Program Grafikon

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: Abe Simpson, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Program Grafikon

Příspěvekod jub » stř 25 led, 2017 9:19 am

Zvýšení verze na 2.0, změn už bylo tolik že si to zaslouží novou hlavní verzi.

Verze: grafikon-2.0.0-alfa-201701251314+0ce61bb513fc

Přepracovaná nákladní doprava:
  • hierarchie oblastí (je možné zadat že oblast je součástí jiné oblasti)
  • "nadoblasti" nemohou obsahovat přímo stanice
  • oblast může být označena jako oblast s barvami (v rámci této oblasti by měly být barvy unikátní)
  • přidána množina uspořádaných dvojic barva->oblast (pro oblasti s barvami) - mělo by to pokrýt stejnou logiku pro práci s barvami na velkých modulištích jaká byla v Riese
  • aktualizovány generované dokumenty s nákladní dopravou
  • přidáno okno s informací o nákladní dopravě - zobrazuje stejný přehled pro stanici jaký je ve výstupním dokumentu pro nákladní dopravu

Dostupná ke stažení i jako webstart (development).
Naposledy upravil jub dne sob 28 led, 2017 1:16 pm, celkově upraveno 1
jub
 
Příspěvky: 35
Registrován: pon 27 črc, 2015 12:05 pm

Re: Program Grafikon

Příspěvekod jub » sob 28 led, 2017 1:16 pm

Verze: grafikon-2.0.0-alfa-201701281351+536ea5c31c8f

Předchozí verze obsahovala chyby v nastavování hierarchie oblastí a v nakládání se spojeními kde byl zakázán transfer v centru oblasti. Tato verze obě dvě tyto chyby opravuje. Nastala i drobná změna v šablonách pro nákladní dopravu, takže je nutné stáhnout i aktualizované šablony.

Dostupná ke stažení i jako webstart (development).
jub
 
Příspěvky: 35
Registrován: pon 27 črc, 2015 12:05 pm

Re: Program Grafikon

Příspěvekod jub » ned 05 úno, 2017 9:46 pm

Verze: grafikon-1.2.1
  • opraveny chyby
Verze: grafikon-2.0.0-dev-201702071540
  • změněno označování verzí - dev-timestamp pro vývojovou verzi
  • spoje mezi uzly přes více vlaků (vazby mezi vlaky se berou v úvahu)
  • přidána záložka pro spojení ze stanice do stanice v okně s nákladní dopravou
  • přidána záložka pro spojení ze stanice s definicí počátečního času a manipulace v uzlu - hledá nejkratší spoj
  • přidána záložka s kontrolou úplnosti nákladní dopravy
Poznámka: při změnách je nutné tlačítkem (šipky v kruhu - obnova) aktualizovat data - není to automatické
jub
 
Příspěvky: 35
Registrován: pon 27 črc, 2015 12:05 pm

Re: Program Grafikon

Příspěvekod jub » ned 12 úno, 2017 9:24 pm

Verze: grafikon-2.0.0-dev-201702122019

  • optimalizován výpočet úplnosti nákladní dopravy
  • opraveny další drobné chyby
  • výstupní šablona pro nákladní dopravu obsahuje oblasti a stanice (kurzívou uzly a tučně aktuální stanici a oblast)

Do finální verze 2.0 by už neměly přibýt žádné další vlastnosti, pouze opravy chyb.

Hlavní změny pro verzi 2.0 jsou
  • upravená nákladní doprava (nadoblasti, oblasti obsahující barvy) a přidané nástroje pro kontrolu správnosti vytvořené nákladní dopravy
  • změněný systém pro vygenerovaný výstup - vše je dostupné pouze jako šablony, překlad do cizích jazyků je pouze v šablonách (kdokoliv si může přidat vlastní překlad přímo v programu), šablony obsahují parametrizaci, šablony jsou importovatelné přímo z webu

Dostupná ke stažení i jako webstart (development).
jub
 
Příspěvky: 35
Registrován: pon 27 črc, 2015 12:05 pm

Prosba o pomoc

Příspěvekod Morris Zapp » pát 21 dub, 2017 5:46 am

5169.jpg
Prosím, jak se zbavím šipek ve sl. 2 tabelárních jízdních řádů?
Program je iniciativně dává všude možně a nemůžu najít něco, čím se to vypíná. Nastrkal to dokonce i do dopraven D3, kde to fakt vypadá jako pěst na oko... :(

Používám verzi 1.2.1

dík
TT, moduly, epocha III/IV
Uživatelský avatar
Morris Zapp
 
Příspěvky: 541
Registrován: ned 04 dub, 2010 3:06 pm

Re: Program Grafikon

Příspěvekod Franta Krása » pát 21 dub, 2017 9:37 am

Úplně jednoduše. Na tratích D3 nevyplňuj v parametrech přilehlých traťových úseků "po přímé z/do" (nech žádná).
Nkové moduly, FREMO, DCC, III-IV, http://1-160.webnode.cz
Uživatelský avatar
Franta Krása
 
Příspěvky: 21
Registrován: ned 24 bře, 2013 8:21 am
Bydliště: Praha

Re: Program Grafikon

Příspěvekod Morris Zapp » pát 21 dub, 2017 10:01 am

Skvělé, dík!
TT, moduly, epocha III/IV
Uživatelský avatar
Morris Zapp
 
Příspěvky: 541
Registrován: ned 04 dub, 2010 3:06 pm

Re: Program Grafikon

Příspěvekod jub » stř 20 zář, 2017 12:38 pm

Verze: grafikon-2.1.0-dev-201709201417

  • změna použitých knihoven
  • drobná změna výpočtu nákladní dopravy
  • možnost spojit dva vlaky dohromady (v editaci vlaku) - motivace je lépe zpracovat mezinárodní vlaky, které na hranicích mění číslo a typ
  • spojené vlaky mají automaticky technologický čas nastavený u prvního vlaku (s odpovídající délkou)
  • v přiloženém gtm je šablona pro staniční seznam, která vypisuje spojené vlaky
  • z důvodů uložení spojení vlaků je nová verze pro ukládání nekompatibilní s předchozí
Přílohy
210-joined-trains.zip
(194.53 KiB) 35 krát
jub
 
Příspěvky: 35
Registrován: pon 27 črc, 2015 12:05 pm

Re: Program Grafikon

Příspěvekod Mcx » stř 20 zář, 2017 6:12 pm

Vyzkoušeno, je to dobré.
Uživatelský avatar
Mcx
 
Příspěvky: 1571
Registrován: ned 06 lis, 2011 1:04 pm

Re: Program Grafikon

Příspěvekod jub » čtv 21 zář, 2017 1:00 pm

Oprava chyby! Nutno stáhnout jako náhradu za grafikon-2.1.0-dev-201709201417

Verze: grafikon-2.1.0-dev-201709211449
  • v předchozí verzi (grafikon-2.1.0-dev-201709201417) jejíž součástí je možnost spojovat vlaky nešlo mazat vlaky - tato verze chybu opravuje
jub
 
Příspěvky: 35
Registrován: pon 27 črc, 2015 12:05 pm

Re: Program Grafikon

Příspěvekod jub » sob 14 říj, 2017 11:47 am

Verze: grafikon-2.0.1
  • výběr pouze jednoho řádku ve výpisu vlaku
  • oprava: editace sloupců pomocí kontextového menu korektně odstraňuje sloupec který byl pod kurzorem myši při vyvolání kontextového menu
  • oprava: vytváření spojení mezi regiony funguje i když je v návaznosti vlaků cyklus (nákladní doprava)
  • oprava: logování některých zpráv
  • oprava: automatický výběr trasy v programu pro staré soubory gtm, kterým chybí názvy tras

Verze: grafikon-2.1.0-dev-201710140237+35691505b435
  • opravy chyb
  • rychlost vlaku změněna na volitelnou, žádná rychlost která se zadává není povinná - pokud vyhodnocení není schopno určit rychlost z trati, vozidla, vlaku, omezení tak se použije implicitní rychlost 10, aby byla jednoduše identifikovatelná
  • přidána možnost uložení konfigurace sloupců ve výpisu vlaku - buď přes kontextové menu (pravé tlačítko myši na záhlaví výpisu nebo přes menu)
jub
 
Příspěvky: 35
Registrován: pon 27 črc, 2015 12:05 pm

Re: Program Grafikon

Příspěvekod jub » pon 16 říj, 2017 10:34 am

Verze: grafikon-2.1.0-dev-201710161228+fe683e1df01b

Oprava startu aplikace, předchozí verze špatně kontrolovala uloženou konfiguraci na disku.
jub
 
Příspěvky: 35
Registrován: pon 27 črc, 2015 12:05 pm

Re: Program Grafikon

Příspěvekod Tomas_C. » úte 17 říj, 2017 6:10 pm

Ahoj, jsem si říkal proč 2.1 nemůžu spustit...díky... Mimochodem vím, co toto programování zabere času, proto se veřejně hlásím k finanční podpoře autora programu. Víc v SZ.
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Uživatelský avatar
Tomas_C.
 
Příspěvky: 430
Registrován: stř 10 úno, 2010 1:05 am
Bydliště: Brno

Re: Program Grafikon

Příspěvekod Morris Zapp » úte 17 říj, 2017 6:39 pm

Už jsem to kdysi autorovi taky navrhoval - tenkrát odmítl. Pokud by teď změnil názor, jsem připraven svému slibu dostát...
TT, moduly, epocha III/IV
Uživatelský avatar
Morris Zapp
 
Příspěvky: 541
Registrován: ned 04 dub, 2010 3:06 pm

Problém s .png

Příspěvekod Pantografak460 » sob 18 lis, 2017 9:19 pm

Zdravím.
Program funguje výborne, avšak po zmenení outputu na .png my to vypíše chubu. Neviete čo s tým? Jedná sa o grafikon v 1.0( viem že sú aj novšie, ale v tejto sa my pracuje najlepšie).
Vopred ďakujem za odpoveď.
Pantografak460
 
Příspěvky: 6
Registrován: sob 18 lis, 2017 7:49 pm

PředchozíDalší

Zpět na Moduly

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník