Stránka 19 z 21

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

PříspěvekNapsal: pát 07 říj, 2016 6:32 pm
od VojtikJ
budova.jpg

vše dle mých možností a schopností...

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

PříspěvekNapsal: pát 07 říj, 2016 7:51 pm
od rendo
VojtikJ píše:neboj, kovový určitě to mít nebudu krom samostatného sítka :D takhle to mám obalený a i tak nemám dobrej pocit :D

Ahoj..ja som to urobil takto,vsetko pekne funguje...plastova cukornicka+kovova sietka

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

PříspěvekNapsal: sob 08 říj, 2016 10:53 am
od VojtikJ
já si to vyřešil tak to:
aplikátor.jpg

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

PříspěvekNapsal: sob 08 říj, 2016 10:58 am
od Vaclav86cz
VojtikJ píše:
budova.jpg

vše dle mých možností a schopností...


Tak tuto staniční budovu právě skládám taky. Akorát ve velikosti H0 a na přání zákazníka bude mít bílou fasádu a bez verandy...
Docela lituju toho, že si to šikulové hodně usnadnili a za cenu stavebnice bych očekával trošku lepší zpracování některých detailů. Ono totiž udělat dobrou stavebnici a udělat stavebnici, kde detaily nejsou dotažené do konce časově od sebe tak moc nezabere...
Pěkný příklad jsou komíny. Ty alespoň v H0 dotáhli tak, že cihly na sebe navazují. I když kdyby ty spoje dali do prostoru cihel a ne přes 1,5 cihli, tak by to bylo zase o level lepší...
Další docela trapnej detail je strop/podlaha - přízemí/1. patro. Ve skutečnosti ty kraje by měli být v barvě fasády... No škoda no. V H0 jsou v barvě kartonu (naštěstí to přestříkávám na bílo) .
Ozdobný pásek kolem budovy z cihel. Je udělán pěkně až na to, že ten krycí karton taky mohl být natřen stejnou barvou jako cihly a nebo alespoň žlutě, tak jak to vidím z fotek podle předlohy (ten barák co dělám to má červeně). Takto musíš vzít veškeré cihlové díly a přestříkat to na červeno (krásná zábava)...
Fasáda samostatné budovy je kapitola sama pro sebe. Když vezmu to, že fasáda je červená, cihly jsou ve stejné červené jako fasáda. Okna z venku jsou hnědá, tak to je nátěr jako kráva... Navíc předloha, když se dívám, má žlutě orámováno okrasné cihlování oken a dveří (to by byl pěknej detail), soklová deska je pod okny přerušena a fasáda, podle fotek, má červenou barvu pouze na bočních stěnách a nad verandou. Pod verandou obligátní komunistická šedá a ze strany od ulice tmavě hněda...
No prostě škoda, že těch pár detailů šikulové nedotáhli do konce... Pak by to byla opravdu pěkná stavba...

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

PříspěvekNapsal: sob 08 říj, 2016 11:18 am
od VojtikJ
když se kouknu na komín z normální vzdálenosti tak spoj nevidím. Když z blízka, pod 30cm tak už je vidět, ale kdo kouká na kolejiště z 30cm?
Co se týče fasády...nevím jak moc se měnila a do jaký doby je model směřován. Že fasáda ve verandě je jiná než zbytek... mě to ani nevadí že to udělali stejně jako zbytek, vypadá to líp.
Model bude do starší doby, v dnešní době jsou dveře klasický (hranatý) a né obloukový (na modelu) to samé u oken, hranatý teď na modelu obloukový.
To patro mě taky zarazilo jak je vytvořený. Čekal jsem že to bude jako u Dačic.
Okna... no ty jsou kapitola sama o sobě. nevím jak v HO v TT je výřez větší než samotné okno :D sic škvíra pod 1mm, z blízka vidět je, z dálky ne, ale nevím jak to bude vypadat až to bude osvětlený, čili jak moc to bude prosvítat.
Orámování (žluté)... bohužel mohu sehnat jen černobíle fotky na kterých to poznat není.
No jinak pokud tomu tak bylo i v minulosti, šlo by to řešit vetší dírou na okno a žlutým rámečkem. Jde o to jak by to vypadalo při sestavení. + kolem cihel, tam nevím jak by se to dalo udělat.
Ve finále je v návodu že se to má nabarvit :lol:
Když to sestavím bez nabarvení tak to bude určitě vypadat líp než stavby od KB model či jiné firmy co dělají laserové stavebnice ve stylu vypálenej kartón a barvu si dodělat sám, kdy to musím opravdu nabarvit aby to ňák vypadalo.
Zatím to má víc plus než mínus. Řeším spíš jiný problémy, např interiér, osvětlení a přístřešek na boku budovy + zda to udělat na modulu napevno, nebo sundávací a jak s drátky :D

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

PříspěvekNapsal: sob 05 lis, 2016 10:01 am
od VojtikJ
Kufřík pomalu ale jistě se oživuje. Jen je problém, který nevím jak řešit a prosil bych o pomoc.
kufrik.jpg
kufrik.jpg (21.91 KiB) Zobrazeno 3473 krát

Jak udržet desky na místě + jak je nenásilně vyndávat, spodní (s kolejištěm) otáčet.
Ňáký nápady?
Díky

P.S: počítám s tím že ty desky budou do budoucna z plechu, laserem upravené (pokud seženu kde si to nechat udělat :D )

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

PříspěvekNapsal: sob 05 lis, 2016 11:12 am
od Ferda
Plech na magnety, a do protilehlých rohů po jednom otvoru na prstíky, aby se to dobře vytahovalo.

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

PříspěvekNapsal: sob 05 lis, 2016 12:10 pm
od VojtikJ
k plechu by magnet šel, ale ten nevím kdy bude. Rok, dva, tři? Je to dobrý nápad, ale až k druhý fázi.
Díry na prsty se mi nelíbí :( Asi spíš ňáký vočko.

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

PříspěvekNapsal: pát 09 pro, 2016 4:41 pm
od VojtikJ
neodolám se nepodělit. cca před 1914 meziměstí. Foceno na ještě na sklo dědou.
nádraží Meziměstí-Zz.jpg


Kdy se stala tato kupa momentálně netuším, u fotky to napsané nemám.
nehoda1-Z.jpg

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

PříspěvekNapsal: pát 09 pro, 2016 5:59 pm
od milan ferdián
Vojto,to je pěkný námět stanice pro tebe.Budeš mít i zvláštnost triangl ve stanici. :wink: Milan

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

PříspěvekNapsal: pát 09 pro, 2016 6:09 pm
od VojtikJ
Ale bylo by to hodně zajímavý :D 1,6km dlouhý nádraží... dvě točny, přesuvna, triangl. Ale ta velikost :D Bych musel bydlet ve větším baráčku abych si toto mohl dovolit :D

Dá se říct že to byla druhá trať pod pavučinou mědi. v Tý kupě je vidět i mašina :D

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

PříspěvekNapsal: pát 09 pro, 2016 8:00 pm
od Vladimír_B
VojtikJ píše:Kdy se stala tato kupa momentálně netuším, u fotky to napsané nemám.

Možná:V roce 1943 došlo na stanici k velké dopravní nehodě, kdy nákladní vlak z Mieroszówa (německý název Friedland) narazil do stojícího stroje v důsledku selhání brzd. http://doprava.ecn.cz/IDS/Historie.php
Moc pěkné fotky.

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

PříspěvekNapsal: pát 09 pro, 2016 8:03 pm
od VojtikJ
jo to je přesně ono.. teď jsem to už taky zjistil, akorát jsem se chystal to opravit :D

Škoda že ta elektrifikace tam nevydržela :(

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

PříspěvekNapsal: pát 09 pro, 2016 9:40 pm
od radeksindy
První fotka je moc pěkná, ale mám pochybnosti o roku 1914. Vzhledem ke stáří a značení vozového parku to bude určitě starší fotka.

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

PříspěvekNapsal: pát 09 pro, 2016 10:31 pm
od VojtikJ
radeksindy: Nepsal jsem že 1914, ale před 1914 ;)