Moduly Olomouc TT

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly Olomouc TT

Příspěvekod Dokusan » úte 15 pro, 2015 11:16 am

VojtikJ píše:výhybky teď budu moci maximálně přilepit, furt jsem se nerozhodl jak je přestavovat :oops:

No já jakožto úplný začátečník a co se týče elekriky a elektroniky tak téměř negramota,jsem si udělal na zkušební desce servopřestavník a spokojenost. DCC dekodéry jsem zkoušel trovární ESU switchpilot servo, Uhlenbrock, i levnější české výroby a vše fungovalo vcelku dobře, takže bych se toho nebál.
Dokusan

Příspěvekod rawen » úte 15 pro, 2015 11:27 am

Servopřestavník a snad nejlevnější ovládání: http://www.moduly-olomouc.cz/clanky/26.php

V článku jsou odkazy na další zdroje a inspirace.

Radek
rawen

Příspěvekod VojtikJ » úte 15 pro, 2015 11:43 am

tak výhybky jsou doma :)
koukal jsem, jak jsem psal, furt jsem se nerozhodl do čeho jít :( je moc variant :roll:
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod milan ferdián » úte 15 pro, 2015 11:45 am

VojtikJ píše:tak výhybky jsou doma :)
koukal jsem, jak jsem psal, furt jsem se nerozhodl do čeho jít :( je moc variant :roll:

Není,mají jedno společné,spolehlivost v provozu :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod VojtikJ » úte 15 pro, 2015 11:51 am

jeden mě nakousne s PC, druhej tímhle, třetí zas něčím jiným :D
čili když už pohon servo tak s čím jej propojit... co má Radek se mi zdá nejlepší řešení, ale nemám kde to pižlat :(
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod Dokusan » úte 15 pro, 2015 11:58 am

VojtikJ píše:jeden mě nakousne s PC, druhej tímhle, třetí zas něčím jiným :D
čili když už pohon servo tak s čím jej propojit... co má Radek se mi zdá nejlepší řešení, ale nemám kde to pižlat :(

Pak jedině koupit hotový komplet. Třeba tady http://www.navestidla.cz/news/univerzal ... restavnik/

Ale já si doma dělal držáky podle návodu na stránkách lokopin a je to opravdu jednoduché:
http://lokopin.wz.cz/kolejivo/servo.htm
Dokusan

Příspěvekod fulda » úte 15 pro, 2015 12:16 pm

VojtikJ píše:jeden mě nakousne s PC, druhej tímhle, třetí zas něčím jiným :D

pohledej tady v modelářských technikách jak přidělávám servo na plastové rohy, je to zadarmo a stříhám to nůžkama na plech. za hodinu jich udělám 25-30ks
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod FrantaHO » úte 15 pro, 2015 7:10 pm

Hlavně ty moduly Vojto nesmíme spatlat! Aby nás to Radek neposlal domu dodělat! :lol:
FrantaHO

Příspěvekod milan ferdián » úte 15 pro, 2015 7:15 pm

FrantaHO píše:Hlavně ty moduly Vojto nesmíme spatlat! Aby nás to Radek neposlal domu dodělat! :lol:

Franto,ty k ním též patříš?No jo máš to v podpisu. :D Hoši začínáte mě v dobrém smysli velmi napínat a těším se na velmi zajímavý příběh.Doufám,že i fotečky,jak přikládá Vojtík v budoucnu budou i nadále.Kluci,držím Vám všech dvacet palců na rukou co mám :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod FrantaHO » úte 15 pro, 2015 7:50 pm

Určitě bych k chlapcům rád patřil. Ale dělam čistou fantazii. Žádný konkrétní vzory, tak nevím jak dlouho to bude chlapce bavit. 8)
FrantaHO

Příspěvekod rawen » úte 15 pro, 2015 8:01 pm

FrantaHO píše:Hlavně ty moduly Vojto nesmíme spatlat! Aby nás to Radek neposlal domu dodělat! :lol:

Ale přece nejsem až tak zlej - jen tvrdím, že dodržováním norem ušetříme spoustu času a problémů na setkáních. :wink:

A co se fantazie týká, je potřeba trochu toho rozptýlení.

Radek
rawen

Příspěvekod davideček » úte 15 pro, 2015 9:05 pm

Co se týká rychlosti stavby, tak Libor i David potvrzují, že se za měsíc modulové nádraží stihnout dá,
ale s odřenýma ušima :D :roll: ,a k tomu ještě jednu rovnou osmdesátku v době hliněné aby se neřeklo :lol:
ale pak máš doma skoro pul roku tichou domácnost, páč se tvoří jen vláčky a nic jiného :lol:

já za ten měsíc sem stihl vyrobit čtyři bedny nalepit koleje bez štěrkování a patiny po zapojit, rozchodit servodekoder na serva a seřídit serva,doma vše vypadalo v poho ,ale pak nasledovalo rychlé ladění před provozem, holt chybička se sem tam vloudí. teď se odstraňují nalezené nedostatky co se projevily (přechody výšky kolejí no prostě takové ty dětské nemoci prvodíla)
jinak funkčnost obsluhy a provozu když sem se musel vzdálit tak zajišťovali Vojtík s Radimem za což jim dodatečně děkuji

ps: konektory z dráty mam už připevněny u konce modulu a mé kouzelné vruty na modulech ubroušeny fuj to byla ale fuška :D
davideček

Příspěvekod VojtikJ » úte 15 pro, 2015 9:30 pm

Neni zac ;) Radim s tim sem tam bojoval, ale zvladli jsme to :)
Laka me tvoje varianta prave ze, i kdyz realnej panel nevypada k zahozeni... musim to nak vybojovat :D u me doma s tim ke snad s mirena, teda aspon se tak tvari, ale az prijde na vec a ja zalezu na dobu neurcitou se teprv ukaze jak moc s tim je smirena :D

Radku vidis jakej mas respekt u Nas? :D normu zvladnem :)
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod FrantaHO » úte 15 pro, 2015 9:52 pm

A co po!řád strašíte s jedním mesicem?....... To je fakt? Žil sem v nadeji, že to bude potřeba až najaře!?!?!..... Ví někdo nějaké podrobnosti?

:oops:

Díkec za info.

F.K
FrantaHO

Příspěvekod rawen » stř 16 pro, 2015 5:05 am

Šla řeč o ježdění přibližně v březnu v Ostravě. Podrobnosti zatím nejsou známy, ale snad na lednové schůzce ve Fontáně už budou. (Ta schůzka taky ještě není domluvená, dáme včas vědět.)
Plánujeme i workshopy, ale opět je to ve fázi průzkumu terénu, termínů a lokací, takže není vlastně o čem psát.

Radek
rawen

PředchozíDalší

Zpět na Moduly