Práce na VI.dílu se rozeběhly a já potřebují někdy si od práce na chvíli odskočit na vedlejšák. Měl jsem ale dilema, plánky kolejišť nezveřejňovat,jen publikovat a druhá možnost zveřejňovat, s tím s vámi neztratit kontakt, ale oficiálně tyto plánky kolejišť v publikacích nevyjdou. (i přesto, že už zde nejsem aktivní, hodně jste mi někteří fandové a fanynky přirostly k srdci). Rozhodl jsem se pro druhou možnost a píší opětovně, když se vám mé kresbičky nebudou zamlouvat, přestanu tvořit. Upozorňuji, že mám dohodu s moderátory, že přiblblé příspěvky smažou.
A co máme na začátek, kolejiště se zdá složité pro začátečníka, ale myslím, že stavbu tak jednoduchého kolejiště by měl zvládnout.
Drnovec N/1:160 1500 x 900 FLEISCHMANN/piccolo/15° zdroj:Hitorimo
Kolejiště je charakterem dětské. Využívá již nakoupeného setu F 936 881. Tvarem je kolejiště ovál s odbočkou do koncové stanice. Kolejiště má skrytou stanici pro dvě vlakové soupravy, jednu skrytou kolej pro jednu až dvě sólo motorové vozy, určené pro osobní dopravu na hlavní trati. Na kolejišti máme mezilehlou stanici, která je domovem sólo motorového vozu. Tento motorový vůz pendluje z této stanice do koncové stanice na lokálce a zpět. Nástupiště pro motorový vůz je kusá dopravní kolej vedle výpravní budovy. Další kusá kolej odstavná, na té stojí cisterna s naftou a lokomotivní remíza pro náš motorový vůz.
Námětem je trať stoupající do horského sedla do druhého údolí. Před sedlem je situována odbočka s napojením na lokální trať. Koncová stanice slouží jako nakládková pro dlouhé a kusové dříví. Do koncové stanice přijel manipulační vlak a úkolem pozorovatelů je sestavit vracející se manipulační vlak. Letecká manipulace s vozy zakázaná. Motorová lokomotiva, která přijel s manipulákem je řady 704/Lego.
Kolejiště je přístupné ze všech stran.
Jako doplněk je vložena mostní partie, kterou můžeme změnit místo dvou souběžných tratí.
-m-