Modul stanice pro testování

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: Abe Simpson, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod HonzaM » pon 17 zář, 2018 9:23 pm

JBr píše:
HonzaM píše:Asi by se těžko hledala stanice tohoto rozsahu, řízená místně zařízením AŽD 71.


Ale jsou a ani se za nimi nemusí daleko do Prahy, reléovka je třeba v Unhošti (3 dopravní a 2 manipulační koleje), v Ruzyni (3 dopravní koleje, dvě manipulační, zaústěné vlečky) nebo třeba ve Středoklukách (3 dopravní, jedna manipulační a několik vleček). Unhošť a Ruzyně jsou čerstvé, SZZ se tam měnilo během posledních dvou let, ve Středoklukách o pár let dřív. Všude to jsou výtěžky z modernizací koridorů.

Jasně jsem psal že mi jde o stanici rozsahu dvou dopravních a jedné manipulační koleje, ty uvádíš stanice téměř dvojnásobného rozsahu.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1649
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod hank » pon 17 zář, 2018 10:10 pm

HonzaM píše:Jasně jsem psal že mi jde o stanici rozsahu dvou dopravních a jedné manipulační koleje, ty uvádíš stanice téměř dvojnásobného rozsahu.


Nebuď línej a hledej na gvd.cz, sekce plánky stanic. Co třeba Nižbor?
http://gvd.cz/cz/data/planky/5xx/520/760645.xls
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank
 
Příspěvky: 2537
Registrován: stř 24 čer, 2009 4:43 pm

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod HonzaM » úte 18 zář, 2018 7:23 am

hank píše:
HonzaM píše:Jasně jsem psal že mi jde o stanici rozsahu dvou dopravních a jedné manipulační koleje, ty uvádíš stanice téměř dvojnásobného rozsahu.


Nebuď línej a hledej na gvd.cz, sekce plánky stanic. Co třeba Nižbor?
http://gvd.cz/cz/data/planky/5xx/520/760645.xls

Na začátku tohoto vlákna jsem požádal přispěvatele tohoto fóra o náměty. Ten co tady cituješ jsi mi tehdy nenabídl - proč? Navíc se mi bohuž ten odkaz nedaří otevřít na notebooku, na tabletu se mi otevře jen kousek, kde vidím jen horní část. Můžež to prosím uložit jako soubor a poslat mi ho třeba mailem na xjm@iol.cz? Z nějakého důvodu to tablet neotevře. XLS soubory na něm normálně otevřu. v tom odkazu je zřejmě něco s čím si neporadí, mohlo by to být něco, co odmítne antivir který používám.
Díky Honza
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1649
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod JBr » úte 18 zář, 2018 8:21 am

HonzaM píše:Na začátku tohoto vlákna jsem požádal přispěvatele tohoto fóra o náměty. Ten co tady cituješ jsi mi tehdy nenabídl - proč?


Protože jsi na začátku chtěl něco úplně jiného -- stanici, která je ovládaná dálkově.

Tohle je Nižbor. Původně tam byla elektromechanika, opět přestavěno na reléovku teprve před pár lety. Plánek v XLS je hodně roztažený, do obrázku jsem ho zdrcnul aby se sem líp vešel.

Edit: Ještě dodatek k Nižboru. Výkolejka Vk1 je s přestavníkem, ovládaná dálkově z pultu. Proto je tam seřaďovací návěstidlo Se2. Na druhém zhlaví je klíč od výkolejky Vk2 v EZ, k vyjmutí ho uvolňuje výpravčí z pultu tlačítkem. Zámek od výkolejky je kontrolní pro výhybku č. 3 (je tam závislost výkolejka-výhybka) a je v něm klíč k odtlačnému zámku téhle výhybky (tzn. klíč z EZ do zámku výkolejky, odemknout a otevřít výkolejku, vyjmout klíč od výhybky, odemknout odtlačný zámek přehodit výhybku; po ukončení posunu uzamknout výhybku napřímo, klíč do zámku výkolejky, zavřít a zamknout výkolejku, klíč od výkolejky do EZ).
Přílohy
nizbor.jpg
TT/D V/VI.
Uživatelský avatar
JBr
 
Příspěvky: 1230
Registrován: čtv 20 zář, 2007 7:25 pm
Bydliště: Hostivice a obcas Chotebor

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod HonzaM » úte 18 zář, 2018 9:27 am

JBr píše:
HonzaM píše:Na začátku tohoto vlákna jsem požádal přispěvatele tohoto fóra o náměty. Ten co tady cituješ jsi mi tehdy nenabídl - proč?


Protože jsi na začátku chtěl něco úplně jiného -- stanici, která je ovládaná dálkově.

Tohle je Nižbor. Původně tam byla elektromechanika, opět přestavěno na reléovku teprve před pár lety. Plánek v XLS je hodně roztažený, do obrázku jsem ho zdrcnul aby se sem líp vešel.

Edit: Ještě dodatek k Nižboru. Výkolejka Vk1 je s přestavníkem, ovládaná dálkově z pultu. Proto je tam seřaďovací návěstidlo Se2. Na druhém zhlaví je klíč od výkolejky Vk2 v EZ, k vyjmutí ho uvolňuje výpravčí z pultu tlačítkem. Zámek od výkolejky je kontrolní pro výhybku č. 3 (je tam závislost výkolejka-výhybka) a je v něm klíč k odtlačnému zámku téhle výhybky (tzn. klíč z EZ do zámku výkolejky, odemknout a otevřít výkolejku, vyjmout klíč od výhybky, odemknout odtlačný zámek přehodit výhybku; po ukončení posunu uzamknout výhybku napřímo, klíč do zámku výkolejky, zavřít a zamknout výkolejku, klíč od výkolejky do EZ).

Díky za tento příspěvek, ještě je čas změnit stanici. Ještě to uvážím, ale ten Nižbor se mi líbí.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1649
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod hank » úte 18 zář, 2018 10:57 am

HonzaM: Už jsem sem ten link dával, možná i víckrát do jiných diskusí.

Nejlíp se s tím pracuje tak, že si najdeš na těch stránkách gvd.cz balík dat ke stažení, který obsahuje veškeré služební pomůcky k aktuálnímu GVD platné pro SŽDC, ČD a částečně i ČD Cargo. Ten balík si stáhni a rozbal a pak s tím můžeš pracovat lokálně na svém PC. Samozřejmě si plánky můžeš prohlížet i on-line, adresa je http://gvd.cz/cz. Odkaz přímo na stránku s plánky a s výběrem podle mapy, podle názvu stanice/dopravny nebo podle služebního čísla trati resp. sešitového/nákresného jízdního řádu je tady: http://gvd.cz/cz/data/planky/planky.html. No a při bližším ohledání zjistíš, že reléovkou AŽD 71 je osazena celá trať Beroun - Rakovník.

Ty stránky mimochodem fungují už nejmíň 10 let.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank
 
Příspěvky: 2537
Registrován: stř 24 čer, 2009 4:43 pm

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod HonzaM » úte 18 zář, 2018 12:53 pm

hank píše:HonzaM: Už jsem sem ten link dával, možná i víckrát do jiných diskusí.

Nejlíp se s tím pracuje tak, že si najdeš na těch stránkách gvd.cz balík dat ke stažení, který obsahuje veškeré služební pomůcky k aktuálnímu GVD platné pro SŽDC, ČD a částečně i ČD Cargo. Ten balík si stáhni a rozbal a pak s tím můžeš pracovat lokálně na svém PC. Samozřejmě si plánky můžeš prohlížet i on-line, adresa je http://gvd.cz/cz. Odkaz přímo na stránku s plánky a s výběrem podle mapy, podle názvu stanice/dopravny nebo podle služebního čísla trati resp. sešitového/nákresného jízdního řádu je tady: http://gvd.cz/cz/data/planky/planky.html. No a při bližším ohledání zjistíš, že reléovkou AŽD 71 je osazena celá trať Beroun - Rakovník.

Ty stránky mimochodem fungují už nejmíň 10 let.

Jak už jsem psal, nejde mi prioritně ani o dokonalé zobrazení konkrétní stanice, ať jde o fyzický vzhled, ani o to, aby ovládání odpovídalo konkrétní stanici. Čachnov jsem zvolil protože mi vyhovuje kolejové schema, reléovku protože nejlépe vystihuje nejčastěji modelované období. Že se v Čachnově nikdy nepoužívala je z tohoto pohledu nepodstatné. Jde mi o vyzkoušení, co je realizovatelné bez počítače, a dokonce bez centrály, protože pro mnoho modelářů je představa použití počítače a ovládání myší nebo dotykovou obrazovkou nepřijatelná.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1649
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Předchozí

Zpět na Moduly

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník