Brandýs nad Labem_modulová stanice_N/1:160

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Brandýs nad Labem_modulová stanice_N/1:160

Příspěvekod badliner » stř 16 úno, 2011 7:54 pm

Dan Buchtela píše:
badliner píše:Myslím, že to moc aktuál nebude..Peco od nového roku zdražilo o cca 5% 8)

Kdyby to nebylo aktuální, tak to na těch shopech asi nevisí, nemyslíš? :)

No vzhledem k tomu, že nové ceny se ještě nerozesílali a v lednu bylo za starou cenu....:-)
badliner

Příspěvekod Dan Buchtela » stř 16 úno, 2011 7:54 pm

vojtas píše:jinak,co vlastně máš ty za názor na můj modul Dane?

Nazdárek Vojtas :-)
No když jsem tedy tázán... :-) Předně bych potřeboval vědět, jaké máš s tou stanicí záměry? Chceš si doma pohrát, chceš s tím jezdit někam na modulová setkání? Protože od toho se to také odvíjí. Některé věci bych třeba na doma nepřipomínkoval, ale na nějaké klubové ježdění ano.
Stanice je svým námětem a kolejovým uspořádáním určitě zajímavá. Stejně jako Milan bych se přimlouval za dlouhé výhybky, alespoň na dopravních kolejích. Celkem mne zaujala dosti neobvykle zvolená délka jednotlivých dílů...650mm je hodně neobvyklý rozměr. Co Tě k němu vedlo? Nějaké malé auto, kam to musíš vtěsnat?
Pokud trváš na zhruba celkové délce, pak bych to udělal ze tří dílů á 900mm (budeš mít o jeden spoj méně, tedy méně propojování a šroubování při sestavování). To je ovšem podmíněno tím, zda máš přepravní možnosti na takovou délku bedny, ale také tím, zda to vůbec někam hodláš vozit (viz. první odstvec mé odpovědi).
Pokud netrváš na délce, pak by já osobně udělal ty 4 díly á 800mm (to je taková nejpraktičtější vyzkoušené délka na přepravu a manipulaci), pak bys to měl dlouhé 3,2 metru. A nebo ještě 3x1000mm je také řešení. Ale znovu říkám, záleží na účelu použití.
Prostě těch 650 mně přijde zbytečně krátké, zbytečný spopj navíc nebo nevyužitá možná délka dílu.
Napiš detaily Tvých záměrů, pak můžeme podle toho teprve dál diskutovat. Budu-li oci být nějak platný, rád pomohu.
Dan Buchtela

Příspěvekod Dan Buchtela » stř 16 úno, 2011 7:56 pm

badliner píše:
Dan Buchtela píše:
badliner píše:Myslím, že to moc aktuál nebude..Peco od nového roku zdražilo o cca 5% 8)

Kdyby to nebylo aktuální, tak to na těch shopech asi nevisí, nemyslíš? :)

No vzhledem k tomu, že nové ceny se ještě nerozesílali a v lednu bylo za starou cenu....:-)

Hele, moc Tě nechápu! Zkrátka aktuální je to v tom smyslu, že za tyto ceny to lze na uvedených shopech nyní zakoupit. Nic aktuálnějšího, než je aktuální prodejní cena si nějak neumím představit...
Dan Buchtela

Příspěvekod badliner » stř 16 úno, 2011 7:59 pm

Kdyby to nebylo aktuální, tak to na těch shopech asi nevisí, nemyslíš? :)[/quote]
No vzhledem k tomu, že nové ceny se ještě nerozesílali a v lednu bylo za starou cenu....:-)[/quote]
Hele, moc Tě nechápu! Zkrátka aktuální je to v tom smyslu, že za tyto ceny to lze na uvedených shopech nyní zakoupit. Nic aktuálnějšího, než je aktuální prodejní cena si nějak neumím představit...[/quote]
Tak aby ses nedivil pokud někdo u Tebe objedná vetší množství, než máš skladem:-) Jinak kokrétně Tvůj shop jsem na mysli ani neměl:-)
badliner

Příspěvekod vojtas » stř 16 úno, 2011 8:08 pm

Tak Dane:Na dopravních kolejích dlouhé výhybky jsou,k délce 650mm mě vedla Felicie(vozejk i s kostrou na plachtu máme,ale ve vozejku bych se o to bál,plánuju ježdění s vámi(jakože se Zababovem)ale na členství neni nějak čas(gymnázium).
TT
vojtas

Příspěvekod vvitty » stř 16 úno, 2011 8:48 pm

badliner: no a ? Pokud je to 5% rozdil, tak se zas tolik nedeje...
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Dan Buchtela » ned 20 úno, 2011 11:22 am

vojtas píše:Tak Dane:Na dopravních kolejích dlouhé výhybky jsou,k délce 650mm mě vedla Felicie(vozejk i s kostrou na plachtu máme,ale ve vozejku bych se o to bál,plánuju ježdění s vámi(jakože se Zababovem)ale na členství neni nějak čas(gymnázium).

Myslím, že do Feldy bys dal i 800mm, minimálně na sedačky, když ne do kufru. Jinak pro případné rady při stavbě jsem Ti k dispozici, budeš-li něco potřebovat.
Dan Buchtela

Příspěvekod vojtas » ned 20 úno, 2011 3:38 pm

Těch 650 je abych měl rezervu,a navíc,vzhledem ke způsobu zapojení stanice ten spoj navíc moc nevadí.
TT
vojtas

Příspěvekod vojtas » ned 20 úno, 2011 4:42 pm

Ještě,u litomyského jsem si přečetl,že vexle PECO mají integrované přepínání polarity v srdcovce,a teď čtu u dana(domacimodulovka.cz)a on používá mikrospínače.Jak to tedy je?
TT
vojtas

Příspěvekod Dan Buchtela » ned 20 úno, 2011 5:37 pm

No ono to má Peco řešené přes jazyky, což je dosti nespolehlivé...navíc my jazyky od srdcovky vodvě oddělujeme kvůli DCC, takže o důvod víc pro přepínače.
A ještě poznámka k Peco výhybkám: pro motorické nebo servo přestavníky je dobré z těch výhybek vyndat pérka, protože jinak se přestavují skokově navzdory použití pomalého přestavníku....
Hele, Vojtas, když uvažuješ o ježdění s námi, bylo by asi praktické, kdyby ses k nám přidal i formálně, mohl bys sposutu opretivních věcí řešit přímo v naší N-kové konferenci a navíc měl přístup k praktickým zkušenostem více lidí, než jsme tady na fóru...
Dan Buchtela

Příspěvekod vojtas » ned 20 úno, 2011 5:42 pm

Nebyl by na to čas-škola.
TT
vojtas

Příspěvekod vojtas » ned 20 úno, 2011 5:46 pm

Jinak,jak to stim PECEM vlastně je?Ta srdcovka je vodivá,nebo jsou od sebe obě kolejnice odděleny?
TT
vojtas

Příspěvekod Dan Buchtela » ned 20 úno, 2011 10:23 pm

vojtas píše:Jinak,jak to stim PECEM vlastně je?Ta srdcovka je vodivá,nebo jsou od sebe obě kolejnice odděleny?

Srdcovka je vodivá, kolejnice spojeny.
Jinak dovolím si jednu drobnou radu...snad se neurazíš.
Naplánoval jsi si stavbu stanice a stěžuješ si, že nemáš čas ani číst zababovskou N-kovou konferu. Myslíš, že tu stavbu stanice zvládneš časově? :-)
Moje doporučení každému, kdo s moduly začíná, je postavit si vždy nejprve aspoň jeden modul širé trati. Začínat rovnou se stanicí je špatná volba, je potřeba nejprve získat zkušenosti...od stavby kostry modulu, přes pájení a pokládání kolejnic až po krajinu. I na takovém modulu je toho hodně a věř mi, že začínat rovnou stavbou stanice není moduré.
Dan Buchtela

Příspěvekod milan ferdián » pon 21 úno, 2011 6:31 am

Ikdyž já zrovna nejsem ten vzor,tak se též přimlouvám,zkus nejdříve jednoduchý modul širé trati... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod vojtas » pon 21 úno, 2011 1:29 pm

Traťový modul a zastávku jsem stavěl v TT,takže předpokládám,že to bude podobné.Čas by se našel,ale mámka nechce,abych byl v nějakém klubu,že bych prej pak neměl čas na školu.(PS.čas bych měl,ale musí to bejt čas na něco,co se dá dělat doma.
TT
vojtas

PředchozíDalší

Zpět na Moduly