Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký
Pavel-HP píše:To ubrouskování je tak trochu zbytečný. Tam kde bude tráva, tak tam to natři zeleným balakrylem a okolo kolejí hnědým, případně nějakým odstínem šedé.
A máš základ hotový.
cipisekmp píše:Zdravim. Ja osobne bych ubrousky nezatracoval. Sice delam H0 ale pouzivam je taky a myslim ze v klubu nas bude vic. Co se tyce podkladu pod travu, tak bych ubrousky natrel hnedou akrylkou (staci bezna akrylova barva koupena v barvach lakach netreba kupovat modelarkou drahou) a nasledne natrel duvilaxem a zasypal hlinou tak aby byla fakt vrstva hliny a nebylo videt mokre lepidlo. Tim padem duvilax nebude videt a zadny lesk nevznikne. Hlinu nasledne obracenim modulu hore nohama a pobouchanim vytrepat nejlip na nejaky velky papir aby se dala recyklovat.
Tolik moje zkusenosti.
At se dari. Cipisekmp.
michal_n_cz píše:K té barve: Balakryl jsem kdysi použival, zbytek divne páchl, po aplikaci byl spiš polomatný. Zároveň trochu dodatečně reagoval s následnými mokrými procesy zředěným sportakrylem. Barva na foto je improvizace, která se mi osvědčila. Je to rychlé a dostupné, i pěkně matné. Nějaká disperzní lepidlo D3 do toho přesátá hlína plus trochu vody, nanášeno širším štětcem s tvdšími chlupy. Štětec včas vymít, D3 už většinou následně vodou nepustí.
Sandy píše:Při předfinální (?) přípravě povrchu terénu používám zelené papírové utěrky. Dají se použít vcelku, ale lepší je natrhat na cca deseticentimetrové proužky.
Pak natřu terén ředěným Herkulesem a položím utěrky. Zatupuji, znovu natřu Herkulesem a položím křížem druhou vrstvu. Po vyschnutí natřu Balakrylem a po jeho "zavadnutí" posypu PILINAMI. Alternativně po zaschnutí Balakrylu natřu ředěným Herkulesem a piliny nasypu následně.
Lesk Balakrylu a vzhled pilinového povrchu většinou neřeším. Po aplikaci statické trávy, Purexu (barveného molitanu) apod. původ podkladu nepoznáte ani na makrofotografii.
Morris Zapp píše:Sandy píše:Při předfinální (?) přípravě povrchu terénu používám zelené papírové utěrky. Dají se použít vcelku, ale lepší je natrhat na cca deseticentimetrové proužky.
Pak natřu terén ředěným Herkulesem a položím utěrky. Zatupuji, znovu natřu Herkulesem a položím křížem druhou vrstvu. Po vyschnutí natřu Balakrylem a po jeho "zavadnutí" posypu PILINAMI. Alternativně po zaschnutí Balakrylu natřu ředěným Herkulesem a piliny nasypu následně.
Lesk Balakrylu a vzhled pilinového povrchu většinou neřeším. Po aplikaci statické trávy, Purexu (barveného molitanu) apod. původ podkladu nepoznáte ani na makrofotografii.
Chlapi, hluboce se skláním před vašimi zkušenostmi při stavbě modulů (příspěvek neobsahuje ironii!) - ale řekněte mi: kolik jste toho vybudovali? Co s tím pak děláte? Kde to skladujete? Čím to vozíte? Jak dlouho vám trvá, než to postavíte na nohy?
Já jsem teď dva moduly daroval za příslib vožení na setkání, protože bych sice budoval, až bych brečel, ale skladovací kapacity nejsou nekonečné, přepravní jsou na tom ještě mnohem hůř (místo rodinného SUV mám dodávku, převlečenou za osobák, a jdu kupovat vlek, páč se do té dodávky už dáááávno nevejdu) a stavění a bourání už mě při mé tělesné kondici taky dost zmáhá (ale to se dá celkem ošetřit zapřáhnutím lidí, co vlastní moduly nemají).
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník