Moduly OstraMo

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: Abe Simpson, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod mlha » ned 30 dub, 2017 1:01 pm

H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
Uživatelský avatar
mlha
 
Příspěvky: 2559
Registrován: ned 27 led, 2008 7:27 pm
Bydliště: Hluk

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod cipisekmp » ned 30 dub, 2017 4:53 pm

Mcx píše:Ahoj Cipisku, to dořešíš, na vleku se to dá určitě přikrýt, no a když slíbiš, že přijedeš do Vratimova na jaře, tož já dovezu na podzim do Hluku Lipovou

Ahoj Milane. Ja ti urcite nebudu slibovat nic, co nemohu jiste splnit. Urcite k tomu upraveni vleku pro potrebu stehovani modulu dojde, jen nemam vubec odvahu tvrdit a uz vubec ne slibovat kdy. Mam nejaky plan jak to udelat, ale letos mam pocit ze to nevyjde.
Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

[url]http://kzmslovacko.cz/[/url]
Uživatelský avatar
cipisekmp
 
Příspěvky: 1144
Registrován: ned 08 čer, 2008 6:55 am
Bydliště: Moravsky Pisek

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Radek » ned 30 dub, 2017 6:43 pm

Mcx píše:Na webu OstraMo uveřejněna reportáž...

Super reportáž, ostatně jako vždy. :wink:
Díky Radek
HO-II.-Ve stádiu oťukávání
Uživatelský avatar
Radek
 
Příspěvky: 573
Registrován: pon 03 pro, 2007 8:02 am
Bydliště: Pražmo

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Mcx » pon 01 kvě, 2017 8:19 am

Do reportáže http://ostramo.parostroj.net/oa/2017_Vratimov/Vratimov_2017.html jsem ještě doplnil odstavec, který stručně popisuje jak byl vytvořen grafikon, jak byla organizována osobní a zejména nákladní doprava. Je v tom zúročení desítek grafikonů na malých klubových setkáních, kde jsem zkoušel různé varianty jak zajistit kvalitní nákladní dopravu a rovněž "svižný" provoz.
Uživatelský avatar
Mcx
 
Příspěvky: 1589
Registrován: ned 06 lis, 2011 1:04 pm

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod cer.t » pon 01 kvě, 2017 10:21 am

Přílohy
Výstřižek.PNG
Výstřižek.PNG (43.39 KiB) Zobrazeno 1764 krát
cer.t
 
Příspěvky: 87
Registrován: stř 13 úno, 2008 10:17 pm

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Mcx » úte 02 kvě, 2017 5:12 pm

Problémy se 4 Fredy první generace odstraněny (hřály se a zkratovaly rozvod DCC), byly to diody na vstupu, po náhradě jsou opět Fredy plně funkční. Je to závada, kterou již mělo více majitelů Fredů viz.: http://www.railnet.sk/view.php?cisloclanku=2013050003
Uživatelský avatar
Mcx
 
Příspěvky: 1589
Registrován: ned 06 lis, 2011 1:04 pm

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod radeksindy » úte 02 kvě, 2017 7:53 pm

Není FRED jako FRED. Nevím kdo je autorem tohoto provedení, ale neznám FREDA, který by měl kdy takový problém. A to jich v Zababově a FREMO existují tisíce, první desítka tisíc už bya dávno překročena. Určitě za to nemouhou napěťové špičky, protože první co by odešlo je kondenzátor na vstupu, který má 35V. To už někteří v Zababově vyzkoušeli, když se snažili rozvod LocoNetu napájet přímo z IBX. A to se vám tam objeví jen cca 40V, problém hledejte někde jinde.
radeksindy
 
Příspěvky: 1694
Registrován: stř 25 dub, 2007 12:50 pm

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Mcx » stř 03 kvě, 2017 4:01 am

Ahoj Radku, všechny Fredy jsou z produkce Zababov a o dalším psal Poustva na diskuzi v DCC - měl stejný problém http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=6&t=8744&start=15 je to trochu níže na tento stránce :D. Takže je fakt, že ten problém je a ty moje Fredy nejezdily na ničem jiném než na centrále DIgitrax, doma je nepoužívám, na podzim v Hluku jezdily a na jaře ve Vratimově zkolabovaly po nějakých x hodinách provozu, některé jen tak, že diody slušně topily a některé zkratovaly RailSync stejně jak Fred od Poustvy.
Uživatelský avatar
Mcx
 
Příspěvky: 1589
Registrován: ned 06 lis, 2011 1:04 pm

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod radeksindy » stř 03 kvě, 2017 6:34 am

Ne, z naší produkce určitě ne. Všechny naše FREDy jsou postaveny z SMD součástek, ten na obrázku má normální odpory. To si někdo radší předělal FREDa, než aby se naučil pájet SMD.
radeksindy
 
Příspěvky: 1694
Registrován: stř 25 dub, 2007 12:50 pm

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Mcx » stř 03 kvě, 2017 6:44 am

radeksindy píše:Ne, z naší produkce určitě ne. Všechny naše FREDy jsou postaveny z SMD součástek, ten na obrázku má normální odpory. To si někdo radší předělal FREDa, než aby se naučil pájet SMD.

Radku vím odkud tyto Fredy mám, takže žádné pochybnosti o původu Fredů nemám. Mimo dvou Fredů z produkce bratislavské (ale taky zababovácké) mám všechny z hromadných akcí Zababov !! Ještě jsem zapomněl + 2x Fremo.
Uživatelský avatar
Mcx
 
Příspěvky: 1589
Registrován: ned 06 lis, 2011 1:04 pm

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod zdeno » stř 03 kvě, 2017 6:56 am

co jsem v patek opravoval, byly s SMD soucastkami. Podle mne to zpusobuje zpetny proud Schottky diod, ktery postupne narusta, az to dojde do zkratu.
Aj Schottky diody maji urcity rozptyl parametru anebo to byla druhotridni serie, ktere nevydrzela.
---
Sam jsem takto opravoval pres 80 Fredu, kde jsem vymenoval tyto Schottky diody za obycejne KA222 (kterych mam hafo) nebo dokonce 1N4148, ktere maji povoleny proud 400mA / 35V / 4nS a plne vyhovuji.


dodatek
chyba se projevuje tak, ze se Fred hreje, ale funguje. A po case prestane fungovat, teda chyba je postupna a postupne se zhorsuje.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1446
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod radeksindy » stř 03 kvě, 2017 7:45 am

Mcx: Ne, náš FRED na fotografii to být nemůže, takové jsem nikdy nestavěli. Nevím co znamená "z produkce bratislavské (ale taky zababovácké)", ale FREDy se dělali v několika várkách. Buď jsem akci připravova já, Michal N. nebo Radek M., ale nikdy to nemělo nic společného s Bratislavou. Všechny naše FREDy (nikoli FREDI) jsem kalibroval, všechny mi prošly rukama (až na pár kusů Rudy), takže vím o čem mluvím.

Zdeno: Naše FREDy opravuju 14 let a kromě asi tří kusů kluků z úzké, které se chvíli dávaly přímo na IBX, tak nikdy žádný problém s diodami na vstupu nebyl. Pokud si opravoval 80 ks, tak jste opravdu měli špatnou výrobní sérii diod nebo něco shnilého je v zapojování kolejišť a systematicky si ničíte vstupní členy. Ve FREMO jsou tisíce ovladačů a podobného problému si nikdo nevšiml.
radeksindy
 
Příspěvky: 1694
Registrován: stř 25 dub, 2007 12:50 pm

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Mcx » stř 03 kvě, 2017 8:01 am

radeksindy píše:Mcx: Ne, náš FRED na fotografii to být nemůže, takové jsem nikdy nestavěli. Nevím co znamená "z produkce bratislavské (ale taky zababovácké)", ale FREDy se dělali v několika várkách. Buď jsem akci připravova já, Michal N. nebo Radek M., ale nikdy to nemělo nic společného s Bratislavou. Všechny naše FREDy (nikoli FREDI) jsem kalibroval, všechny mi prošly rukama (až na pár kusů Rudy), takže vím o čem mluvím.

Radku prosím odpovídej na to co píší já !! ne na odkazy které jsem do textu dal pro ilustraci problémů jinde !!!
Takže opět opakuji znovu !!! mám 18 Fredů, z toho 14x Zababov, 2x Gábor.M. - Bratislava - tehdy člen Zababova a 2x přímo Fremo, zde jsou vypočítané všechny verze. Takže verzí 1.7 mám cca 12 kousků a 4 z toho se rozloučily s řádným fungováním přesně dle popisu jak jsem uvedl a upozornil jsem na to, že to není první případ - to by ten odkaz.
Takže ještě jednou - mé čtyři vadné FREDy byly z hromadných akcí Zababov a nikde není ani jedna fotka mého Freda !!!
Doplním a opět se opakuji - mé vadné Fredy byly v posledních x- letech na akcích pouze s centrálami Digitrax ! a s rozvody Zababov + OstraMo.

Opravdu stačí číst.
Uživatelský avatar
Mcx
 
Příspěvky: 1589
Registrován: ned 06 lis, 2011 1:04 pm

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod zdeno » stř 03 kvě, 2017 8:12 am

to Sindy:
taky si myslim, ze to byla nejaka spatna serie a celkem vylucuji spatne zapojeni, protoze se pouziva vsude stejne.
Vsak zkus nahodit, cim se lisi ostravske zapojeni X3 od brnenskeho nebo bratislavskeho X3 ?
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1446
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod radeksindy » stř 03 kvě, 2017 8:54 am

Mcx: Úzké ovladače měly chvíli problém s tím, že je kluci polechtali přímo z IBX. Takže nejen Poustva, ale Horymír dodal pěkně načatý FRED. Ale jinak žádný problém není, takže si to podle mého názoru vyrábíte sami. Otázka je jak. Pokud vím tak Digitrax nepoužíváte pořád, ten ve Vratimově byl Martinův. Co používáte jinak?

Zdeno: Záleží na kombinaci centrály a zesilovače pro napájení LocoNetu. Všechno není stejné. Digitrax? IBX? Minibox? Jaký zesilovač pro LocoNet? Je tu spousta detailů.
radeksindy
 
Příspěvky: 1694
Registrován: stř 25 dub, 2007 12:50 pm

PředchozíDalší

Zpět na Moduly

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků