Moduly Olomouc TT

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly Olomouc TT

Příspěvekod rawen » pon 05 kvě, 2014 1:48 pm

Ne že bych byl hnidopich, ale nechcete tu svatou válku měřítek řešit jinde???

Prosím nějakého hodného moderátora o přesun anebo promáznutí off-topic příspěvků.

Díky, Radek

přání vyslyšeno moderátor :wink:
rawen

Příspěvekod rawen » pon 05 kvě, 2014 4:54 pm

Děkuji.

Davide, datum a místo upřesníme. Ostatně v neděli jsme probírali technologie a železnici obecně, takže bez rozdílu měřítek. :)

Radek
rawen

Příspěvekod sikora » stř 07 kvě, 2014 7:38 am

Ahoj Chtěl jsem napsat dřív ale těžce jsem rozdýchával depku :shock: po shlédnutí dokonalých Radkových modulů a dioramat. Jsem moc rád že jsem konečně potkal s príma partou stejně praštěných :D chlapů jako jsem já.V příští debatě zdali foliáž nebo statika bys měl Radku mít hlavní slovo.Je fakt že bychom se měli domluvit na zlaté střední cestě a jak to tak vypadá ať chceš nebo neshceš budeš zvolen a myslím že jednohlasně :twisted: naším zeleninovým GURU :lol: .O mé znalosti digitálu:znám pouze základy ale rád se podělím.Chtěl bych vzít na příští setkání základní sestavu ať si to kluci můžou tzv.osahat a jestli bude v dosahu zásuvka i v akci.Chtělo by to setkání prodloužit Nezačnem dřív? To je návrh i pro ostatní.Zduř Jarda
sikora

Příspěvekod rawen » stř 07 kvě, 2014 9:03 am

Ahoj,
dioramata z poloviny vznikla na workshopech Dana Buchtely a z jeho materiálů. Samozřejmě jsem je doma došperkoval, ale základ není můj. :D
Jak jsem už nadhodil - hlasuju pro foliáž na náspu a v příkopě (udělá strukturovanou změť keřů, malin, apod.) a statiku okolo. Samozřejmě na pole a podobné chuťovky taktéž foliáž.

A znovu nabízím možnost udělat workshop v rámci našeho klubu. Buďto s moduly anebo si připravte kus polystyrenu se stejným povrchem jako na modulu. Materiály buďto vlastní anebo bych po domluvě nakoupil hromadně.

Radek
rawen

Příspěvekod _pavel_ » čtv 08 kvě, 2014 7:44 am

sikora píše:......V příští debatě zdali foliáž nebo statika bys měl Radku mít hlavní slovo.....

Dobrá, zde mu hlavní slovo dáti můžem, ale s ostatním opatrně. Pak by chtěl mít hlavní slovo k tomu a onomu ..... :lol: :lol:
_pavel_

Příspěvekod rawen » čtv 08 kvě, 2014 2:47 pm

Nazdar.
"Žlutý námezník" diskutovaný v Olomouci je prý novinkou a značí hranici železniční správy, resp. provozovatele. Typické použití u vleček. Takže u Liborovy vápenky je jeho výskyt vcelku jasný, ne?

Radek
rawen

Příspěvekod _pavel_ » ned 18 kvě, 2014 10:18 am

Tak opět další pokrok. Štěrkovaly se koleje. Tuto fázi výstavby kolejiště i modulů nemám rád. Ale udělat se musí. Pokusně byl použit hnědý štěrk Noch. Připadal mi docela přijatelný, ostatní ne z různých důvodů. Do lepidla jsem přidal trochu hnědé barvy. Kapánek to barvu štěrku změnilo, ale pro mne v pozitivním směru. Stejně se to nakonec bude barevně upravovat, ale nějaký základ již je. Ještě to není začištěno.
Našel jsem ještě ve starých "zásobách" :D keře a stromy. Je to molitan, ale je to jen na ukázku jak cca bude vypadat příroda. Stejně toho je málo, chybí hodně křovin okolo trati atd. Víc nemám. Hádanka - kdo pozná výrobce stromů a křovin :D
Ve skutečnosti tam budou takové, jaké se dnes používají. Samozřejmě chybí statika, také bude. Jediný oříšek bude, jak věrně udělat strniště.
P6040182.JPG

No a také relax. Ten musel být. Pokud jsem to při tom štěrkování nechtěl rozmlátit :twisted: Podotýkám, že bylo pořádně vyluxováno a prohlídnuto.
Přílohy
P6040177.JPG
_pavel_

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » ned 18 kvě, 2014 11:01 am

no z fotek jde vidět prd jen to ,že něco jsi dělal lepil detaily sou asi jen pro mravence 1:1 ... :lol:
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod milan ferdián » ned 18 kvě, 2014 12:40 pm

Pavle,můj N-kový modul vypadal daleko líp.Ale učený z nebe nikdo nespadl.Já ti říkal zkus flokování nanečisto v Kunčicích. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » ned 18 kvě, 2014 12:52 pm

je potřeba plochy pro flokování natírat hnědou barvou nebo zasypat hlínou,pak se Ti nebudou svítit špatně zaflokované místa(u Tebe bílé)
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Barbucha » ned 18 kvě, 2014 1:04 pm

mlha píše:je potřeba plochy pro flokování natírat hnědou barvou nebo zasypat hlínou,pak se Ti nebudou svítit špatně zaflokované místa(u Tebe bílé)

Ale, to jsou zbytky krup po letní bouřce…
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod _pavel_ » ned 18 kvě, 2014 1:44 pm

Flokováno to není, jsou to jen nabarvené kuchyňské utěrky zelenou barvou :!: Ať to není jen bílý polystyrén. Tráva teprve bude.
No a protože jste chtěli štěrkování zvětšit, tak dvě fotky. Není to začištěno ani patinováno atd. A hurá do mně :D

P6040191.JPG

A ještě jedno makro, aby jste mě zmlátili ještě víc :D

P6040189.JPG

No a zástupce zeleniny, který figuroval i s jinými na fotce obou modulů

P6040190.JPG
_pavel_

Příspěvekod mlha » ned 18 kvě, 2014 1:58 pm

_pavel_ píše:Flokováno to není, jsou to jen nabarvené kuchyňské utěrky zelenou barvou :!: Ať to není jen bílý polystyrén. Tráva teprve bude.

Tak to se Ti podařilo mě zmást leteckým záběrem
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod _pavel_ » ned 18 kvě, 2014 2:13 pm

mlha píše:Tak to se Ti podařilo mě zmást leteckým záběrem

Jak jsem to četl, tak asi nejenom tebe :D Že to takhle z letadla dopadne, jsem nepočítal :D
_pavel_

Příspěvekod Dašek » ned 18 kvě, 2014 2:50 pm

Pavle,nabídka trvá. :D
Dašek

PředchozíDalší

Zpět na Moduly