Digitální ovládání

Specializované fórum pro všechny Houmrovy parádičky.

Moderátoři: Michal Dalecký, Houmr

Příspěvekod Kubo » pon 13 črc, 2009 6:31 am

mnitka píše:pěkný den, prosím o radu, rád bych digitalizoval svoje lokomotivy ale nevím jaké zvolit vzhledem k osvětlení dekodéry, chtěl bych aby lokomotiva měla tyto režimy: Lv žlutá - červená dle směru jízdy, reflektor dle směru jízdy, režim posun žlutá- žlutá. kolik musí mít takový dekodér funkcí? děkuji
odporúčal by som zo šiestimy vístupmy ku každej.
Uživatelský avatar
Kubo
 
Příspěvky: 26
Registrován: pát 27 úno, 2009 2:52 pm

Příspěvekod mnitka » pon 13 črc, 2009 11:53 am

dá se u jdednotlivých funkcí naprogramovat směrová závislost?
Uživatelský avatar
mnitka
 
Příspěvky: 1142
Registrován: úte 28 říj, 2008 7:08 am
Bydliště: Brno

Příspěvekod Barbucha » pon 13 črc, 2009 8:14 pm

Kubo píše:
mnitka píše:pěkný den, prosím o radu, rád bych digitalizoval svoje lokomotivy ale nevím jaké zvolit vzhledem k osvětlení dekodéry, chtěl bych aby lokomotiva měla tyto režimy: Lv žlutá - červená dle směru jízdy, reflektor dle směru jízdy, režim posun žlutá- žlutá. kolik musí mít takový dekodér funkcí? děkuji
odporúčal by som zo šiestimy vístupmy ku každej.


To snáď neje možné. Kubo ja nie som dobrý v slovenčine, ale urobiť tri také chyby v jednoduchej vete to chce veľký talent :-)
"odporúčal by som zo šiestimi výstupmi ku každej" :roll:
... on i svoj rodný jazyk zabudol ....
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Uživatelský avatar
Barbucha
 
Příspěvky: 2258
Registrován: pát 06 čer, 2008 7:20 am
Bydliště: Brno

Příspěvekod caruso82 » úte 14 črc, 2009 5:34 am

to barbucha: to nemalo chybu :)
caruso82
 
Příspěvky: 89
Registrován: pon 07 črc, 2008 9:45 am

Příspěvekod Houmr » úte 14 črc, 2009 5:50 am

Směrová závislost je dána u funkce FO vpřed a vzad. Dá se na ní nastavit, které výstupy jí budou spínány. Lepší je si stáhnout manuál třeba k Lenz Gold dekodéru a kouknout se na to, pak ti bude vše jasnější, včetně zapojení.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod Kubo » úte 14 črc, 2009 6:03 pm

Barbucha píše:
Kubo píše:
mnitka píše:pěkný den, prosím o radu, rád bych digitalizoval svoje lokomotivy ale nevím jaké zvolit vzhledem k osvětlení dekodéry, chtěl bych aby lokomotiva měla tyto režimy: Lv žlutá - červená dle směru jízdy, reflektor dle směru jízdy, režim posun žlutá- žlutá. kolik musí mít takový dekodér funkcí? děkuji
odporúčal by som zo šiestimy vístupmy ku každej.


To snáď neje možné. Kubo ja nie som dobrý v slovenčine, ale urobiť tri také chyby v jednoduchej vete to chce veľký talent :-)
"odporúčal by som zo šiestimi výstupmi ku každej" :roll:
... on i svoj rodný jazyk zabudol ....
Na počítači píšem väčšinou s preklepmi ja sa už asi nezmením ale furt si to dakto všimne to tu má každý oči na stopkách. :twisted:
Uživatelský avatar
Kubo
 
Příspěvky: 26
Registrován: pát 27 úno, 2009 2:52 pm

Příspěvekod Barbucha » úte 14 črc, 2009 10:22 pm

Kubo píše:
Barbucha píše:
Kubo píše:
mnitka píše:pěkný den, prosím o radu, rád bych digitalizoval svoje lokomotivy ale nevím jaké zvolit vzhledem k osvětlení dekodéry, chtěl bych aby lokomotiva měla tyto režimy: Lv žlutá - červená dle směru jízdy, reflektor dle směru jízdy, režim posun žlutá- žlutá. kolik musí mít takový dekodér funkcí? děkuji
odporúčal by som zo šiestimy vístupmy ku každej.


