Loket - modulova stanice

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Loket - modulova stanice

Příspěvekod cipisekmp » čtv 05 pro, 2013 4:39 pm

Ahoj, taktez se musim pridat se slovy chvali. Paradni prace.
At se dale dari Cipisekmp
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Jiri Dvoracek » čtv 05 pro, 2013 6:55 pm

To je neskutecne, co nekteri dokazou :wink: Uz zase nebudu minimalne tyden spat :lol: :mrgreen:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Myšpulín » čtv 05 pro, 2013 7:00 pm

Zas abych vysoušel klávesnici :D :D

No jo, kdo umí, ten umí.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod _pavel_ » čtv 05 pro, 2013 9:00 pm

Jiri Dvoracek píše:To je neskutecne, co nekteri dokazou :wink: Uz zase nebudu minimalne tyden spat :lol: :mrgreen:

Copak, budeš dělat pletivo pro králíkárnu :lol: :lol: V TT to možná bude déle :lol: :lol: :lol: :lol:
_pavel_

Příspěvekod marwin » pát 06 pro, 2013 9:16 am

Diky, jsem rad, ze se Vam to libi. Jeste by se na tech zahradkach dalo vysivat hodne dlouho, ale ted se presunu dal, vcera jsem zacal zelenit oblast kolem nadrazni budovy.
marwin

Příspěvekod milan ferdián » pát 06 pro, 2013 10:03 am

_pavel_ píše:
Jiri Dvoracek píše:To je neskutecne, co nekteri dokazou :wink: Uz zase nebudu minimalne tyden spat :lol: :mrgreen:

Copak, budeš dělat pletivo pro králíkárnu :lol: :lol: V TT to možná bude déle :lol: :lol: :lol: :lol:

Co já vím tak v N-ku pletivo jest,jen ty králíky jaksi nejde sehnat :D .

Slova chvály netřeba jest.Fota mluví sami za sebe :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Pitrs69 » ned 08 pro, 2013 8:27 pm

na tohle snad není slov... moc se mi to líbí!!
Pitrs69

Bydliště: Dlouho nic, pak je konec světa a pak bydlím já :) Plzeň - jih

Příspěvekod marwin » stř 15 led, 2014 1:37 pm

Novinky z Lokte.
-Dosazen novy dum, ktery ma pracovni nazev Kolonial
-namontoval jsem vykolejku od Weinerta a funguje bezvadne. Jeste ji budu muset dobarvit.
Zde jsou obrazky.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
marwin

Příspěvekod PajaF » úte 21 led, 2014 9:56 pm

Ahoj Marku, Nadherne udelana stanice. Ale to ZabZar je proste hruza! Uzamykas vymeny pro kazdou kolej, ale pokud chces odemknout vj./odj. navestidlo musi byt ze vsech tri dopravnich cest vysledny klic STEJNY! K cemu potom kontrola na kterou kolej je postavena a uzamcena vlakova cesta? Co vlastne kontroluje a zabezpecuje ustredni zamek? Jen to ze vymeny jsou uzamceny a je nemoznost podhodit je pod jedoucim vlakem(i kdyz i to je diskutabilni), trochu malo , nemyslis? PajaF
PajaFt
PajaF

Příspěvekod marwin » stř 22 led, 2014 9:11 am

Ahoj Pajo,
PajaF píše:Nadherne udelana stanice.

diky za pochvalu.

A ted k SZZ.
Pred par lety jsem poznal jednu nemeckou modulovou stanici, ktera ma ZZ podobne nasemu ustrednimu zamku, a obsluhovat ji je velka zabava. To byl duvod, proc jsem se pokusil udelat ZZ pro Loket na motivy skutecneho ustredniho zamek. Nevim, zda jsem tvuj prispevek pochopil spravne. Nejsem si jist, zda kritizujes muj vyber predlohy ZZ (ze jsem si mel vybrat nejake sofistikovanejsi ZZ, treba elektromechaniku), nebo zda jsem udelal logickou chybu pri navrhu ustredniho zamku a tedy neodpovida sve predloze.
Pokusim se ti odpovedet:
PajaF píše:Ale to ZabZar je proste hruza! Uzamykas vymeny pro kazdou kolej, ale pokud chces odemknout vj./odj. navestidlo musi byt ze vsech tri dopravnich cest vysledny klic STEJNY!

Ano, ze tri dopravnich cest pro jedno zhlavi je vysledny klic stejny.
Kazde zhlavi ma svuj ustredni zamek. Takze mam dva druhy vyslednych klicu (prvni pro prave zhlavi a druhy pro leve) po trech (tri dopravni koleje). Jsem schopny postavit soucasny odjezd i ze stejne koleje(coz nevim zda je spravne...), ale soucasny vjezd postavit nelze, je tomu zabraneno na miste ovladani vj./odj. navestidel.
PajaF píše:K cemu potom kontrola na kterou kolej je postavena a uzamcena vlakova cesta? Co vlastne kontroluje a zabezpecuje ustredni zamek? Jen to ze vymeny jsou uzamceny a je nemoznost podhodit je pod jedoucim vlakem(i kdyz i to je diskutabilni), trochu malo , nemyslis?

Je to jak pises, moje ZZ zabezpeci, ze pokud je postaveno vjezdove navestidlo(mimochodem je jednoramenne, tedy pred nim bude rychlostnik 40, nenavesti vjezd odbockou) nebo odjezdove, tak vsechny vybybky ve vlakove ceste a odvratove jsou postaveny spravne a vykolejky jsou uzamceny na koleji. Dokud neprestavim navestidlo na stuj, tak nemuzu zadnou vyhybku prestavit.
PajaF píše:trochu malo , nemyslis?

No rekl bych, ze vic toho z ustredniho zamku nedostanu.

Diky za post. Jsem v ZabZar laik, takze se rad necham poucit, co jsem udelal spatne. Uvidime, zda to jeste nejak pujde upravit.
Marek
marwin

Příspěvekod zdenek » stř 22 led, 2014 9:57 am

Tak mě zase zab. zař. živí a dle popisu je to vše v pořádku, přesně takhle funguje skutečné zařízení 1.kategorie u ČSD respektive ČD. Nic bych neměnil.
zdenek

Příspěvekod marwin » stř 22 led, 2014 11:44 am

zdenek píše:Tak mě zase zab. zař. živí a dle popisu je to vše v pořádku, přesně takhle funguje skutečné zařízení 1.kategorie u ČSD respektive ČD. Nic bych neměnil.

Diky za koment.
Neni nahodou ustredni zamek SZZ 2. kategorie, protoze ma zavislost navestidel na poloze vyhybek/vykolejek?
Myslel jsem, ze prvni kategorie by byla, pokud bych klice od vyhybek vesel nekam na zed a navestidlo bych mohl ovladat nezavisle na nich.
marwin

Příspěvekod zdenek » stř 22 led, 2014 12:34 pm

Dle bodu 10.2.4 ČSN 34 2620 musí mít 2. kategorie kontrolu průjezdu drážních vozidel, která vybaví závěr (držení) výhybek. To znamená, že 2. kategorie musí mít u skutečné železnice izolované kolejnice (možno nahradit ASE, úsekem počítače náprav nebo jiným bodovým spínacím prvkem). V modelu to lze řešit třeba optickým snímačem nebo spínací kolejí. A to tam asi zřejmě nemáš, nedočetl jsem se. Navíc by ten výsledný klíč (který nyní vkládáš do zámku návěstidla) musel být držen v nějakém elektrickém zámku, který by jsi tlačítkem pro závěr cesty zablokoval a po projetí cesty by se ten zámek uvedenou spínací kolejí uvolnil. Spínací koleje by byly za posledním námezníkem na každé dopravní koleji pro vjezd a jedna společná za poslední výhybkou pro odjezd. Postavení návěstidla by pak muselo být v závislosti na uvedeném elektrickém zámku, zejména by návěstidlo nemělo jít zpětně postavit na stůj, dokud spínací kolej nevybaví závěr cesty po projetí. Takže to co máš ty je určitě 1. kategorie, ale já bych s tím fakt neměl problém, tvoje řešení bývalo v desítkách stanic na síti ČSD. U těchto zařízení šlo zejména o to zakázat protisměrné vjezdy, držet uzamčené všechny odvratné výhybky a výkolejky a dále držet výhybky pojížděné proti hrotu. Na kterou nebo z které dopravní koleje je postaveno, tak za to si ručil výpravčí (proto společný klíč). Teprve u zařízení 2.kategorie se pak rozlišovalo kam se jede a díky tomu již byly povoleny současné protisměrné vjezdy a také se díky tomu dalo ovládat druhé rameno u dvouramenného návěstidla.
zdenek

Příspěvekod marwin » stř 22 led, 2014 12:39 pm

Diky Zdenku, jsem zase o neco chytrejsi:).
marwin

Příspěvekod Dusan » stř 22 led, 2014 3:26 pm

Sem se chodím rád pokochat, moc pěkná modelářská práce. Nic přehnaného a všechnu spolu tak nějak pěkně hraje.
Ať se daří.
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

PředchozíDalší

Zpět na Moduly