Tomášovy moduly

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: Abe Simpson, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Tomášovy moduly

Příspěvekod ToVa » stř 14 zář, 2011 5:52 pm

Lubomír Dudek píše:Tak pokud tě to Tome láká i do N scale,tak je vše v nejlepšim pořádku. :wink: Napřed si vše rozmyslet a pak do něčeho nastoupit.
Já ti držim palce a těšim se na to,jak se rozhodneš.


Já jsem totiž pořád nespokojený, jen taková malá historie:
- koupím H0 Geoline
- zakoupeno
- Geoline nechci - nemodelové
- Piko A-gleis
- H0 je moc velké, takže TT
- TT s podložím
- TT - podloží ne
- TT - je takový střed
Zase plánuji
Velikost H0
Příhraniční lokálka ČD, DB
Digitál
Uživatelský avatar
ToVa
 
Příspěvky: 167
Registrován: úte 31 kvě, 2011 7:04 am
Bydliště: Uherskohradišťsko

Re: Tomášovy moduly

Příspěvekod ToVa » stř 14 zář, 2011 5:55 pm

Lubomír Dudek píše:Tak pokud tě to Tome láká i do N scale,tak je vše v nejlepšim pořádku. :wink: Napřed si vše rozmyslet a pak do něčeho nastoupit.
Já ti držim palce a těšim se na to,jak se rozhodneš.


Jen má úvaha:
když H0 nebo TT, tak moduly, popř. ježdění na koberci

když N, tak bych si postavil nějaký panel, třeba i do L...

Klidně bych si hrál s H0 (TT) na koberci a v N stavěl panel, ale finance... :(
Zase plánuji
Velikost H0
Příhraniční lokálka ČD, DB
Digitál
Uživatelský avatar
ToVa
 
Příspěvky: 167
Registrován: úte 31 kvě, 2011 7:04 am
Bydliště: Uherskohradišťsko

Re: Tomášovy moduly

Příspěvekod Lubomír Dudek » čtv 15 zář, 2011 4:57 am

Tak pokud bys to chtěl Tome uplně zjednodušit co se týče výběru modelů a co se týče cen a čekacích dob na modely malosériové, tak opust ČSD a jdi do DR,DB,nebo DRG. V N scale tu najdeš nepřeberně strojů,které si co do detailu v ničem nezadaj s TT,někdy ani s H0.. Výhody eNka jsou jednoznačné a spočívaj hlavně v minimálních nárocích na rozměry byť rozsáhlejšího kolejiště.
Držim palce,ať se rozhodneš jakkoliv
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Uživatelský avatar
Lubomír Dudek
 
Příspěvky: 290
Registrován: sob 29 pro, 2007 6:53 pm
Bydliště: Habartov,Žatec,Karlovy vary

Re: Tomášovy moduly

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 15 zář, 2011 8:00 am

To je slovo do pranice,DRG je ta správná volba. :mrgreen: Ovšem připrav si řádný obulus,protože II.nebo I.epochy něco stojí. :lol: :lol: :lol: Ovšem vozový park nepřeberný,skoro se z toho člověk může zbláznit. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pro Luboše,už máš našetřeno? :mrgreen:
http://www.fleischmann.de/produkteshop/ ... g-drb.html
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
Uživatelský avatar
miroslav lengyel
 
Příspěvky: 3417
Registrován: sob 17 led, 2009 6:26 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Tomášovy moduly

Příspěvekod Lubomír Dudek » čtv 15 zář, 2011 9:30 am

miroslav lengyel píše:To je slovo do pranice,DRG je ta správná volba. :mrgreen: Ovšem připrav si řádný obulus,protože II.nebo I.epochy něco stojí. :lol: :lol: :lol: Ovšem vozový park nepřeberný,skoro se z toho člověk může zbláznit. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pro Luboše,už máš našetřeno? :mrgreen:
http://www.fleischmann.de/produkteshop/ ... g-drb.html

Nevím,nevím..
Tato lokomotiva mě sice bere,ale radši bych nějakou jinou tendrovku,třeba BR 78.Zástupce lokomotiv jednotné stavby už mám a to BR 64.Možná ale prodám a půjdu do této,neboť je o trochu delší kvůli sběru proudu a hlavně DRG a ne DB jako ta má 64...
Já ještě nejjjsem definitííívně rozhodnut.... :)
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Uživatelský avatar
Lubomír Dudek
 
Příspěvky: 290
Registrován: sob 29 pro, 2007 6:53 pm
Bydliště: Habartov,Žatec,Karlovy vary

Re: Tomášovy moduly

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 15 zář, 2011 9:39 am

H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
Uživatelský avatar
miroslav lengyel
 
Příspěvky: 3417
Registrován: sob 17 led, 2009 6:26 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Tomášovy moduly

Příspěvekod ToVa » čtv 15 zář, 2011 2:32 pm

To Nko... uvidíme... Ale určitě se nebráním opustit ČD (ČSD) (kvůli ceně :oops: )...
Jedno je však jisté - chci si jezdit s TT, raději však s H0 na koberci, shromažďovat materiál a později bych uvažoval i o těch plánovaných modulech, popř. segmentech...

V H0 na koberci... jenže jaké kolejivo :?:
Nejraději bych použil s podložím... Až ale postavím ten modul/segment, tak bych chtěl použít koleje, se kterými bych si hrál na zemi hlavně kvůli ceně, a štěrkování... Je lepší FLM Profigleis nebo Roco Geoline :?:
Naposledy upravil ToVa dne čtv 15 zář, 2011 3:11 pm, celkově upraveno 1
Zase plánuji
Velikost H0
Příhraniční lokálka ČD, DB
Digitál
Uživatelský avatar
ToVa
 
Příspěvky: 167
Registrován: úte 31 kvě, 2011 7:04 am
Bydliště: Uherskohradišťsko

Re: Tomášovy moduly

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 15 zář, 2011 2:57 pm

ToVa píše:To Nko... uvidíme... Ale určitě se nebráním opustit ČD (ČSD) (kvůli ceně :oops: )...
Jedno je však jisté - chci si jezdit s TT, raději však s H0 na koberci, shromažďovat materiál a později bych uvažoval i o těch plánovaných modulech, popř. segmentech...

V H0 na koberci... jenže jaké kolejivo :?:
Nejraději bych použil s podložím... Až ale postavím ten modul/segment, tak bych chtěl použít koleje, se kterými bych si hrál na zemi hlavně kvůli ceně, a štěrkování... Je lepší FLM Modelgleis nebo Roco Geoline :?:


Z výše zmiňovaných zcela jistě Fleischmann :D Jen pozor na záměnu,Modell gleis je bez podloží Profi gleis s podložím.

http://www.fleischmann.de/produkteshop/ ... 10822.html

Ideální by bylo zajít do obchodu a porovnat naživo,obrázek si zcela jistě uděláš sám.Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
Uživatelský avatar
miroslav lengyel
 
Příspěvky: 3417
Registrován: sob 17 led, 2009 6:26 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Tomášovy moduly

Příspěvekod ToVa » čtv 15 zář, 2011 3:12 pm

miroslav lengyel píše:Jen pozor na záměnu,Modell gleis je bez podloží Profi gleis s podložím.

Opraveno...
Děkuji za odpověď.
Zase plánuji
Velikost H0
Příhraniční lokálka ČD, DB
Digitál
Uživatelský avatar
ToVa
 
Příspěvky: 167
Registrován: úte 31 kvě, 2011 7:04 am
Bydliště: Uherskohradišťsko

Re: Tomášovy moduly

Příspěvekod ToVa » čtv 15 zář, 2011 4:58 pm

Akorát cena kolejiva Fleischmann s podložím není nejnižší...
Zase plánuji
Velikost H0
Příhraniční lokálka ČD, DB
Digitál
Uživatelský avatar
ToVa
 
Příspěvky: 167
Registrován: úte 31 kvě, 2011 7:04 am
Bydliště: Uherskohradišťsko

Re: Tomášovy moduly

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 15 zář, 2011 5:16 pm

To máš pravdu,ale moje zkušenost je,že to za to stojí.Navíc také záleží kde nakupuješ. :D

http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/387497/
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
Uživatelský avatar
miroslav lengyel
 
Příspěvky: 3417
Registrován: sob 17 led, 2009 6:26 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Tomášovy moduly

Příspěvekod ToVa » čtv 15 zář, 2011 5:50 pm

miroslav lengyel píše:To máš pravdu,ale moje zkušenost je,že to za to stojí.Navíc také záleží kde nakupuješ. :D

http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/387497/


To jo, ale já mám teď v peněžence prázdno. :oops: :( :cry:
Zase plánuji
Velikost H0
Příhraniční lokálka ČD, DB
Digitál
Uživatelský avatar
ToVa
 
Příspěvky: 167
Registrován: úte 31 kvě, 2011 7:04 am
Bydliště: Uherskohradišťsko

Re: Tomášovy moduly

Příspěvekod ToVa » čtv 15 zář, 2011 5:56 pm

No, než přestoupím na N nebo na H0, chci se ještě informovat o různých věcech...

Slyšel jsem, že výhybky TT bez podloží není možno přestavovat ručně, ale pouze s přestavníkem...
Nějak se mi to nezdá... Je to pravda :?:
Zase plánuji
Velikost H0
Příhraniční lokálka ČD, DB
Digitál
Uživatelský avatar
ToVa
 
Příspěvky: 167
Registrován: úte 31 kvě, 2011 7:04 am
Bydliště: Uherskohradišťsko

Re: Tomášovy moduly

Příspěvekod jakubklouda » čtv 15 zář, 2011 5:59 pm

Ano je... 2 delsi EW2 a EW3 nejdou... maji pruzne jazyky. Rucne se da prestavovat jen EW1 s prislusnym rucnim prestavnikem
TT - IV. a V. epocha
jakubklouda.rajce.idnes.cz
Uživatelský avatar
jakubklouda
 
Příspěvky: 141
Registrován: ned 08 srp, 2010 4:24 pm
Bydliště: Praha

Re: Tomášovy moduly

Příspěvekod ToVa » čtv 15 zář, 2011 6:06 pm

jakubklouda píše:Rucne se da prestavovat jen EW1 s prislusnym rucnim prestavnikem


A ten ruční přestavník není součástí balení, že :?:
U kolejiva Fleischmann H0 je to také tak nebo ne :?:
Zase plánuji
Velikost H0
Příhraniční lokálka ČD, DB
Digitál
Uživatelský avatar
ToVa
 
Příspěvky: 167
Registrován: úte 31 kvě, 2011 7:04 am
Bydliště: Uherskohradišťsko

PředchozíDalší

Zpět na Moduly

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků