Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: Abe Simpson, milan ferdián, Michal Dalecký

Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » ned 22 úno, 2015 9:51 pm

Chci se pochlubit :P :)
Sice se někteří asi zasmějí, ale pro mě to je úspěch.
Možná jste si všimli, zde na fóře již padla o tom zmíňka, že se snažím splašit lidi do klubu v Pardubicích (moduly TT). Máme své důvodu proč v Pce i když je za rohem Chrudim.
Čili k věci.
Rozhodl jsem se stavět na modulu stanici Hronov, nejen z důvodu že je od šikulů model této stanice, ale leží na trati 026 která je/byla mým domovem a tato stanice je asi tak nejlepší pro stavbu.
> přesněji. Plánuju, kreslím, počítám a vylezlo mi z toho toto:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Ještě je na tom fůra práce, hlavně v tom "rýsování". Dost toho tam ještě chybí. Ale to chce čas :-) Jen nevím z čeho udělat trámy.
Ve finále bych to viděl tak že by to šlo na leaser, pokud by se to povedlo :) Moc času není, předloha půjde k zemi :(
Připomínky a rady vítám.
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 562
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba skladu Hronov

Příspěvekod mizl » ned 22 úno, 2015 9:59 pm

Nejlepší na trámy je originál - dřevěné modelářské hranolky, nebo balza. Nicméně pokud nemáš moc času se s tím mazlit, tak ti nezbude nic jiného než laser.

Michal

Pokud se to podaří zformovat klub, pak se rád přijedu podívat. Kutná Hora je kousek a já tam jezdím docela často.
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
Uživatelský avatar
mizl
 
Příspěvky: 1675
Registrován: ned 19 čer, 2011 7:17 pm
Bydliště: Most

Re: Stavba skladu Hronov

Příspěvekod VojtikJ » ned 22 úno, 2015 10:08 pm

Copak o to čas by na stavbu byl, horší je že než to bude finál je mi líto to dělat z něčeho takovýho :D vidím to asi na špejle :D
Leaser bude až na finální verzi skladu.

Co se týče klubu. Pár lidí by bylo, ale jsem v začátcích. Zatím jsou jen představy a mašinky. Zatím má každej doma kolejiště.
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 562
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba skladu Hronov

Příspěvekod mizl » ned 22 úno, 2015 10:13 pm

Aha. Já jsem to asi špatně pochopil .... Myslel jsem, že si chceš stavbu udělat samodoma jako finálovku. Pokud to bude jen jako prototyp, tak je jedno z jakého materiálu stavbu sestavíš.

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
Uživatelský avatar
mizl
 
Příspěvky: 1675
Registrován: ned 19 čer, 2011 7:17 pm
Bydliště: Most

Re: Stavba skladu Hronov

Příspěvekod VojtikJ » ned 22 úno, 2015 10:17 pm

Samo doma budou verze před finálovkou, čili ladit a ladit, než to půjde na leaser. Potom bych se nedivil kdyby jsem si to nechal z papíru na kolejišti :D Uvidíme jak to dopadne :) Zkušenosti s domácí stavbou nemám. Tak nevím jaký jsou možnosti, krom kupovaných dílů (okna, střecha, dveře)
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 562
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba skladu Hronov

Příspěvekod mizl » ned 22 úno, 2015 10:31 pm

Skoro vše se dá vyrobit doma s dostupného materiálu nakoupeného v modelářském obchodě, nebo v papírnictví. Já třeba nejvíc s oblibou používám pro stavbu domků výstražné cedulky. Jelikož v práci jich máme více než dost. Pokud chci znázornit více-členitou strukturu omítky budovy, tak použiji stejný princip jako u laseru. To znamená lepení jednotlivých vrstev na sebe. Sice je to pracnější, jelikož vše si musíš narýsovat a vyřezat, ale s trochou praxe je výsledek stejný jako u laseru. Navíc mám ze stavby větší radost a modelářské uspokojení. Časově je stavba poplatná technice. Prostě to trvá déle. Používám i dřevěné hranolky, evrgrýn (nebo jak se to píše) a balsu. Když vidím nějaký materiál, tak přemýšlím jak bych ho mohl modelářsky využít. Myslím, že takové myšlení má zdejší uživatel Mirek-TT - viz jeho rajče : http://mirektt.rajce.idnes.cz/


Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
Uživatelský avatar
mizl
 
Příspěvky: 1675
Registrován: ned 19 čer, 2011 7:17 pm
Bydliště: Most

Re: Stavba skladu Hronov

Příspěvekod VojtikJ » ned 22 úno, 2015 10:45 pm

ha....
teď jsem na modelu zjistil že dveře co jsou an čele mám malé :D čili 1,4m když to zvednu na 2,1 tak to naroste jak do výšky tak do šířky :D nedalo mi to a šel jsem si to na kolejiště přeměřit se skladem od šikulu (Česká Metuje, jeden a ten samej typ stavby jen Hronov je delší s přístavbou)
zjištění je takové: že oba sklady jsou asi špatně :D
verze 1.0 je vyšší a širší. než model od šikulů. (7,1cm x 10cm)
po zvětšení dveří mi vychází výška skladu 9,5m šířka 13,6m (7,92cmx11,33cm). I rampu mám vyšší. Budu si to muset přeměřit :D
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 562
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba skladu Hronov

Příspěvekod VojtikJ » ned 22 úno, 2015 10:47 pm

Míra je jiná kategorie :D
Taky co vidím přenáším na kolejiště jak by se dalo využít, ale bohužel toho moc nevidím :D V práci mohu maximálně přeměřit mašinu a stanoviště :D
Ale na ty trámy mě nic nenapadá krom těch špejlí a profilů :/ Na stěny čtvrtku, ale tu mi tiskárna nevezme :( nebo něco silnějšího, ale né moc :D
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 562
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba skladu Hronov

Příspěvekod mizl » ned 22 úno, 2015 10:53 pm

Předpokládám, že pracuješ jako strojvedoucí ?? a jezdíš , nebo máš nějaké známe na dílně ??? Ti by ti mohli něco sehnat s dílny ...

Je pravda, že pokud neděláš někde na dílně, tak je těžké něco sehnat na stavbu budov.

Michal

Edit:
Pokud máš manželku a používá na špízi špízové špejle, pak jí je zabav pro své účely :-D . Taky jsem z kuchyně zabavil špízovky. Naštěstí si toho všimla, až když jsem je všechny upotřebil :lol:
Naposledy upravil mizl dne ned 22 úno, 2015 10:55 pm, celkově upraveno 1
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
Uživatelský avatar
mizl
 
Příspěvky: 1675
Registrován: ned 19 čer, 2011 7:17 pm
Bydliště: Most

Re: Stavba skladu Hronov

Příspěvekod VojtikJ » ned 22 úno, 2015 10:55 pm

Přesně tak :)
Takový možnosti bohužel nemám :(
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 562
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba skladu Hronov

Příspěvekod Ferda » pon 23 úno, 2015 8:31 am

VojtikJ píše: ...na ty trámy mě nic nenapadá krom těch špejlí a profilů :/ Na stěny čtvrtku, ale tu mi tiskárna nevezme :( nebo něco silnějšího, ale né moc :D

Modelářské prodejny vedou různé dřevěné profily a nebo je lze objednat u p. Litomyského .
Než čtvrtku, tak je lépe se podívat v lepším papírnictví po kancel. papíru o vyšší gramáži. Běžně kupuji 120 a 160 gramů. Je hladší, pevnější, méně chlupatý a projde tiskárnou.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Uživatelský avatar
Ferda
 
Příspěvky: 1575
Registrován: stř 07 říj, 2009 3:34 pm
Bydliště: Ostrava

Re: Stavba skladu Hronov

Příspěvekod VojtikJ » pon 23 úno, 2015 11:57 am

koukal jsem na ně... ale takový zkušenosti ještě nemám a dost se toho bojím :oops: :D pro mě je úspěch že mi jezdí kolejiště a svítěj světla :D Stavebnice baráčků slepit, ale abych udělal vlastní, no krom takovýhle vystřihovánky je už zbytek nad mé síly a zkušenosti :(
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 562
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba skladu Hronov

Příspěvekod mizl » pon 23 úno, 2015 3:04 pm

Když nezkusíš, nenaučíš se. Jak by řekl klasik : Před tím si taky nikdy nesouložil. => Z toho plyne, že vše je jednou poprvé. První druhý baráček nebude moc dobrý, ale to se podá

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
Uživatelský avatar
mizl
 
Příspěvky: 1675
Registrován: ned 19 čer, 2011 7:17 pm
Bydliště: Most

Re: Stavba skladu Hronov

Příspěvekod VojtikJ » úte 24 úno, 2015 4:46 am

:lol: nojo, jsou věci na který má člověk odvahu a předpoklady no a na některý nemá :D
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 562
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba skladu Hronov

Příspěvekod mizl » úte 24 úno, 2015 3:31 pm

:lol:

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
Uživatelský avatar
mizl
 
Příspěvky: 1675
Registrován: ned 19 čer, 2011 7:17 pm
Bydliště: Most

Další

Zpět na Moduly

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník