Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Ivan píše:Placam si na čelo, já samozřejmě zas zapomněl na díl V., přitom se těším víc na VI.
Ještě že to Milan uvedl na pravou míru, ostatním se omlouvám.
Bobo píše:
Že ano pánové, proč se nikdo nevyjadřujete, to se bojíte říct svůj názor, o publikace se tu strhla rvačka a podpořit Milana neumí nikdo z vás !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bobo píše:Nejdřív jsme myslel, že se nebudu vyjadřovat, ale bohužel mi to nedalo.
Že ano pánové, proč se nikdo nevyjadřujete, to se bojíte říct svůj názor, o publikace se tu strhla rvačka a podpořit Milana neumí nikdo z vás !
Bobo píše:...podpořit Milana neumí nikdo z vás !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bobo píše:Že ano pánové, proč se nikdo nevyjadřujete, to se bojíte říct svůj názor, o publikace se tu strhla rvačka a podpořit Milana neumí nikdo z vás !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dovi píše:O to víc je mi líto nedávného Milanova oznámení (ke kterému zřejmě svým dílem přispěla i další, a kolikátá už zbytečná slovní potyčka), že "polopřislíbeného" /a Milanovými fandy s nadějí očekávaného/ samizdatového malonákladového vydání Modelářských miniatur Milana Ferdiána se možná už bohužel nedočkáme.
Věřil jsem (vlastně byl jsem si jist), že po organizační a technické stránce nebude vydání této asi závěrečné Milanovy veřejné práce žádným problémem. Vždyť by stačilo nechat to vytisknout u kteréhokoliv výrobce, který dělá na zakázku např. kalendáře z rodinných fotografií na křídovém papíře a s kroužkovou vazbou (formáty A5, A4, A3, čtvercové, širokoúhlé i jiné, jak je libo). Ceny jsou přijatelné, obsah dodá autor, termín výroby pár dní, týden nebo dva.
Dostáváme totiž jako rodiče a prarodiče od dětí takovéto kalendáře pod stromeček (a jistě nejsme sami), a tak místo jen rodinných fotografií dětí a vnoučat by tam klidně mohly být plánky a k nim nějaký ten malý autorův komentář. Náklad 20, 30, 40 kusů - žádný problém (pro vydavatele naopak spíš zjednodušení a zřejmě i možnost snížení ceny oproti kusovému provedení).
Těšil jsem se velmi moc na Milanova další umělecká dílka a díla.
Myslel jsem, že i Milan to třeba považuje za něco jako takový svůj cenný kšaft věrným čtenářům - krásné symbolické rozloučení na závěr a na památku této jeho "last but not least" profi kariéry.
A jako další plus, že by tím ani nebyl závislý na libovůli nakladatele, u kterého rok, dva, tři, čtyři - žádná doba (aneb slibem nezarmoutíš).
Nevím, jak to máte vy ostatní, ale já si vždycky při listování kteroukoliv ze zatím vydaných 4 velkých vázaných knih Milanových plánků říkám, co se asi muselo Milanovi honit hlavou, všechny ty souvislosti a železniční zákonitosti, a jaké asi vzpomínky a představy bylo nutno zapojit a technicky i umělecky zpracovat, že je tak krásně dokázal ve vzájemném souladu a v kompaktní formě dostal na papír. Jako MISTR, jako velký malíř a vizionář realizující svoje představy a pocity.
Dýchá z nich pohoda, zároveň funkčnost i poezie, celá ta malebnost naší české, moravské, slezské a slovenské krajiny, nálada a oživlé představy zapadlých nádražíček a jejich zákoutí, vlnících se zhlaví, rezivějících kusých kolejí u nákladových ramp, opuštěných zarostlých šturců..
Třeba se ještě NĚCO stane.
Snad se nakonec toho samizdatového vydání Modelářských miniatur Milana Ferdiána přece jenom dočkáme (?)
Musíme doufat. Naděje umírá poslední.
Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník