Modul stanice pro testování

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: Abe Simpson, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod prcek » úte 09 črc, 2019 11:35 am

fulda píše: :roll: Jenom se přesně neví, jestli to plně funkční znamená, že nefunguje NĚKOLIKRÁT za den, nebo JEDNOU za setkání. :roll:

Hele, obvykle se mi zda, ze vase prispevky davaji smysl, toto kopnuti mi naopak prijde naprosto zbytecne. Spatny den?
prcek
 
Příspěvky: 62
Registrován: ned 05 dub, 2009 11:36 am

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod HonzaM » úte 09 črc, 2019 9:44 pm

fulda píše:
HonzaM píše:Modul stanice Čachnov je v provozuschopném stavu, ovládací systém je plně funkční.

:roll: Jenom se přesně neví, jestli to plně funkční znamená, že nefunguje NĚKOLIKRÁT za den, nebo JEDNOU za setkání. :roll:

Ale ono se to přesně ví, můžeš se zeptat všech účastníků, stanice fungovala celou dobu setkání. Ostatně mohl ses přijet podívat, nabízel jsem to tady v konferenci den předem.
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1956
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod mar-roc » stř 10 črc, 2019 2:44 pm

Na setkání v Roudnici jsem osobně byl přítomen po celou dobu, stanicí Čachnov jsem několikrát projížděl, křižoval v ní a také manipuloval s Mn vlakem. Stanice byla jednak ovládána na dálku dispečerem (křižování vlaků), tak i místně při té manipulaci. S žádným problémem ovládání jsem se nesetkal (ani s tím popsaným ve vláknu MP1).
mar-roc
 
Příspěvky: 22
Registrován: čtv 05 říj, 2017 11:22 am

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod HonzaM » stř 10 črc, 2019 9:31 pm

Jestliže jsem napsal že byla stanice plně funkční, měl jsem na mysli funkčnost stavění cest s automatickým stavěním návěstních znaků podle rychlostní návěstní soustavy ČSD a s tlačitkovým ovládáním podle systému reléovky. Strojvedoucí tak měli možnost se řídit návěstidly. To že se u jedné výhybky projevila závada diskutovaná ve vláknu k MP1 na tom faktu nic nemění, ostatní výhybky stejně jako návěstní soustava fungovaly po celou dobu setkání bezvadně a uvedená závada výhybky se objevila za celé tři dny pouze u té jedné a i to jen zcela vyjímečně. Pokud by byla závada na straně dekodéru MGP, objevovala by se závada určitě u všech přestavníků. Spolehlivost a funkčnost systému MGP prokazuje i fakt, že bylo možné se spolehnout na dálkové ovládání, kdy dispečer na ovládacím panelu viděl postavení výhybek, stav návěstidel a obsazenost koleji.
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1956
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod HonzaM » čtv 11 črc, 2019 7:28 am

mar-roc píše:Stanice byla jednak ovládána na dálku dispečerem (křižování vlaků), tak i místně při té manipulaci. S žádným problémem ovládání jsem se nesetkal (ani s tím popsaným ve vláknu MP1).

Pro upřesnění je třeba uvést jak zařízení funguje. Pokud je zájem umožnit strojvedoucím aby mohli sami provádět manipulaci a nezatěžovali tím dispečera nebo výpravčího, je možné k ovládání použít druhý panel. Na něm lze instalovat jen tlačítka pro určité funkce a určité výhybky, nebude tedy například umožňovat stavět dopravní cesty, ale pouze jednotlivé výhybky a posunové cesty. Takových panelů může být i více, třeba pokud by stanice měla několik vlečkových areálů. Podružné panely mohou být zamykatelné. Vzhledem k tomu, že výhybkové i návěstní dekodéry zařízení MGP detekují skutečnou polohu výhybek i stav návěstidel, zobrazuje se dispečerovi i aktuální situace v areálu obsluhovaném z podružného panelu. To jsme na setkání prakticky vyzkoušeli.
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1956
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod HonzaM » úte 16 črc, 2019 1:40 pm

Pár obrázků současného stavu stanice Čachnov - ještě ale čeká dodělání řady detailů.
Přílohy
IMG_0598.JPG
IMG_0606[2].JPG
IMG_0605[2].JPG
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1956
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod adix » stř 17 črc, 2019 6:46 am

HonzaM píše:Pár obrázků současného stavu stanice Čachnov - ještě ale čeká dodělání řady detailů.

Modul vypadá pěkně už dnes, zejména když si uvědomíme že to je ve velikosti N.
adix
 
Příspěvky: 21
Registrován: pon 01 dub, 2019 11:30 am

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod milan ferdián » pon 09 zář, 2019 9:37 am

Jak už to je u mě pomalu zvykem, něco hledám a narazím na věci, které mě zaujmou nebo překvapí. Například stanice Čachnov stav 1945. O kusé koleji napojena na manipulační koleji na pravé straně a vlečka těsně před stanici nalevo, o existenci jsem neměl nejmenší tušení. Protože modul této stanice je již zpracován, vkládám plánek stanice jen na shlédnutí.
Milan
Přílohy
15355835_1789512941287827_9011287061905292216_n čachnov 1945.jpg
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 10627
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod sidlo » pon 09 zář, 2019 9:48 am

Po té vlečce je tam dodnes zřetelné zemní těleso tratě.
https://mapy.cz/zakladni?x=16.0642913&y=49.7529711&z=18&base=ophoto&q=%C4%8Dachnov
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 2079
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod milan ferdián » pon 09 zář, 2019 10:20 am

Petře díky a hned je další námět na modul :wink: .
Milan
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 10627
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod Ivan » pon 09 zář, 2019 10:54 am

milan ferdián píše:Jak už to je u mě pomalu zvykem, něco hledám a narazím na věci, které mě zaujmou nebo překvapí. Například stanice Čachnov stav 1945. O kusé koleji napojena na manipulační koleji na pravé straně a vlečka těsně před stanici nalevo, o existenci jsem neměl nejmenší tušení. Protože modul této stanice je již zpracován, vkládám plánek stanice jen na shlédnutí.
Milan


Milane, ta výhybka vpravo je trojcestná, nebo dvojitá? Snad rozumíš mé otázce. Díky.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DCC Lenz) ... hlavně že mne to baví!
Uživatelský avatar
Ivan
 
Příspěvky: 182
Registrován: ned 06 říj, 2013 8:06 am

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod milan ferdián » pon 09 zář, 2019 11:06 am

Ivan píše:Milane, ta výhybka vpravo je trojcestná, nebo dvojitá? Snad rozumíš mé otázce. Díky.

Ano, je to trojcestná. Trojcestná v počtu tří kusů bylo použito ve stanici Frýdlant v Čechách, dvě v hlavní koleji a třetí ve zhlaví v odbočném směru.
Milan
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 10627
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod HonzaM » pon 09 zář, 2019 11:37 am

Modul je postaven podle současné podoby stanice (byl jsem se tam podívat dvakrát). Hlavním důvodem bylo vybrat malou stanici vybavenou světelnými návěstidly ovládanými dálkově. Na té pravé straně jsou nyní za sebou pravá a levá výhybka. Vlečka na levé straně stále existuje, klesá dolů, takže nákladní rampa je v úrovni stanice. Na tom odkazu co uvedl Petr Šídlo je to vidět.
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1956
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod Stanin » pon 09 zář, 2019 1:27 pm

sidlo píše:Po té vlečce je tam dodnes zřetelné zemní těleso tratě.
https://mapy.cz/zakladni?x=16.0642913&y=49.7529711&z=18&base=ophoto&q=%C4%8Dachnov

Vi se, kam vlecka vedla? Jezdil jsem kolem hodne let, ale tohle nevim.
Stanin
 
Příspěvky: 303
Registrován: ned 16 čer, 2013 8:48 pm
Bydliště: Brno

Re: Modul stanice pro testování

Příspěvekod MartinMach » pon 09 zář, 2019 7:36 pm

Stanin píše:
sidlo píše:Po té vlečce je tam dodnes zřetelné zemní těleso tratě.
https://mapy.cz/zakladni?x=16.0642913&y=49.7529711&z=18&base=ophoto&q=%C4%8Dachnov

Vi se, kam vlecka vedla? Jezdil jsem kolem hodne let, ale tohle nevim.


Zdravím
Pár měsíců / let se to zde řešilo (nebo na Káčku?). Bohužel už si nevzpomínám, v jakém vláknu, ale vlečka ústila do místního dřevozpracujícího podniku. Viz. nejstarší snímky na Mapách. Každopádně zkus hledat, snad na něco narazíš :)
MartinMach
 
Příspěvky: 21
Registrován: pon 15 srp, 2011 10:58 am

PředchozíDalší

Zpět na Moduly

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: kuTTil a 2 návštevníků