Plány kolejišť VII.MINI

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Diskuze a dotazy

Příspěvekod Chaolinek » pon 24 čer, 2024 11:37 am

Ochutnávku jsem sledoval už ve vláknu Naše sny a musím přiznat, že jsem doopravdy navnazený. Vypadá to parádně... Jsem zvědavý, co dalšího nás ještě čeká.
Chaolinek

Příspěvekod kapmor » pon 24 čer, 2024 4:37 pm

Oj, jak píše loscarlos, člověk se nenaděje a hned je vše fuč :D
Taky bych se hlásil o tohleto dílo :)
t.

TT - V. epocha
kapmor

Příspěvekod Tomas.Brezina » pon 24 čer, 2024 7:12 pm

milan ferdián píše:Pro ty, co se rozhodli riskovat s nejistým výsledkem. Tady mají na zkouknutí mnou skromně zpracovaný amatérský náhled na dvě stránky samizdatu. Modelář rozevře samizdat a udělá si představu o co kráčí. Text je jen v názvu kolejiště.
-m-

Za mě naprosto perfektní řešení...Už teď se těším.
Tomáš Březina
On30 úzkorozchodná americká železnice
z21/Multimaus/Rocrail
Tomas.Brezina

Příspěvekod milan ferdián » úte 25 čer, 2024 5:29 am

loscarlos píše:Ahoj, taky se připojuji s prosíkem, mám zájem. Děkuji Karel.
Takové věci se nesmí vyhlašovat o víkendu přes den, člověk je do večera na zahradě a pak zjistí, o co přišel :-)

Kluci, kluci, kluci. Váš zájem mě velice těší, ale zapomínáte, že se jedná o soukromou věc, která má své technické limity a která není v rukou žádného nakladatelství. Proto ta varování, aby jste potom nad výsledkem nesplakali.

A když už píší, zmíním se o dvouch lidech (je jejich sice daleko více :P :wink: ), tak o hankovi a o jafobe. Hank svým nadšením pro britské dráhy mě zavedl k myšlence, proč náměty neaplikovat na české prostředí a ty jeho miniatury. Jafobe svým zajímavým modelovým systémem, který se stal součástí dílka. Patří jim a i dalším nadšencům velké poděkování. Bez nich by VII.Díl by nevznikl (termín práce na ni bude zahájen až po novém roce 2025, jen pro připomenutí).

Děkuji.
Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod hank » úte 25 čer, 2024 6:42 am

milan ferdián píše:...zapomínáte, že se jedná o soukromou věc, která má své technické limity...

Při vší úctě k tobě ti musím oponovat. Viděls, jak vypadají Korbelovy samizdaty? Jednotlivé listy A4 tištěné po jedné straně vsunuté do nasouvacího hřbetu. A nahoře je arch průhledné fólie. Do této formy se to dá finalizovat doslova doma v kuchyni. Aktuální vydání Korbelových samizdatů má už číslo 110.

milan ferdián píše:...a která není v rukou žádného nakladatelství...

...což bych po aktuálních zkušenostech s dosud nevydanými díly považoval spíš za výhodu.

Jestli se ti to v takové formě nezdá moc repre, znovu zopakuji možnost poptat cenu a dodací termíny u své knihařky (a případně i na své náklady zajistit příslušnou logistiku, tj. odvoz od tebe do knihařské dílny u Litovle a zpět). Vazba V1 (tzv. sešitová vazba, tj. dvoulisty skládané na stříšku a šité dvěma skobkami - omezeno podle gramáže použitého papíru obvykle max. počtem 88 - 120 stran, tj. 22 - 30 dvojlistů A4) nebo V2 (listy lepené ve hřbetě, měkké desky z grafického kartónu kolem 250 g/m²) jistě není nic, co by si zdejší zájemci nemohli finančně dovolit. A jestli se necitíš na to vkládat do toho své peníze a knihařce její práci zaplatit dřív, než začneš prodávat, jistě ti zdejší objednavatelé rádi poskytnou částečnou zálohu ve výši nákladů na knihařinu, které jsem připraven s knihařkou i s tebou projednat. Jako užitečný vedlejší produkt se ti tím přesně potvrdí, jaký o to bude skutečný zájem - kdo zaplatí zálohu, toho budeš mít jako zákazníka jistého.

Záměrně sem svůj návrh píšu veřejně. Jestli se rozhodneš pro navržený postup, bude to pod kontrolou komunity a kdyby nedejbože hrozil na kterékoli straně nějaký úlet, tak a) se to bude hned vědět a b) zdejší komunita by mu jistě dokázala včas zabránit.

A ano, připouštím, že tímhle postupem pod veřejnou kontrolou by to částečně ztratilo charakter soukromé záležitosti. Jak moc by ti to vadilo, to si musíš zvážit sám.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod hank61 » úte 25 čer, 2024 8:47 am

Milane. Posílám ti odkaz na firmu, zabývající se tiskem a knihařským zpracováním. Dokonce to máš "coby kamenem". Já s nimi spolupracuji již několik let a bez nejmenšího problému. Navíc jsou cenově bezkonkurenční. Po zadání formátu, počtu stran, barevnosti, druhu vazby a nákladu si můžeš jednoduše sám zkalkulovat, co to bude stát. Tak ať se ti dílo daří a my máme o čem přemýšlet :wink:
https://justprint.cz/produkty/katalogy
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Příspěvekod Střelec » úte 25 čer, 2024 9:22 am

Záloha neni špatnej nápad. Přinejmenším by to stálo za propočet.
Střelec

Příspěvekod LukasP » úte 25 čer, 2024 6:11 pm

Ahoj Milane,

ANO, já se rovněž hlásím mezi zájemce o tvé dílo.

Děkuji za tvou poctivou práci pro nás - železniční modeláře, sběratele a fanoušky.

Lukáš

29
LukasP

Příspěvekod Pavel Škopík » úte 25 čer, 2024 6:17 pm

Ahoj Milane, taky bych měl zájem. Předem děkuji.

28
Pavel Škopík

Příspěvekod Bobo » stř 26 čer, 2024 5:13 am

Pokud by to bylo ještě možné měl bych teké zájem.

27
Bobo

Příspěvekod shiso » stř 26 čer, 2024 6:25 am

Ahoj,
take se hlasim, cenu respektuji. Klidne poslu i zalohu.

26
shiso

Příspěvekod horak » stř 26 čer, 2024 1:47 pm

Dobrý deň vospolok,
Aj ja sa hlásim do poradovníka, tiež mám záujem. Nemám problém so zálohou.
Martin

20
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod milan ferdián » čtv 27 čer, 2024 12:27 pm

Dobrý den váženi abonenti, váš zájem mě nesmírně těší a povzbuzuje mne v tom, že máte stále zájem o mé kresbičky. Bohužel, určitě jste si všimli, že jsem žádný objednávkový protokol nevyhlásil a to proto, že se jedná o výjimečnou věc s nejistým výsledkem. Ano nabídl jsem pět kousků, bylo to strašně málo než jste byli zvyklí, a ty byly přes veškeré mé varování bleskově rozebrány. Na ty co se nedostalo, nezbývá než se prostě v duchu modlit, že z některých abonentů odmítne a vám se naskytne šance se k ní dostat.

Poděkování hankovi a hankovi61 za nabídky a tipy.

Mám dost zajímavé přání vám, aby jste si o vánocích 2024 mohli pod stromečkem rozbalit ve formě vánočního dárku VI.díl/Železniční vlečky, lokomotivní depa. Jak víte, není to v mých rukou, ale rád bych si přál, aby vánoční přání se naplnilo .-m-

10.07.2024 edit: Nabídka byla navýšena o 30 kousků. Počtem objednávek se číslo neustále snižuje. Objednávku napište ve svém příspěvku a stačí napsat ANO. Já se vám ozvu. Aktuální stav poznají další zájemci podle čísla u podaných objednávek. Aktuální stav je 20 volných kousků.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Libor » pát 12 črc, 2024 6:07 pm

Ahoj Milane, nesměle bych zde takto také vyjádřil svůj zájem o Tvoji samizdatovou publikaci. Děkuji.

19
Libor

Příspěvekod busta » pát 12 črc, 2024 6:23 pm

VI.díl/Železniční vlečky, lokomotivní depa
Áno mám záujem o jeden kus. Ďakujem
busta

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť