Digitální ovládání

Specializované fórum pro všechny Houmrovy parádičky.

Moderátoři: Michal Dalecký, Houmr

Příspěvekod mlha » úte 05 led, 2010 5:41 pm

Ahoj houmre,funguje lokprogramer s H-centrálou?Jestli ano tak na programovací koleji nebo i na normální?Mám multimyš a h-centrálu,počítač spojený přes usb,včera jsem to zkoušel,výsledek 0
Uživatelský avatar
mlha
 
Příspěvky: 2535
Registrován: ned 27 led, 2008 7:27 pm
Bydliště: Hluk

Příspěvekod Houmr » úte 05 led, 2010 6:13 pm

Ano vše funguje normálně. Jen při použití LokProgrammeru mušsíš mít program zapnutý v CV režimu a ne POM, pak programování funguje na programovací koleji a je doprovázeno slyšitelným přpepínáním relé v Hcentrále. Přes ovladač je možné programování v POM i CV režimu při nastavení MM na CV režim jde načítat na program. koleji i hodnoty CV, ale musí být Hcentrála přeprogramováno pro čtení CV. Při POM režimu na MM jde programovat v kolejišti mimo CV1. Doporučuji přečíst návod k Hcentrále na DCCkoleje.
http://www.dcckoleje.kx.cz/download/hce ... manual.pdf
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod mlha » úte 05 led, 2010 7:33 pm

díky,přečtu :D
Uživatelský avatar
mlha
 
Příspěvky: 2535
Registrován: ned 27 led, 2008 7:27 pm
Bydliště: Hluk

Příspěvekod bombin » sob 13 bře, 2010 11:35 am

Ahoj Houmre. Nikde se mě nepodařilo vypátrat ( možná jsem jen špatně hledal ), kolik je možné připojit slave modulů k master modulu pro PECO přestavníky? V diskuzi na DCC koleje bylo myslím napsáno, že jen 4. Jak pak řešíš připojení pro více přestavníků? Nebo se používá více masterů? Díky.
Uživatelský avatar
bombin
 
Příspěvky: 15
Registrován: stř 09 led, 2008 10:31 pm
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod ondras » úte 20 dub, 2010 8:13 pm

Ahoj Houmre,chtěl bych se tě zeptat,jaké používáš trafo k přestavníkům PECO.Psalo se tu o tomto : http://www.ges.cz/tst-100117-ges07506944.html
Je to skutečně toto ?? Pokud ne můžeš mi prosím ukázat jaké používáš ?
Díky Ondras
H0 , DCC , III. a IV. ep. , ČSD , Segmentovka
1:8 - SDŽ, o.s. 310.017 a 275.021
Uživatelský avatar
ondras
 
Příspěvky: 731
Registrován: ned 15 čer, 2008 1:03 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Houmr » stř 21 dub, 2010 5:00 am

Ano je to přesně tohle.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod ondras » stř 21 dub, 2010 6:24 am

Houmr píše:Ano je to přesně tohle.

Houmre dík za potvrzení.Jsem se díval na tvoje stránky na to tvoje trafo a těch 5,88A se mi zdalo trochu hodně,tak proto se radší zeptam než bych spalil všecky přestavniky :wink:
H0 , DCC , III. a IV. ep. , ČSD , Segmentovka
1:8 - SDŽ, o.s. 310.017 a 275.021
Uživatelský avatar
ondras
 
Příspěvky: 731
Registrován: ned 15 čer, 2008 1:03 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Houmr » stř 21 dub, 2010 7:18 am

No ono nejde tak o to, že by jsi je spálil, oni prostě mají mžikově velký odběr proudu, proto je lepší mít trafo silnější. Navíc já ho využívám zároveň i na elektromagnetické rozpojovače Kadae a ty taky mají solidní odběr. Zkoušel jsem ze začátku používat i trafo ze setu Roco, ale odešla v něm pojistka, musel jsem ho rozlousknout a pojistku vyměnit, takže to nedoporučuji.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod ondras » stř 21 dub, 2010 11:59 am

Houmre,velké díky za radu.Musím,teda uznat,že ta elektrika na kolejišti (to mám zatím jen koncovou stanici) je opravdu věc náročná na čas a vyplatí se to udělat pořádně a pro mě jako študáka je to i celkem finančně náročné (dráty + spínače a teď ještě trafo ...) !
H0 , DCC , III. a IV. ep. , ČSD , Segmentovka
1:8 - SDŽ, o.s. 310.017 a 275.021
Uživatelský avatar
ondras
 
Příspěvky: 731
Registrován: ned 15 čer, 2008 1:03 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod ondras » pon 03 kvě, 2010 5:19 pm

Houmre,ještě bych se tě chtěl zeptat na jednu věc.
Máš trafo nějak odizolované od krabičky nebo ho máš ležet jen tak v plastové krabičce ?
Díky
H0 , DCC , III. a IV. ep. , ČSD , Segmentovka
1:8 - SDŽ, o.s. 310.017 a 275.021
Uživatelský avatar
ondras
 
Příspěvky: 731
Registrován: ned 15 čer, 2008 1:03 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Kubo » pon 03 kvě, 2010 7:04 pm

ondras píše:Houmre,ještě bych se tě chtěl zeptat na jednu věc.
Máš trafo nějak odizolované od krabičky nebo ho máš ležet jen tak v plastové krabičce ?
Díky
Myslím že je v takej folii od novoty či?
Uživatelský avatar
Kubo
 
Příspěvky: 26
Registrován: pát 27 úno, 2009 2:52 pm

Příspěvekod Houmr » úte 04 kvě, 2010 4:31 am

Mám ho jen vložené do plastikové krabičky.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Re:

Příspěvekod mpinta » úte 24 kvě, 2011 10:06 pm

hektor732 píše:Čau všichni, Chtěl bych se zeptat jestli to trafo, co jste tady radili že je dobré na použití s vyhybkovym dekoderem PECO, tak jestli se to trafo da pouzit i pro vyhybkovy dekoder LS 150 od Lenz?????????

Lenz LS150 se smí napájet z trafa max 3A (viz manual) !!!, což odpovídá trafu cca 45 VA.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 603
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: Digitální ovládání

Příspěvekod Houmr » stř 25 kvě, 2011 10:13 am

Na vstupu není udána žádná max. hodnota citace viz. návod:

Maximální napětí na střídavém vstupu 16 V ef.
Maximální proud výstupů:
impuls do 1 sekundy 3A
impuls přes 1 sekundu 1A

Osobně ale nedoporučuji LS150 v kombinaci s přestavníkem Peco s velkým odběrem. Bez problémů lze použít ten zelený přestavník s nižším odběrem., U něho nepřekročíte ten maximální proud na výstupu (osoně nemám odzkoušeno).
Jo a ještě je dobré použít diodu, která zabrání indukovanému napětí v cívce proražení výstupu v dekodéru, čož se také může lehce stát.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Re: Digitální ovládání

Příspěvekod mpinta » stř 25 kvě, 2011 11:42 am

Houmr píše:Na vstupu není udána žádná max. hodnota citace viz. návod:

Maximální napětí na střídavém vstupu 16 V ef.
Maximální proud výstupů:
impuls do 1 sekundy 3A
impuls přes 1 sekundu 1A

Osobně ale nedoporučuji LS150 v kombinaci s přestavníkem Peco s velkým odběrem. Bez problémů lze použít ten zelený přestavník s nižším odběrem., U něho nepřekročíte ten maximální proud na výstupu (osoně nemám odzkoušeno).
Jo a ještě je dobré použít diodu, která zabrání indukovanému napětí v cívce proražení výstupu v dekodéru, čož se také může lehce stát.

To ovšem nehledáš dobře... :D
Na konci odstavce Technical data je v rámečku s velkým vykřičníkem (ten vykřičník je tam pro ty, co nechtějí číst vše :D )...
The power of the transformer used must not exceed
45VA in order to guarantee the proper operation of the
short circuit load protection.
...česky
Výkon použitého transformátoru nesmí překročit 45 VA, aby byla
zajištěna činnost ochrany proti přetížení.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 603
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

PředchozíDalší

Zpět na Houmrovy vlaky (houmrovyvlaky.wz.cz)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník