Pro kterou se rozhodnout ? Zde můžou začátečníci diskutovat o tom,kterou modelovou velikost dle svých možnosti si chtějí zvolit.Já sám jsem začínal prvními krůčky s modelovou velikost H0/1:87.Zde se modelář snaží ve skromných prostorech realizovat megaplány,tak jak je to u mládí.Nesměl chybět rychlík,co na tom,že se do stanice nevešel.Léta šla,kolem roku 1990 seznamování s TT/1:120,ale ta z tehdejších důvodů při pohledu na jejich kolejivo nepřirostla k srdci.Snaha o seberealizaci pokračovala dál.N-ko vážněji,tehdejší segmentové kolejiště na spadnutí,jen již začít stavět.Veškeré podmínky připravené,no jo přišel internet a moduly.První otrkávání se sekcí N-scale.Ale i zde přes veškerou snahu mých již dnes skvělých kolegů a kamarádů přicházejí neustále potíže.Nejdříve finanční,to máme všichni dnes stále

,nedořešení přepravy svých vlastních modulů (nemám papíry),tím odkládaní staveb modulu,že co s tím doma.Koukat na ně

Tak aspoň odbočka Odry s pomocí kluků,ale ta již výše zmíněných důvodu,skončila v lepších rukou (každý modul musí projít před setkáním přípravou,nemluvě o běžné údržbě).Dnes jsem bohužel mimo hru.
Zde můžu poradit těm začátečníkům po těch všech zkušenostech,jestli nemáte možnost přepravy svých modulů,lepší zvolte své domácí kolejiště,byť mrňavé,ale stále po ruce.Ti co nemají přepravní problémy a mají chuť se setkávat se stejně postiženými lidmi,běžte stavět moduly.Stačí nejdříve traťový modul,potom třeba zastávku a kdo si troufne na víc,tak i stanici.Když už se rozhodnete stavět stanici,tak rozhodně dle reálu s rozumnou redukci celkové délky,i kvůli přepravě.A jak toto povídaní souvisí s modelovou velikosti.Hodně.
Tak co začátečníci,osmělíte se nebo budete sedět za bukem

Ale pamatujte,lepší je vlastní iniciatíva,než čekat,že zde dostanete vše,včetně informací na zlatém podnosu.Na to rovnou zapomeňte

.