Česko/Slovenský "CARENDT"

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Česko/Slovenský "CARENDT"

Příspěvekod boy.rough » stř 06 lis, 2024 7:32 pm

Při listování starými materiály jsem narazil na tento kolejový plán:
https://www.rajce.idnes.cz/boyrough/alb ... 1658472428

Je to z prvního dílu sešitů od "malá železnice" - 30 plánků kolejišť - 15 v TT a 15 v H0. Můj výtisk je z roku 1990 a jedná se o standardní koleje, tedy U - profil.

Stavěl jste někdo MSJF systém takhle do úhlu?
Jezdím na účkách (asi poslední mohykán) a opravdu s nimi nemám problém.
boy.rough

Příspěvekod milan ferdián » čtv 07 lis, 2024 6:53 am

boy.rough píše:Při listování starými materiály jsem narazil na tento kolejový plán:
https://www.rajce.idnes.cz/boyrough/alb ... 1658472428

Je to z prvního dílu sešitů od "malá železnice" - 30 plánků kolejišť - 15 v TT a 15 v H0. Můj výtisk je z roku 1990 a jedná se o standardní koleje, tedy U - profil.

Stavěl jste někdo MSJF systém takhle do úhlu?

Určitě tuto kolejovou sestavu nikdo nestavěl s tímto kolejivem. Sešit mám před sebou a vidím, že patří mezi kolejové traťové spojky. Oldo, jestli máš ještě takové kolejivo doma, tak to zkus postavit a uvidíš :wink: .
-m-
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod boy.rough » čtv 07 lis, 2024 9:12 am

Ahoj Milane.
Tak že by to někdo stavěl z úček, tak to určitě ne. Zdejší modeláři standardní koleje nemají rádi. Pokud by to někdo stavěl z úček, tak bych to byl asi já :mrgreen: .
Ale nějak se na to nechystám, i když materiál na to stále mám :lol: a vůbec se za to nestydím.
Ten kolejový plán mi velmi připomíná základ MSJF systému, který jsi ty tak krásně rozvinul a generoval tolik vylepšení.
Ale z profilových kolejí vše vypadá lépe, to uznávám. Tak by to mohl opět někdo zkusit.
Jezdím na účkách (asi poslední mohykán) a opravdu s nimi nemám problém.
boy.rough

Příspěvekod Werscajk » pon 31 bře, 2025 1:04 pm

Ahoj,

MSJF mi docela učaroval a tak mě napadlo, pro vlastně ten kříž jeden? Co to zřetězit? Kolik to sežere prostoru? Vzal jsem prvotní myšlenku a prostě ten plán okopíroval a spojil. Vzniklo toto:

MSJX-X2_min.JPG

Scéna 1 a 3, klasicky dle MSFJF systému. Scéna 2 umožňuje přidat průjezdní stanici / přejezd / cokoliv.

Pokud se člověk rozšoupne trochu s prostorem, lze přidat SN pro parkování a objíždění souprav.

MSJX-X2_SN.JPG

Kolejivo je Tilling Standard 15°. Tož tak jsem si tu odložil jeden nápad. :)
Werscajk

Příspěvekod milan ferdián » čtv 24 dub, 2025 8:12 am

Werscajk píše:Ahoj,

MSJF mi docela učaroval a tak mě napadlo, pro vlastně ten kříž jeden? Co to zřetězit? Kolik to sežere prostoru? Vzal jsem prvotní myšlenku a prostě ten plán okopíroval a spojil. Vzniklo toto:

Scéna 1 a 3, klasicky dle MSFJF systému. Scéna 2 umožňuje přidat průjezdní stanici / přejezd / cokoliv.

Pokud se člověk rozšoupne trochu s prostorem, lze přidat SN pro parkování a objíždění souprav.

Kolejivo je Tilling Standard 15°. Tož tak jsem si tu odložil jeden nápad. :)

To už záleží na modeláři, jestli si MSJF nastaví vícekrát. Tady záleží i na zvolenou modelovou velikost z důvodu místa, protože čím delší, tím ztrácí svoji atraktivitu.
-m-
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Předchozí

Zpět na Mini kolejiště