To snáď neje možné. Kubo ja nie som dobrý v slovenčine, ale urobiť tri také chyby v jednoduchej vete to chce veľký talent :-)
"odporúčal by som zo šiestimi výstupmi ku každej" :roll:
... on i svoj rodný jazyk zabudol ....
Na počítači píšem väčšinou s preklepmi ja sa už asi nezmením ale furt si to dakto všimne to tu má každý oči na stopkách. :twisted:


Jojo, překlepy ..., ale když už si toho všimne i cizinec :) .
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Uživatelský avatar
Barbucha
 
Příspěvky: 2258
Registrován: pát 06 čer, 2008 7:20 am
Bydliště: Brno

Příspěvekod cíba » úte 14 črc, 2009 11:46 pm

mnitka píše:dá se u jdednotlivých funkcí naprogramovat směrová závislost?

...taky se zdovolením vložím do debaty. Já jsem to chtěl mít u svých lokomotiv, které jsem postavil, uděláno tak, abych horní reflektor ovládal nezávisle...pouze tedy horní reflektor. Já osobně používám dekodér Zimo MX 64, který má myslím 4 funkční výstupy. Fce F1 (myslím zelený vodič) tedy napájí reflektor na jedné straně loko a fce F2 (myslím fialový vodič) napájí reflektor na druhé straně loko. Tyto dvě funkce jdou však u tohoto dekodéru přeprogramováním příslušných registrů spojit do jedné fce a navíc i změnou příslušných registrů udělat směrovou závislost této funkce. Nakonec to tedy vypadá tak, že horní reflektor spínáte funkcí F1 a reflektor svítí podle směru, na který loko jede... Předpokládám tedy, že dekodéry Zimo s více výstupy bude možno takto programovat, otázka je, zda se Vám do loko vejde. Myslím, že podobné věci půjdou dělat i u dekodérů Lenz, nemám však s nimi zkušenosti... :wink:
H0-DCC-III/IV
cíba
 
Příspěvky: 95
Registrován: pát 28 bře, 2008 10:50 pm
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod Monty » ned 13 zář, 2009 6:59 pm

Homre zdravím chci se zeptat jestly používáš dekodéry přestavníku od pana Marka.
Uživatelský avatar
Monty
 
Příspěvky: 6
Registrován: pon 22 zář, 2008 7:57 pm
Bydliště: Velké Meziříčí

Příspěvekod Martin.F » pon 14 zář, 2009 7:34 am

odpovím za Houmra používá
Uživatelský avatar
Martin.F
 
Příspěvky: 36
Registrován: pon 03 zář, 2007 2:21 pm
Bydliště: Znojmo

Příspěvekod Houmr » pon 14 zář, 2009 11:48 am

Monty píše:Homre zdravím chci se zeptat jestly používáš dekodéry přestavníku od pana Marka.

Ano a to přesně tyto:
http://www.dcckoleje.kx.cz/peco.html
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod Monty » úte 15 zář, 2009 6:31 pm

Diky za odpověď.Na ty dekodéry jsem se ptal protože na stránkách pana Marka je zmínka o do programování dekodéru, ale jen v master modulu.
Proto by mě zajímalo jak to řešíš?
Uživatelský avatar
Monty
 
Příspěvky: 6
Registrován: pon 22 zář, 2008 7:57 pm
Bydliště: Velké Meziříčí

Příspěvekod Houmr » stř 16 zář, 2009 3:45 am

Ano programování PIC (mikrokontroléru) je možné jen v master modulu, takže ze slave modulu je nutné ten PIC přendat do mastru v něm naprogramovat (adresa, čas sepnutí) a pak vrátit zpátky. To je jedna z nevýhod. Nebo se dají PIC programovat přímo v programátoru na PIC
http://www.dcckoleje.kx.cz/progpic.html
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod Monty » stř 16 zář, 2009 7:55 pm

Díky za informaci
Uživatelský avatar
Monty
 
Příspěvky: 6
Registrován: pon 22 zář, 2008 7:57 pm
Bydliště: Velké Meziříčí

Příspěvekod pavlin74 » pon 30 lis, 2009 3:17 pm

Ahoj Houmre,na tvých stránkách jsem viděl páru BR80(ROCO)hobby. Máš v ní decoder,popř.můžeš mi prosím doporučit jaký tam dát? Děkuji
pavlin74
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát 20 lis, 2009 8:34 am

PředchozíDalší

Zpět na Houmrovy vlaky (houmrovyvlaky.wz.cz)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník