Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Ivan píše:Ještě se zeptám, plánuješ provoz na dvojkolejce jen ve směru šipek, jak Milan navrhoval?
Nejsem žádný odborník na elektriku, ale nějaké řešení mne napadá. Jen to chci v klidu rozlreslit... možná to bude ve výsledku blbost
HonzaM píše:Ten modul yamorc jak jsi uvedl lze použít jen tak je to na tom obrázku, kdy vlak vjíždí a vyjíždí jedinou výhybkou, polarita ve smyčce závisí na poloze této výhybky. Vodiče do smyčky bych neznačil J a K, ale třeba A a B, podle aktuální polaritě bude J na A, v opačné polaritě bude J na B.
HonzaM píše:Ten modul yamorc jak jsi uvedl lze použít jen tak je to na tom obrázku, kdy vlak vjíždí a vyjíždí jedinou výhybkou, polarita ve smyčce závisí na poloze této výhybky. Vodiče do smyčky bych neznačil J a K, ale třeba A a B, podle aktuální polaritě bude J na A, v opačné polaritě bude J na B.
Ivan píše:HonzaM píše:Ten modul yamorc jak jsi uvedl lze použít jen tak je to na tom obrázku, kdy vlak vjíždí a vyjíždí jedinou výhybkou, polarita ve smyčce závisí na poloze této výhybky. Vodiče do smyčky bych neznačil J a K, ale třeba A a B, podle aktuální polaritě bude J na A, v opačné polaritě bude J na B.
Honzo , jsi si jistý? Mne přijde, že to funguje na principu senzorů, kdy vyhodnotí vlak na zkoumaném úseku a pak přepne.
O poloze výhybky v manuálu nic není. Nemám však modul, jen usuzuji z manuálu.
http://www.yamorc.de/downloads/YD7432.en.pdf
chphoto píše:HonzaM píše:Ten modul yamorc jak jsi uvedl lze použít jen tak je to na tom obrázku, kdy vlak vjíždí a vyjíždí jedinou výhybkou, polarita ve smyčce závisí na poloze této výhybky. Vodiče do smyčky bych neznačil J a K, ale třeba A a B, podle aktuální polaritě bude J na A, v opačné polaritě bude J na B.
Tak to je špatná zpráva, myslel jsem si, že bude umět přepínat polaritu i podle detekcí a ne jen podle polohy výhybky. No to by byla další komplikace.
Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník