LPH- fáma nebo pravda?

Stavba a přestavba nákladních a osobních vozů všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod JM » pát 29 srp, 2008 7:33 am

VoVo píše:Jinak s tou přesností bych tak optimistický nebyl, je pravda že ze všech je nejvymakanější, ale některé věci jsem dodnes nepochopil jak mají vlastně správně být (na které straně je ovládání ruční brzdy - v návodu pod korbou, ve skutečnosti nad nárazníky, jak nacpat to boční zábradlí do otvorů v boku rámu, jak správně usadit výsypné kanály atd)...

To boční zábradlí mi teda vždycky zapadne skoro samo a ovládání brzdy jsem dával vždy pod korbu-přišlo mi to logické vzhledem k mechanismu...
Jinak kanály-nadoraz na střed rámu a dorazit také na spodek bočnice rámu.
JM

Příspěvekod lph-man » čtv 04 zář, 2008 2:31 pm

JM píše:
VoVo píše:Jinak s tou přesností bych tak optimistický nebyl, je pravda že ze všech je nejvymakanější, ale některé věci jsem dodnes nepochopil jak mají vlastně správně být (na které straně je ovládání ruční brzdy - v návodu pod korbou, ve skutečnosti nad nárazníky, jak nacpat to boční zábradlí do otvorů v boku rámu, jak správně usadit výsypné kanály atd)...

To boční zábradlí mi teda vždycky zapadne skoro samo a ovládání brzdy jsem dával vždy pod korbu-přišlo mi to logické vzhledem k mechanismu...
Jinak kanály-nadoraz na střed rámu a dorazit také na spodek bočnice rámu.

JM: jojo je to tak jak píšeš sám to tak dělám.....
stavím co se mi líbí
lph-man

LPH-fáma nebo pravda

Příspěvekod Václav Kolář » pát 05 zář, 2008 6:12 pm

Tak jsem se dozvěděl konečně pravdu o těch stavebnicích sypáků. Ten chlapec je kdysi koupil na burze a teď nevěděl co s nima a tak je nabídl i tomu kamošovi co jsem mu stříkal modely. On sám dělá HO a ten je nabídl i mně a bylo to. Je mi moc líto, že jsem Vám dával falešné naděje na získání levných stavebnic. Ještě jednou se všem moc omlouvám. :oops:
Václav Kolář

Příspěvekod martin.40 » ned 07 zář, 2008 6:04 pm

Jaký závaží bych měl dát do toho sypáku od LPH?
DCC TT ROCO Multimaus
epochou se neřídím
WinTrack 8 CZ
martin.40

Příspěvekod mawerick » pon 08 zář, 2008 2:30 pm

Já dávám tak kolem 8-10g olova z pláště kabelu. Udělám takovou "žížalku", která je schovaná mezi "šupnami" a korbou. Ale jde tam cokoliv co se vejde.
TT - analog
r.v. 1975 LD Plzeň

[url]http://www.mzalarm.cz[/url]
mawerick

Příspěvekod martin.40 » pon 08 zář, 2008 4:58 pm

mawerick píše:Já dávám tak kolem 8-10g olova z pláště kabelu. Udělám takovou "žížalku", která je schovaná mezi "šupnami" a korbou. Ale jde tam cokoliv co se vejde.

Díky. Blbě jsem to napsal. Myslel jsem váhu.
DCC TT ROCO Multimaus
epochou se neřídím
WinTrack 8 CZ
martin.40

Re: LPH-fáma nebo pravda

Příspěvekod JM » pon 08 zář, 2008 6:16 pm

Václav Kolář píše:Tak jsem se dozvěděl konečně pravdu o těch stavebnicích sypáků. Ten chlapec je kdysi koupil na burze a teď nevěděl co s nima a tak je nabídl i tomu kamošovi co jsem mu stříkal modely. On sám dělá HO a ten je nabídl i mně a bylo to. Je mi moc líto, že jsem Vám dával falešné naděje na získání levných stavebnic. Ještě jednou se všem moc omlouvám. :oops:

To máš fuk...když nejde o život, jde o h.... :wink:
JM

Příspěvekod martin.40 » stř 10 zář, 2008 3:44 pm

DCC TT ROCO Multimaus
epochou se neřídím
WinTrack 8 CZ
martin.40

Příspěvekod VoVo » stř 10 zář, 2008 5:17 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 5:11 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
VoVo

Příspěvekod martin.40 » stř 10 zář, 2008 5:24 pm

VoVo píše:

Z těhle žádný :lol: Chce to max. 7.3 mm, nebo 7.5, ale to musíš zvětšit rozsochy aby to nedrhlo. V Loco mají menší průměry určitě, pak na burze v Praze. Jestli chceš, napiš mi SZ, možná nějaký 7.3 doma mám.

Díky za informaci. SZ odeslána.
DCC TT ROCO Multimaus
epochou se neřídím
WinTrack 8 CZ
martin.40

Příspěvekod zouharjindrich » sob 20 zář, 2008 6:58 am

Taky jsem slyšel že forma na faccs je rozbitá,je to škoda ,ale na jedné stránce jsem našel lept . Je sice o dost dražší a já osobně si myslím že i přes to ,na detaily je daleko lepší.Zatím nemám s tímto lepte zkušenosti ,ale časem si taky koupim.Stoji 365 Kč a je na strance http://www.vdvmodely.ic.cz/index.php tak kdo bude mět zájem ať se na to podívá.
zouharjindrich

Příspěvekod JM » sob 20 zář, 2008 10:51 am

zouharjindrich píše:Taky jsem slyšel že forma na faccs je rozbitá,je to škoda ,ale na jedné stránce jsem našel lept . Je sice o dost dražší a já osobně si myslím že i přes to ,na detaily je daleko lepší.Zatím nemám s tímto lepte zkušenosti ,ale časem si taky koupim.Stoji 365 Kč a je na strance http://www.vdvmodely.ic.cz/index.php tak kdo bude mět zájem ať se na to podívá.

Ale tady je řeč o TT...
A jinak za tu cenu co uvádíš je tam sice TT, ale FALLS
JM

Příspěvekod martin.40 » sob 20 zář, 2008 7:06 pm

Pokud někdo stavěl od firmy LPH motorový vůz, poraďte jaký použít LED diody na osvětlení (ne vnitřní)?
DCC TT ROCO Multimaus
epochou se neřídím
WinTrack 8 CZ
martin.40

Příspěvekod Jarda H. » čtv 09 říj, 2008 3:50 pm

JM píše:
zouharjindrich píše: ..... http://www.vdvmodely.ic.cz/index.php tak kdo bude mět zájem ať se na to podívá.

Ale tady je řeč o TT...
A jinak za tu cenu co uvádíš je tam sice TT, ale FALLS

Na stránkách firmy LOCO www.loco.cz se objevila novinka (samožejmě je to TT !), dostupná od 24.října - výsypné vozy Facs / Sas ve verzích ČSD, IV.epocha, dále DR a DB Cargo - ale tyto vozy jsou však pro Handelsagentur Tillig. Mimochodem cena zatím není na stránkách LOCO uvedena !

LOCO má nové formy a vyrobí i (malé :D ) malosérie, viz zde :
http://www.loco.cz/limitovane.html připravováno na listopad 2008 !
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod TTmili » čtv 09 říj, 2008 5:30 pm

Chtěl jsem se zeptat ohledně vozů Faccs jak je na korbě takové to prolisování nebo výztuha nebo jak to nazvat tak jak to je u skutečných? Některé jsem vyděl s tímto "prolisem" některé jsou bez něj nebo je to možná jen oplechované.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

PředchozíDalší

Zpět na Stavba osobních a nákladních vozů