Moduly OstraMo

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod BaWiS » pon 20 kvě, 2013 12:18 pm

Elvis żyje - trochu fotek ze setkání v Rybniku na fóru modelarstwo.info
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod Mcx » ned 26 kvě, 2013 6:33 pm

Nejen moduly je člověk živ a tak drobné pokračování návěstního modulu s mostem, čerstvě poskládaný zbytek foliáže Polák, po zaschnutí bude provedeno maskování spojů a doladění vzhledu. Ještě budu muset upravit niveletu cesty a rozhodnout se jaký povrch bude mít, ale nejspíš to bude polní cesta tak, jak ve skutečnosti.
Pravda na 30 cm modulu poněkud moc práce, jednodušší je udělat mírně zvlněnou krajinu a tu mimo svahu u trati zaflokovat, ale chce to občas něco jiného, jinak je sestavené moduliště trochu fádní.

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » ned 26 kvě, 2013 7:09 pm

Použitý betonový nadjezd je prototyp laserem řezaný, sériově bude k dostání zde http://www.jmdetail.com/pripravujeme.php
Mcx

Příspěvekod milan ferdián » pon 27 kvě, 2013 7:49 am

Jedna věc je mi divná.Milane vidím ,že foliáže stříhaš.Jak maskuješ spoje mezi foliážemi.Mě je stále doporučováno foliáže na krajích rozcupovat na nepravidelný tvar.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Mcx » pon 27 kvě, 2013 8:26 am

První pokusy byly taky s nepravidelnými, trhanými okraji, ale to jde jen, kde foliáž končí a kde začíná flokování a tam dnes spíše dělám prolnutí flokování do foliáže. Ke kolejím používám okraje (zbytky z výroby foliáže) kde končí flokování při výrobě, tam to jde skoro do ztracena.
Tady je to skládané z kousků foliáží - zbytků podobného vzhledu - většina nějaké divoké louky, jsou tam použity tři druhy (čísla po mně nechtěj, dostal jsem to jako neoznačené zbytky). Základ je lepení, spoje je potřeba natlačit na sebe, pohrát si se srovnáním (zatlačení) v místě styku nožem, šroubovákem - hranou - ať z toho nevylisuji placku. No a po zaschnutí to co zůstane viditelné opticky rozdrobím vsazováním nepravidelně trsů - do spoje, s prolnutím trsů na obě strany - většinou vytrhávaných z různých kvetoucích - řepka...., tedy těch vyšších, vše lepeno Duvilaxem. Stejnou technologii používám na okrajích u zdí, mostů......
Celý konec Lipové u depa s výjezdem obou tratí je dělán ze zbytků - různých kousků, pouze dva malé záhumenky+ řepka nad svahem byly nechány jako přesně ohraničená jiná plodina. Na Lipové nebyl flokován ani kousek, ani z důvodu maskování přechodu mezi foliážemi a je jich tam použito dost druhů.
Mcx

Příspěvekod Mcx » pon 27 kvě, 2013 8:33 am

Ještě pro představu, není to vidět - na tom kousku s mostem je poskládáno více jak 20 kousků foliáže, zatím jen lepeno bez jakýchkoliv úprav.
Mcx

Příspěvekod Mcx » pon 27 kvě, 2013 5:21 pm

Drobné pokračování, jsou to tak malé plochy, že už to asi sjedu celé foliáží. Tady takový výběr toho co používám na zamaskování nedostatků a optickému rozbití spoje různých foliáží.

Obrázek

No a dnešní krátké pokračování na svahu a na okraji modulu, je to čerstvé zatím bez oprav chyb. Je tam ještě vidět lepidlo.

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » pon 27 kvě, 2013 6:15 pm

Ještě detail, na okraji modulu zcela jiná foliáž než na svahu, směrem k trati je již opticky ošetřený přechod na jiný druh, dál od kolejí to ještě bude trochu vylepšeno. Na svahu je v části až po konec mostu složený z malých kousků foliáže, různé trojúhelníky, obdélníky, prostě jak to vyšlo. Na fotce je vidět i to čeho si v reálu vůbec nevšimnete, proto je fotka takovou kontrolou výsledků práce.

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Myšpulín » pon 27 kvě, 2013 6:25 pm

Máš to perfektní. Jen taková poznámka. Nahoře pod mostem by tu trávu asi museli chodit zalévat a trošku ji i přisvětlovat, aby takhle krásně narostla. :D Ale jinak už mlčím a zírám.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod Mcx » pon 27 kvě, 2013 6:30 pm

Máš tak trochu pravdu, ale most je úzký, má jen 4 metry, boční déšť dosáhne téměř všude, nahoře polní cesta a tak tam všude zatéká :) . No původně jsem tam chtěl použít takovou zajímavou foliáž, ale byl by tam drastický přechod a moc se mi nechtělo v tom úzkém a nedobře přístupném prostoru pod mostem experimentovat.
Mcx

Příspěvekod cipisekmp » úte 28 kvě, 2013 2:39 pm

Ahoj, pekne, jak je videt, tak se da i s navestnim modulem vyhrat. Kdo nema doma misto na module, moze delat navestni nebo prechodove moduly chi. S pozdravem Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Mcx » úte 28 kvě, 2013 7:57 pm

Jo, jo je to tak. I když nemám přepravní prostředek a nemám doma místa - do roka a do dne můžu mít doma 2 x 30 cm moduly, v přepravní čelech úhledná bednička 30x50x60 cm - to odvezu vlakem i autobusem, k tomu dva vagony a jedna loko s Fredem a jsem plnohodnotný Fremo modulář :D, na setkáních mne jistě kamarádi rádi uvítají!

No, někteří "moduláři" to nesvedli ani za podstatně více let, snad se polepší :(
Mcx

Příspěvekod mlha » stř 29 kvě, 2013 4:55 am

Takže Tě mám čekat u vlaku s Vozíkem? :D
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Mcx » čtv 30 kvě, 2013 4:44 am

To byla jen poznámka k modulářům nepodílejícím se na klubových projektech a nepřispívajících na sestavení moduliště modulem, protože nemají místo, nemají přepravní možnosti......
Mcx

Příspěvekod Mcx » čtv 30 kvě, 2013 7:36 pm

Nejen diskuzemi o podobě modelaření, ale hlavně modelařením si dělám potěšení. Na modulu s mostem a předvěstí je na hrubo položena foliáž. Tak ještě cesta s patníky nebo zábradlím, trať zaštěrkovat......, keříčky, no a budu pomalu hotov.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Mcx

PředchozíDalší

Zpět na Moduly