stanica Muráň

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: Abe Simpson, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly v pracovni + stanica Muráň

Příspěvekod Rocky_MK » pát 19 čer, 2015 4:25 pm

Dřív jsem míval problémy se zaseknutým nervem pod lopatkami prakticky po každém zkouškovém - koupil jsem si balanční čočku a je po problémech. Taky plavání dost prospěje.
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Uživatelský avatar
Rocky_MK
 
Příspěvky: 947
Registrován: stř 22 led, 2014 8:51 am
Bydliště: Hodonín/Brno

Re: Moduly v pracovni + stanica Muráň

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 19 čer, 2015 5:02 pm

Rocky_MK píše:Dřív jsem míval problémy se zaseknutým nervem pod lopatkami prakticky po každém zkouškovém - koupil jsem si balanční čočku a je po problémech. Taky plavání dost prospěje.

Já vím,kde je problém,ale když ono se auto ve stoje řídit nedá. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
Uživatelský avatar
miroslav lengyel
 
Příspěvky: 3349
Registrován: sob 17 led, 2009 6:26 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Moduly v pracovni + stanica Muráň

Příspěvekod Rocky_MK » pát 19 čer, 2015 5:10 pm

Proč ve stoje? Balanční čočka není jen na cvičení ve stoje, ale např. u počítače si sedneš na ni a nutí tě to zapojovat svaly, abys seděl rovně. Já si ji tedy raději dávám mezi záda a opěradlo židle. V autě si jen sklápím opěradlo trochu dopředu, abych seděl rovně (a musím si dát sicnu dolů, neb máme Peugeot 206 a i při svých nikterak závratných 181cm výšky bych měl hlavu moc pod střechou a neviděl bych dobře např. na semafory).
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Uživatelský avatar
Rocky_MK
 
Příspěvky: 947
Registrován: stř 22 led, 2014 8:51 am
Bydliště: Hodonín/Brno

Re: Moduly v pracovni + stanica Muráň

Příspěvekod Ferda » pát 19 čer, 2015 6:16 pm

Pánové hrb je třeba pravidelně trénovat!
Třeba kanape je úžasný tréninkový přístroj. :mrgreen:

Jo, a kdyby jste dělali moduly, tak se nad ně nemusíte naklánět. Ony se totiž dají naklonit ty moduly. :D
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Uživatelský avatar
Ferda
 
Příspěvky: 1575
Registrován: stř 07 říj, 2009 3:34 pm
Bydliště: Ostrava

Re: Moduly v pracovni + stanica Muráň

Příspěvekod Boco » pon 22 čer, 2015 7:01 pm

No Peto, uz mas Muran zaradeny v layoute na septembrove Bernolakovo, tak davaj lecit sa. :)
Přílohy
PCip_muran.JPG
http://www.zababov.cz http://www.railnet.sk
TT, CSD-III.-VI. epocha, moduly
Boco
 
Příspěvky: 21
Registrován: sob 25 zář, 2010 8:02 pm
Bydliště: Bratislava

Re: Moduly v pracovni + stanica Muráň

Příspěvekod Boco » stř 24 čer, 2015 11:20 am

pcipov píše:Boco:

Super! To sa mi páči. :-) A ešte si mi to zjednodušil, že nemusím robiť 40 cm modul a šturc. :) Ale cez prázdniny to asi aj tak dokončím. Sľubujem, že prídem s funkčnou stanicou.

Včera som bol u neurológa. Že mám tetanický syndróm. Z nervozity, stresu, ... Takže užívam magnézium. Ale predpokladám, že to bude aj chrbtica čiastočne. 13.7. idem chiropraktičke, ktorú mi odporučila kolegyňa - že jej dosť pomohla.


No fajn, tak Ti drzim palce
http://www.zababov.cz http://www.railnet.sk
TT, CSD-III.-VI. epocha, moduly
Boco
 
Příspěvky: 21
Registrován: sob 25 zář, 2010 8:02 pm
Bydliště: Bratislava

Re: Moduly v pracovni + stanica Muráň

Příspěvekod igino » stř 24 čer, 2015 2:47 pm

Boco píše:
pcipov píše:Boco:

Super! To sa mi páči. :-) A ešte si mi to zjednodušil, že nemusím robiť 40 cm modul a šturc. :) Ale cez prázdniny to asi aj tak dokončím. Sľubujem, že prídem s funkčnou stanicou.

Včera som bol u neurológa. Že mám tetanický syndróm. Z nervozity, stresu, ... Takže užívam magnézium. Ale predpokladám, že to bude aj chrbtica čiastočne. 13.7. idem chiropraktičke, ktorú mi odporučila kolegyňa - že jej dosť pomohla.


No fajn, tak Ti drzim palce


Škoda, že si sa minulý víkend neobjavil v Košiciach na TT modulovom stretnutí. :(
igino
 
Příspěvky: 127
Registrován: ned 02 led, 2011 3:07 pm

Re: Moduly v pracovni + stanica Muráň

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 10 črc, 2015 7:27 pm

:lol: :lol: :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
Uživatelský avatar
miroslav lengyel
 
Příspěvky: 3349
Registrován: sob 17 led, 2009 6:26 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Moduly v pracovni + stanica Muráň

Příspěvekod Jiri Dvoracek » sob 11 črc, 2015 5:52 pm

pcipov píše:Idem sa vrhnúť na prestavníky v hornom skryťáku. Servá mám kúpené, dekodéry pripravené.

Nevie niekto o nejakom peknom riešení pre montáž serva vedľa výhybky? Pod dosku ich nemôžem dať, lebo by zavadzali a keďže je to skryťák, tak vedľa koľají nebudú vadiť.

Ďakujem.


http://stavba-dv.rajce.idnes.cz/1.A_Puda#skrytak_5_.jpg

Takhle to budu resit ja, tohle je muj vzor :-D
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek
 
Příspěvky: 1002
Registrován: ned 03 čer, 2012 12:20 pm
Bydliště: Trowbridge, UK

Re: Moduly v pracovni + stanica Muráň

Příspěvekod forex » sob 11 črc, 2015 5:57 pm

Zda se mi to, Jiri, nebo to mas na kartonu? :)
Digital Roco - Multimaus
Ep.IV
forex
 
Příspěvky: 1059
Registrován: úte 16 črc, 2013 5:46 am
Bydliště: Praha 6

Re: Moduly v pracovni + stanica Muráň

Příspěvekod Jiri Dvoracek » sob 11 črc, 2015 7:44 pm

To neni moje, to mam inspiraci a zdroj moudrosti. Ja budu mit 12mm preklizku :-) Ja v kartonu nejedu, to necham zkusenejsim :-D
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek
 
Příspěvky: 1002
Registrován: ned 03 čer, 2012 12:20 pm
Bydliště: Trowbridge, UK

Re: Moduly v pracovni + stanica Muráň

Příspěvekod fulda » ned 12 črc, 2015 11:50 am

... hlavně při nečekaném škubnutí, které servo rádo.
Ale dá se to celkem elegantně vyřešit a to tak, že se udělá něco jako schod (pohled "v řezu"):
Kód: Vybrat vše
       +------+  drát
  ======      |
  ||   |      |              výhybka
+----+        +---------+  I       I
|srvo|                  ============= táhlo


A nebo se místo rovného drátu použije "blesk":
Kód: Vybrat vše
        /\
-------'  \  ,----
           \/
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4050
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Moduly v pracovni + stanica Muráň

Příspěvekod fulda » pon 13 črc, 2015 5:49 am

pcipov píše:Presne tak som to myslel, ale nikde som nevidel fotky z realizácie.

Já používám ten první způsob. Mám to celé vzhůru nohama pod panelem. Fotky tu najdeš v modelářských technikách, ale o několik let dozadu.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4050
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Moduly v pracovni + stanica Muráň

Příspěvekod MiG » pon 13 črc, 2015 9:21 am

"Blesk" je vidět na prvním videu ze setkání Bernolákovo 2013 v cca 1:16 minutě (Jurajov Dvor) na stránkách RAILNETu.
MiG
 
Příspěvky: 641
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: Moduly v pracovni + stanica Muráň

Příspěvekod MiG » pon 13 črc, 2015 1:29 pm

MiG
 
Příspěvky: 641
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

PředchozíDalší

Zpět na Moduly

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků