

Taky jsi to mohl červeně zakroužkovat, trvalo mi dost dlouho, než jsem to našel :)
V analogu bych se bál, že zafungují jako tavná pojistka, když něco řízne výhybku, ale v digitálu bude centrála rychlejší.
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
prcek

Příspěvekod Ivan » pon 02 čer, 2025 8:41 am

Ano, Angličan s nevodivými bývá problematický. Další řešení je použit ten druhý v nabídce, Beaseller, ale je trochu delší. Já mám klasický, spolehlivost není 100%, ale docela to jde. Jen se na něm nesmím zastavit. Rosničku nejezdí, ale dvounápravová manka to vcelku dává.
Úpravu jsem nedělal, ale zvažují, že to časem doladim, jak psal Zlamalik. EW2 jsem taky dodatečně upravoval, trocha vztekaní, ale jde to.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod playback » stř 11 čer, 2025 8:01 pm

Tak korek byl nařezán a nalepen. Teď mě čekají koleje. Předtím ještě vyvrtat průchody k přestavníkům. A taky ještě vykopat příkop pro potok.
Tady si nejsem moc jistý, jak to dopadne. Propustek má být pod vjezdovou obloukovou výhybkou do stanice. Výhybka je dost u kraje. No snad se to vleze.
Přílohy
kamenicky_tt_stavba_02.jpg
playback

Předchozí

Zpět na Mini kolejiště