Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: Abe Simpson, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod Čouda » pon 12 pro, 2016 10:20 am

Milan F: Vzhledem k 20ti letům života v Meziměstí, modelové epoše (DRG) a měřítku (N) by to byl spíše vhodnější námět pro mě. Nějaká vozidla zajíždějící v té době do Meziměstí mám. Ovšem podkladů tak zoufale málo, že se nevyplatí ani do takového projektu pouštět neb by to z poloviny byla fikce. Z bývalé pruské výtopny dodnes zbyly pouze dva domy, fotografie neexistuje žádná, z rakouské výtopny toho zůstalo poměrně hodně, ale prošla již tolika přestavbami, že též není možno zjistit původní podobu. Poprosil jsem ale Vojtu, jestli by někde v archivu nevyhrabal plánek stanice z období 1920-1945. Myšlenka Meziměsí (alespoň třeba půlky stanice - osobní části) stále není opuštěna. I když si myslím, že nakonec vyhraje kolejiště ve tvaru písmene U, kde bude hlavním motivem stanice Jannowitz nebo dvě staničky z úseku Hirschberg - Polaun. uvidíme, uvidíme. Zatím jsem na e-bay utratil nechutnej balík peněz za dostupné modely, teď jsou na pořadu dne moduly v H0. N-ko jsem měl vždycky jako takovou bokovku :D :D
H0 70./80.léta DCC Moduly
Uživatelský avatar
Čouda
 
Příspěvky: 134
Registrován: sob 11 říj, 2008 8:59 am
Bydliště: Trutnov

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod tusakvlasta » pon 12 pro, 2016 6:57 pm

Mám rád tyto staré fotky krásných nádraží kdy ještě měli smysl pro krásno. Bohužel dnes i za soudruhů jde jen o peníze a hloupost, a tak se zbourá krásno a postaví hnusná bezcenná krabice.
Uživatelský avatar
tusakvlasta
 
Příspěvky: 223
Registrován: úte 21 pro, 2010 11:03 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » úte 13 pro, 2016 10:01 am

čouda: viz FB :D

milan ferdián: já ti nevím jakej blázen by šel do stanice v Nku 10m/ TT 14/ H0 19m.
Shodli jsem se že by to bylo hodně zajímavý, jak na stavbu tak i následný provoz :D

tusakvlasta: co se dá dělat... Když se cestovat rychleji a efektivněji tak je potřeba modernizace... Nemůžem nechat stát všechno co se postaví bohužel. By jsme se už nikam nevešli.
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 562
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod milan ferdián » úte 13 pro, 2016 12:21 pm

VojtikJ píše:milan ferdián: já ti nevím jakej blázen by šel do stanice v Nku 10m/ TT 14/ H0 19m.

Jednoho znám.Staví něco podobného,"Neratovice" v N-ku cca 10,0m :P .Milan
edice "Plánky kolejišť"
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 9492
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » úte 13 pro, 2016 12:56 pm

no to je jen o délce nádraží :D takový nudný, krom vleček...
ale když se kouknu na Meziměstí...sic nemá tolik kolejí, vlečky jsou, tři směry, vjezd a odjezd "dolů" není sranda, obzvlášť s delším vlakem :D
spočítal jsem to asi na 5lidí + na zálohu :D pokud by to mělo mít takovej provoz podobajícímu se reálu.. :D
když by do toho někdo šel, je jedno jaký měřítko, i kdyby byli finance na stavbu, tak kde na tom dělat? :D
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 562
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod Brejla » úte 13 pro, 2016 2:34 pm

milan ferdián píše:
VojtikJ píše:milan ferdián: já ti nevím jakej blázen by šel do stanice v Nku 10m/ TT 14/ H0 19m.

Jednoho znám.Staví něco podobného,"Neratovice" v N-ku cca 10,0m :P .Milan

Bude to i s vlečkou a fabrikou :?:
Brejla
 
Příspěvky: 881
Registrován: sob 18 črc, 2015 8:25 am

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod milan ferdián » úte 13 pro, 2016 8:34 pm

Brejla píše:
milan ferdián píše:
VojtikJ píše:milan ferdián: já ti nevím jakej blázen by šel do stanice v Nku 10m/ TT 14/ H0 19m.

Jednoho znám.Staví něco podobného,"Neratovice" v N-ku cca 10,0m :P .Milan

Bude to i s vlečkou a fabrikou :?:

To nevím.Zatím jsem viděl jen stanici.Milan
edice "Plánky kolejišť"
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 9492
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » stř 01 bře, 2017 2:07 pm

16996286_1384119508329088_6240831257509158327_n.jpg
zkusil jsem si uvázat tank. P.S. Mě se to tak líbí!
16832197_1373756942698678_2890194832847586460_n.jpg
ty novotou zářící podlahy se mi už nelíbili :D
16807140_1372324416175264_3158882504076860142_n.jpg
zkouška potu z "vlnitého plechu"
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 562
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » stř 01 bře, 2017 2:13 pm

Menší aktualizace prací. Víc fotek na zatracovaném FB.
17021512_1383218835085822_2321437229232428712_n.jpg
i když to má čirou kabinu, mě osobně se moc nezamlouvá. čili okna budou černá
17021398_1383186708422368_3233254175459645748_n.jpg
zkušební vozy, na cestě mám ještě z Leptu, abych mohl porovnat s čím se mi bude dělat líp
16996530_1383316728409366_2924922201766977356_n.jpg
prý by to mělo projet i EW1... no ta vůle na podvozku co tam je. Mi spíš říká sotva 1000mm
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 562
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod Morris Zapp » ned 05 bře, 2017 9:17 am

VojtikJ píše:já ti nevím jakej blázen by šel do stanice v Nku 10m/ TT 14/ H0 19m.
Takové stanice už existují: v TT například Rumburk (od krajní výhybky na jiříkovském zhlaví až po oddělení krásnolipské a panskýské ( :) ) koleje má tuším nějakých 17 metrů; dále Moldava (s prodlouženou výtažnou kolejí na české straně je taky pěkný mastodont). Nebo se podívejte k sousedům na Knotitz (s funkčním spádovištěm)...
TT, moduly, epocha III/IV
Uživatelský avatar
Morris Zapp
 
Příspěvky: 616
Registrován: ned 04 dub, 2010 3:06 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » stř 15 bře, 2017 12:11 pm

tak jsem zkusil jaký to je pracovat se sprejem.. výhoda že se nemusí čistit pistolka.. nevýhoda že se to fakt musí umět :D
Snad v Suchodole už budou jezdit :D
17342841_1399810890093283_4625699034314191680_n.jpg
17353615_1399810893426616_920931284288881756_n.jpg
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 562
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » úte 25 dub, 2017 5:53 pm

18057904_1450727298334975_99950567785155510_n.jpg
18119547_1452283741512664_1894183409452560574_n.jpg

trošku jsem postoupil se stavbou Resu od MM... stavba je parádní, obtisky jsou pro mě teda terno... Na cestě jsou další, snad to půjde ještě líp.
Jen řeším náklad... klády mi byli zavrhnuty :( i když se mi teda líbí.. ale to množství větviček :D
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 562
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod rawen » úte 25 dub, 2017 8:21 pm

Vojto, obdivuju tvůj elán. Já si při stavbě a hlavně zpojízdnění Res/Nas od MŽ dosti zanadával...

Radek
TT moduly Olomouc
TT moduly Olomouc - diskuze
zahradní 30mm železnice od REGNERa
rawen
 
Příspěvky: 1386
Registrován: stř 08 dub, 2009 10:42 am
Bydliště: Prostějov

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » úte 25 dub, 2017 9:48 pm

Radku toto je od modely mašinek ;) čili lept.. jak já nerad něco stavím obzvláště z leptu.. Strašně jednoduchá stavba, pohodlná a rychlá. Mám čtyři kousky teďka... další asi 8kousků je na cestě a myslím že i jich bude i víc časem :D
Od MŽ nemám, koukal jsem na něj v Suchdole... Sic vypadá době, ale z leptu se mi zamlouval víc. Já ten svůj bohužel do provozu nedal, neměl druhou kinematiku :D
Dál, jse, chtěl postavit Taes/Has z leptu, ale to jsem už nedal. No a jelikož kamarád chtěl něco po dlouhý době něco zkusit. Díky mu. Dal jsem mu to na sestavení, sic mě to stálo lept na 860, ale mám u něj na sestavení víc vozů aspoň :lol: já to málem hodil oknem, stejně jako rybáky od SDV :lol:
Právě teď jsem dodělal potisky na Taes/Has od ES Pečky. Patinu, lak a hotovo :D
Další na řadě budou vozy Hadgs... Tyto vozy se mi líbí, maj něco do sebe. Jen jsem zvědav jaká bude stavba. Jde jen o to kdo je bude mít lepší a dřív. Jedny již jsou, budou z Leptu nebo hotový ke koupi?
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 562
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » stř 03 kvě, 2017 7:28 am

Resy od MM už jezdí, teď jsou na řadě Hasy/Taes :D
Taes.jpg

ty jsem si ale nechal sestavit kamarádem :)
v další pětiletce je v plánu 6x Res od MM. Ale mezi tím bych rád postoupil se stavbou nádraží :) ňák jsem se sekl. Mám už brány, tak musím vyrobit mechanismus na otvírání, plot, atd atd... však to znáte :lol:
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 562
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

PředchozíDalší

Zpět na Moduly

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník