Nefunkční kolejiště - Ostrava

Absolutní začátky s modelovou železnicí. Dotazy na úplně základní věci.

Moderátoři: Abe Simpson, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Nefunkční kolejiště - Ostrava

Příspěvekod cechakmar » pon 11 zář, 2017 12:05 pm

belgarat píše:neves hlavu :-D s digitalem je velika legrace. Mne stala (asi) indukce na soubezne vedenych napajecich dratech predratovani podzemniho nadrazi :)


No ještě to tak :) Spíše mě štve, že to vzniklo po tom co jsem se snažil udělat zpětnou smyčku. Nepovedlo se a když jsem to vrátil tak se to začalo takto chovat. Bude to někde v tom kolejišti nebo kontaktu. Nejhorší je že na to koukám a jeví se to všechno v pořádku. Zkusím tu žárovku nebo to rezeberu co dělat
cechakmar
 
Příspěvky: 16
Registrován: ned 10 zář, 2017 12:27 pm

Re: Nefunkční kolejiště - Ostrava

Příspěvekod Myšpulín » pon 11 zář, 2017 3:11 pm

cechakmar píše:... že to vzniklo po tom co jsem se snažil udělat zpětnou smyčku. Nepovedlo se a když jsem to vrátil tak se to začalo takto chovat. ...

Tak opět odpoj celý ten kus, cos s ním laboroval s tou smyčkou a zkus to bez něj. Pokud to nepojede, pak je chyba v kolejišti nejspíš ve spojkách. A pokud to půjde, pak si to nevrátil do původního stavu.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín
 
Příspěvky: 1062
Registrován: stř 24 led, 2007 7:43 pm
Bydliště: Hostinné

Re: Nefunkční kolejiště - Ostrava

Příspěvekod jiko97 » úte 26 zář, 2017 12:29 pm

Mas to už vyřešené?
jiko97
 
Příspěvky: 33
Registrován: pon 08 pro, 2014 3:37 pm

Re: Nefunkční kolejiště - Ostrava

Příspěvekod Petr S. » stř 27 zář, 2017 7:44 am

Když jsem prohlédl obrázek kolejiště , tak tam tuším SMYČKU !!?? :idea:
Petr S.
Petr S.
 
Příspěvky: 293
Registrován: úte 16 pro, 2008 8:42 pm

Re: Nefunkční kolejiště - Ostrava

Příspěvekod cechakmar » sob 28 říj, 2017 10:47 am

Ahoj všem,

tak jsem zase zpátky s mým pekelným problémem. Shrnu co jsem udělal během měsíce.

- Celé kolejiště je funkční v momentě kdy ho připojím na analog. Spojil jsem všechny mezery a otestoval. Analogové mašiny jezdí měl jsem tam 2 současně.

Když tam dám digitál tak se problém opakuje v momentě pohybu se mašiny zastaví (prodejna tvrdí po opakovaných reklamacích že mašiny jsou v pořádku)

Vzal jsem tey úplně novou Z21 a připojil na kolejiště. Problém stejný.
vzal jsem novou Z21 a připojil ji pouze na 1 dlouhou kolej (samostatnou). Jaké bylo mé zděšení, že problém je úplně stejný prostě ty mašiny nepojedou.

Opravdu jsem z této situace matený a buď je problém v těch mašinách nebo je někde naprosto banální chyba.

[b]Je zde někdo ochotný odzkoušet na svém digitálu funkčnost mých mašin? Ostrava okolí? Přijedu a čas ztrávený zaplatím.[/b]

Díky za rekace
Martin Čechák
606777947
cechakmar
 
Příspěvky: 16
Registrován: ned 10 zář, 2017 12:27 pm

Re: Nefunkční kolejiště - Ostrava

Příspěvekod milan ferdián » sob 28 říj, 2017 11:07 am

Možná z mé strany blbá otázka.Měl jsi na kolejišti nebo na té samostatné koleji mimo panel kolejiště,zdigitalizované lokomotivy při použití Z21?Protože jestli na analogu vše řádně fungovalo,tak je to fakt záhada.Milan
"Kunčická ouzká" H0e/N-scale
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 9040
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Re: Nefunkční kolejiště - Ostrava

Příspěvekod cechakmar » sob 28 říj, 2017 11:14 am

No všechny lokomotivy jsou výrobce ROCO (digitál) a v rámci přípravy houkají, svítí, kouří...Jen v momentě pohybu se zastaví. A toto se děje opravdu všude. Jsem z toho v pasti.
Ty mašiny normálně teď už skoro před 6 měsíci jely. Vůbec netuším co se mohlo stát proto jdu metodou postupných kroků.

Jediné co mě napadá je to opravdu odzkoušet někde jinde. Můžu mít nějakou blbost v rámci nastavení DCC
cechakmar
 
Příspěvky: 16
Registrován: ned 10 zář, 2017 12:27 pm

Re: Nefunkční kolejiště - Ostrava

Příspěvekod milan ferdián » sob 28 říj, 2017 11:15 am

A adresy,sedí?Milan
"Kunčická ouzká" H0e/N-scale
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 9040
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Re: Nefunkční kolejiště - Ostrava

Příspěvekod Brejla » sob 28 říj, 2017 11:28 am

Není problém v napájení centrály? Tipnul bych, že zdroj není schopen dodat potřebný proud pro rozjezd lokomotivy.
Brejla
 
Příspěvky: 685
Registrován: sob 18 črc, 2015 8:25 am

Re: Nefunkční kolejiště - Ostrava

Příspěvekod cechakmar » sob 28 říj, 2017 11:29 am

Ted nevím co tím myslíš jestli sedí adresy
cechakmar
 
Příspěvky: 16
Registrován: ned 10 zář, 2017 12:27 pm

Re: Nefunkční kolejiště - Ostrava

Příspěvekod cechakmar » sob 28 říj, 2017 11:30 am

Napájení nebude problém, to by jsem musel mít 2 špatné centrály to se mi nezdá ta druhá je nová
cechakmar
 
Příspěvky: 16
Registrován: ned 10 zář, 2017 12:27 pm

Re: Nefunkční kolejiště - Ostrava

Příspěvekod milan ferdián » sob 28 říj, 2017 11:33 am

cechakmar píše:Ted nevím co tím myslíš jestli sedí adresy

Jednoduše,zda adresu lokomotivy přečte Z21?Z praxe vím,že adresa musí být stejná i na ovladači.Milan
"Kunčická ouzká" H0e/N-scale
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 9040
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Re: Nefunkční kolejiště - Ostrava

Příspěvekod Brejla » sob 28 říj, 2017 11:33 am

cechakmar píše:Ted nevím co tím myslíš jestli sedí adresy


Pokud na povel svítí a houkají, tak v adrese problém nebude.
Brejla
 
Příspěvky: 685
Registrován: sob 18 črc, 2015 8:25 am

Re: Nefunkční kolejiště - Ostrava

Příspěvekod Brejla » sob 28 říj, 2017 11:37 am

cechakmar píše:Napájení nebude problém, to by jsem musel mít 2 špatné centrály to se mi nezdá ta druhá je nová

A měl jsi i druhý nový napájecí zdroj centrály? Jaké je napětí v koleji při povelu k jízdě lokomotivy (změř přístrojem přímo na kolejích).
Brejla
 
Příspěvky: 685
Registrován: sob 18 črc, 2015 8:25 am

Re: Nefunkční kolejiště - Ostrava

Příspěvekod cechakmar » sob 28 říj, 2017 12:22 pm

Když načtu adresu mašin tak ji pak použiji pro nastavení. To napájení se mi nezdá, použil jsem vše nové a kolej je krátká. Jak dám pohyb tak se zastaví a mašina pak ani nereaguje. Musám ji zvednout a položit. Potom zase aspon houká a svítí dokud nedám pohyb vpřed a zase se vše odpojí
cechakmar
 
Příspěvky: 16
Registrován: ned 10 zář, 2017 12:27 pm

PředchozíDalší

Zpět na Začátečnické dotazy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník