Plan kolajiska IV

Moderátoři: Abe Simpson, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod milan ferdián » pon 15 bře, 2010 2:57 pm

Jelikož se mi modelář již neozval ,ani nereaguje..:D

Tak zde je zbytek....
1)barva černá-poloměry oblouků a délky kolejí
2)barva červená-nivelita tratě a jejich sklonové poměry
3)barva zelená-vzdálenost od kraje modelu po osy kolejí

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 9168
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Příspěvekod Jarda H. » pon 15 bře, 2010 5:28 pm

milan ferdián píše:Jelikož se mi modelář již neozval ,ani nereaguje..:D ......


Zajímavý přístup žadatele o plánek :wink: třeba jen nemá čas ?! Z druhé strany třeba plánek bude inspirací pro VladikaC i když ze sekce TT ?! Mně se moc líbí na plánku malá ruční točna u skladiště, dýchá to atmosférou starých časů :lol:

PS : kam Milane chodíš na ty plánky ?! Nemyslím tím přímo stanici, ale vedení trati krajinou a systém kolejiště (rozložení a návaznost stanic) vůbec !! Každý plánek tvůj plánek je "jiný" !!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Uživatelský avatar
Jarda H.
 
Příspěvky: 2481
Registrován: čtv 30 srp, 2007 6:25 pm

Příspěvekod milan ferdián » pon 15 bře, 2010 5:47 pm

Jarda H. píše:
milan ferdián píše:Jelikož se mi modelář již neozval ,ani nereaguje..:D ......


Zajímavý přístup žadatele o plánek :wink: třeba jen nemá čas ?! Z druhé strany třeba plánek bude inspirací pro VladikaC i když ze sekce TT ?! Mně se moc líbí na plánku malá ruční točna u skladiště, dýchá to atmosférou starých časů :lol:

PS : kam Milane chodíš na ty plánky ?! Nemyslím tím přímo stanici, ale vedení trati krajinou a systém kolejiště (rozložení a návaznost stanic) vůbec !! Každý plánek tvůj plánek je "jiný" !!


Žadateli (zákazník) jsem po dohotovení návrhu kolejiště,dvakrát posílal všechny stejné přílohy na jeho emailovou adresu,přes kterou jsme běžně komunikovali.Po mém prvním upozornění ,proč mi nepotvrzuje příjem příloh,reagoval,že přílohy neobdržel.Někdy se to stane.Takže znova a po částech a další email.Od té doby ticho po pěšině...To jen na vysvětlení ,nemluvě o problémech (viz výše příspěvky)..Nerad někoho zklamu.Týká se to i pavmara,i on se dočká....... :!:

Jardo,já nevím,jak příjdu na vhodný návrh.Některé návrhy kolejišť mi vypadnou sami od sebe,některé musím těžce dolovat v myšlenkách a představách ,jak reálné musí být vedení trati v krajině...Musím ,přitom dávat pozor na logiku krajiny a vnořit se do myšlení projektantů a stavitelů železnic pro vhodné trasování železničních tratí v předminulém století...
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 9168
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Příspěvekod Ferda » pon 15 bře, 2010 11:15 pm

Možná zákazník dopadl jako já.
Lehlo mi RAID pole, 4 disky putují do Anglie na vydolování dat (už se těším na fakturu :x ). Naštěstí mám v baráku další 4 kompy, ale on možná nemá.
Už 3 týdny nemám účto, zakázky ani svoje vlastní, pracně napsané softy a asi ještě 4 až 6 týdnů mít nebudu.
Veekend byl boží, spát jsem šel 1/2 hodiny před budíčkem, všechnu práci dělám jak za Marie Terezie. Vytáhnul jsem papír, tužku, kalkulačku, hledal logáro a málem došlo i na ruské sčoty :o .
Přístup k E-Mailu jen přes veřejného providera (někdy se k němu dostanu až večer, protože je přetížený server). Na NETu všechno hledám, protože "Oblíbené položky" jely do Anglie taky. Do banky jsem musel osobně pro přístupový klíč, jinak bych už trpěl hlady a dlužil bych kde komu.
Ještě, že si mohu občas na chvilku odfouknout tady na fóru a přijít na jiné myšlenky, jinak bych už dávno koupil za poslední peníze provaz a učil se vázat smyčky :wink: .
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Uživatelský avatar
Ferda
 
Příspěvky: 1519
Registrován: stř 07 říj, 2009 3:34 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod milan ferdián » úte 16 bře, 2010 3:57 am

Zajímavé,i to je možné :wink: Ferdo,ale ty jsi chlap a jak jsem tě poznal ,byť na chvíli ,ty to v pohodě zvládneš,samozřejmě držím palce :wink:
...Mě spíše mrzí ten ,promarněný čas ...Ale o to nejde,jste tu především vy, praví skalní modeláři,takže jedeme dál...
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 9168
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Příspěvekod petrh » úte 16 bře, 2010 7:58 am

tak to pak chce jedine, zavest zalohy ve vysi 60% na dilo predem....
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
Uživatelský avatar
petrh
 
Příspěvky: 1281
Registrován: čtv 26 čer, 2008 11:14 am
Bydliště: Kralupy nad Vltavou

Příspěvekod Rizoto » úte 16 bře, 2010 8:42 am

Ferda píše:Možná zákazník dopadl jako já.
Lehlo mi RAID pole, 4 disky putují do Anglie na vydolování dat (už se těším na fakturu :x ). Naštěstí mám v baráku další 4 kompy, ale on možná nemá.
Už 3 týdny nemám účto, zakázky ani svoje vlastní, pracně napsané softy a asi ještě 4 až 6 týdnů mít nebudu.
Veekend byl boží, spát jsem šel 1/2 hodiny před budíčkem, všechnu práci dělám jak za Marie Terezie. Vytáhnul jsem papír, tužku, kalkulačku, hledal logáro a málem došlo i na ruské sčoty :o .
Přístup k E-Mailu jen přes veřejného providera (někdy se k němu dostanu až večer, protože je přetížený server). Na NETu všechno hledám, protože "Oblíbené položky" jely do Anglie taky. Do banky jsem musel osobně pro přístupový klíč, jinak bych už trpěl hlady a dlužil bych kde komu.
Ještě, že si mohu občas na chvilku odfouknout tady na fóru a přijít na jiné myšlenky, jinak bych už dávno koupil za poslední peníze provaz a učil se vázat smyčky :wink: .

Niekedy je aj RAID naprd ked nemaš zálohy však...
Uživatelský avatar
Rizoto
 
Příspěvky: 189
Registrován: ned 29 lis, 2009 10:18 am
Bydliště: Orava, Slovensko

Příspěvekod Ferda » úte 16 bře, 2010 10:29 am

Rizoto píše:Niekedy je aj RAID naprd ked nemaš zálohy však...


Zálohy jsou na těch discích. RAID se kupovalo kvůli nim. Disky jsou 4 protože jsou 2 a 2 zrdcadlené.
Problém je, že po proudové špičce (dík našemu milovanému ČEZu) se poškodil definiční soubor RAID pole. Data jsou tam dvakrát a jsou v pohodě, jen se k nim neumím dostat a v Evropě to dokážou jen angláni. Pak už by zbývali jen kanaďani a ti dokážou vytáhnout data snad i z ukousnutého koláče.

Pro vaši informaci, jsem údajně první v Česku, komu se to stalo.

Jsem prostě klikař! :lol:
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Uživatelský avatar
Ferda
 
Příspěvky: 1519
Registrován: stř 07 říj, 2009 3:34 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Rizoto » úte 16 bře, 2010 10:50 am

Ferda píše:
Rizoto píše:Niekedy je aj RAID naprd ked nemaš zálohy však...


Zálohy jsou na těch discích. RAID se kupovalo kvůli nim. Disky jsou 4 protože jsou 2 a 2 zrdcadlené.
Problém je, že po proudové špičce (dík našemu milovanému ČEZu) se poškodil definiční soubor RAID pole. Data jsou tam dvakrát a jsou v pohodě, jen se k nim neumím dostat a v Evropě to dokážou jen angláni. Pak už by zbývali jen kanaďani a ti dokážou vytáhnout data snad i z ukousnutého koláče.

Pro vaši informaci, jsem údajně první v Česku, komu se to stalo.

Jsem prostě klikař! :lol:


No vidíš, že samotný RAID nestačí treba mať zálohy aj na inom mieste, externý disk, DVD, web server
Uživatelský avatar
Rizoto
 
Příspěvky: 189
Registrován: ned 29 lis, 2009 10:18 am
Bydliště: Orava, Slovensko

Příspěvekod kubbajs » úte 16 bře, 2010 12:38 pm

Jarda H. píše:PS : kam Milane chodíš na ty plánky ?! Nemyslím tím přímo stanici, ale vedení trati krajinou a systém kolejiště (rozložení a návaznost stanic) vůbec !! Každý plánek tvůj plánek je "jiný" !!

Velmi podobný plánek byl v příloze železničního magazínu Plány kolejišť. Ale to jak to kreslí Milan fak nemá chybu.
Uživatelský avatar
kubbajs
 
Příspěvky: 161
Registrován: stř 16 led, 2008 7:12 pm

Příspěvekod milan ferdián » úte 16 bře, 2010 2:44 pm

kubbajs píše:
Jarda H. píše:PS : kam Milane chodíš na ty plánky ?! Nemyslím tím přímo stanici, ale vedení trati krajinou a systém kolejiště (rozložení a návaznost stanic) vůbec !! Každý plánek tvůj plánek je "jiný" !!

Velmi podobný plánek byl v příloze železničního magazínu Plány kolejišť. Ale to jak to kreslí Milan fak nemá chybu.


Určitě myslíš ŽM/JARO/2001/plánek 3.Ten je tu též zvěčněn dle požadavků modeláře a chtěl převést jen do českých podmínek a opět stejný případ ,ticho :D ,až nápadna shoda. 8)
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 9168
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Příspěvekod kubbajs » úte 16 bře, 2010 4:57 pm

že to těm lidem není trapný. Někdo jim věnuje svůj čas a pak ani nepoděkují. Když momentálně nemají čas, proč nenapíšou ať tvoříš zatím pro někoho jinýho kdo to myslí ze stavbou vážně.
Uživatelský avatar
kubbajs
 
Příspěvky: 161
Registrován: stř 16 led, 2008 7:12 pm

Příspěvekod pavmar » úte 16 bře, 2010 4:59 pm

ahoj dovoluji si reagovat, co když prostě jen dotyčný je někde na dovolené nebo v nemocnici či tak něco, já byl také skoro 4 týdny mimo... dejte mu šanci. :-)
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar
 
Příspěvky: 205
Registrován: ned 10 úno, 2008 8:12 pm

Příspěvekod Houmr » úte 16 bře, 2010 5:34 pm

pavmar píše:ahoj dovoluji si reagovat, co když prostě jen dotyčný je někde na dovolené nebo v nemocnici či tak něco, já byl také skoro 4 týdny mimo... dejte mu šanci. :-)

Suhlasím, sám jsem si to taky jednou vybral, z ničeho nic jsem byl ve špitále a upoután na lůžko měsíc, takže stát se může každému cokoliv. Uvidíme :?:
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod milan ferdián » úte 16 bře, 2010 5:37 pm

pavmar píše:ahoj dovoluji si reagovat, co když prostě jen dotyčný je někde na dovolené nebo v nemocnici či tak něco, já byl také skoro 4 týdny mimo... dejte mu šanci. :-)


Není,protože jsem s ním komunikoval těsně před druhým opětovným zasláním příloh...Mám časovou posloupnost...Hlídam si od vás modelařů/žadatelů vaše emaily a až po vyřízení zakázky ,teprve vše likviduji..

Ale nechme to kluci plavat,třeba se věnovat našemu koníčku a né s pro.... :wink:
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 9168
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků