vojtas píše:jinak,co vlastně máš ty za názor na můj modul Dane?
Nazdárek Vojtas

No když jsem tedy tázán...

Předně bych potřeboval vědět, jaké máš s tou stanicí záměry? Chceš si doma pohrát, chceš s tím jezdit někam na modulová setkání? Protože od toho se to také odvíjí. Některé věci bych třeba na doma nepřipomínkoval, ale na nějaké klubové ježdění ano.
Stanice je svým námětem a kolejovým uspořádáním určitě zajímavá. Stejně jako Milan bych se přimlouval za dlouhé výhybky, alespoň na dopravních kolejích. Celkem mne zaujala dosti neobvykle zvolená délka jednotlivých dílů...650mm je hodně neobvyklý rozměr. Co Tě k němu vedlo? Nějaké malé auto, kam to musíš vtěsnat?
Pokud trváš na zhruba celkové délce, pak bych to udělal ze tří dílů á 900mm (budeš mít o jeden spoj méně, tedy méně propojování a šroubování při sestavování). To je ovšem podmíněno tím, zda máš přepravní možnosti na takovou délku bedny, ale také tím, zda to vůbec někam hodláš vozit (viz. první odstvec mé odpovědi).
Pokud netrváš na délce, pak by já osobně udělal ty 4 díly á 800mm (to je taková nejpraktičtější vyzkoušené délka na přepravu a manipulaci), pak bys to měl dlouhé 3,2 metru. A nebo ještě 3x1000mm je také řešení. Ale znovu říkám, záleží na účelu použití.
Prostě těch 650 mně přijde zbytečně krátké, zbytečný spopj navíc nebo nevyužitá možná délka dílu.
Napiš detaily Tvých záměrů, pak můžeme podle toho teprve dál diskutovat. Budu-li oci být nějak platný, rád pomohu.