Digitální ovládání

Specializované fórum pro všechny Houmrovy parádičky.

Moderátoři: Michal Dalecký, Houmr

Příspěvekod hektor732 » čtv 14 kvě, 2009 4:32 pm

cus houmre uz konecne sviti!! ja to tlacitko jen nepodrzel, ted sem se koukal na shimiland a tam shimi pise ze se to musi podrzet
Uživatelský avatar
hektor732
 
Příspěvky: 52
Registrován: pát 08 kvě, 2009 7:01 pm
Bydliště: Světlá nad Sázavou

Příspěvekod alexander » čtv 14 kvě, 2009 5:44 pm

Ono: "ak zlyhá všetko, prečítaj si návod" je evidentne pravdivé! :D
alexander
 
Příspěvky: 336
Registrován: pon 25 úno, 2008 7:47 pm

Příspěvekod Houmr » pát 15 kvě, 2009 4:26 am

alexander píše:Ono: "ak zlyhá všetko, prečítaj si návod" je evidentne pravdivé! :D

:lol: :lol: :lol:
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod hektor732 » pát 15 kvě, 2009 11:35 am

tak asi kdyz je v anglictine m
Uživatelský avatar
hektor732
 
Příspěvky: 52
Registrován: pát 08 kvě, 2009 7:01 pm
Bydliště: Světlá nad Sázavou

Příspěvekod Charlie » ned 24 kvě, 2009 8:32 am

Houmre, možná se teď zeptám jako trouba, ale nějak jsem se nikde nedopídil odpovědi na otázku, jestli se ta H-centrála musí použít s PC, nebo to jde i bez připojení k počítači. (Nechci počítač) A pokud nemusí být připojená, funguje na ní takto i zpětné čtení hodnot dekodérů? S Multimouse?
ČSD, H0, H0e, DCC z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Uživatelský avatar
Charlie
 
Příspěvky: 250
Registrován: čtv 15 led, 2009 7:24 pm
Bydliště: Luka nad Jihlavou

Příspěvekod Kubo » ned 24 kvě, 2009 10:18 am

Charlie píše:Houmre, možná se teď zeptám jako trouba, ale nějak jsem se nikde nedopídil odpovědi na otázku, jestli se ta H-centrála musí použít s PC, nebo to jde i bez připojení k počítači. (Nechci počítač) A pokud nemusí být připojená, funguje na ní takto i zpětné čtení hodnot dekodérů? S Multimouse?
Ten set je robený na to aby fungoval v 1 rade samostatne a 2 rade z počítačom.
Uživatelský avatar
Kubo
 
Příspěvky: 26
Registrován: pát 27 úno, 2009 2:52 pm

Příspěvekod Charlie » pon 25 kvě, 2009 10:20 am

Díky za odpověď, ale jak je to s tím zpětným čtením dekodérů?
ČSD, H0, H0e, DCC z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Uživatelský avatar
Charlie
 
Příspěvky: 250
Registrován: čtv 15 led, 2009 7:24 pm
Bydliště: Luka nad Jihlavou

Příspěvekod alexander » pon 25 kvě, 2009 12:30 pm

Je to vo fóre - DCC - H-centrála.
Odpoveď rovnakú otázku, citujem:

Ano umí číst CV, na programovací koleji a MM musí být v CV módu. V POM režimu to nejde.
alexander
 
Příspěvky: 336
Registrován: pon 25 úno, 2008 7:47 pm

Příspěvekod Kubo » pon 25 kvě, 2009 6:54 pm

Charlie píše:Díky za odpověď, ale jak je to s tím zpětným čtením dekodérů?
Hej vidím že Alexander to vie .
Uživatelský avatar
Kubo
 
Příspěvky: 26
Registrován: pát 27 úno, 2009 2:52 pm

Příspěvekod TTmili » pát 29 kvě, 2009 2:16 pm

Zdravím, chci se zeptat jak je to u dekodérů (hlavně Lenz Silver a Standart) s funkčníma výstupama. Je tam stejnosměrný nebo střídavý proud? A pokud střídaví tak jestli je společný plus nebo minus. Potřebuju to vědět kvůli takovýmu rozšiřujícímu obvůdku, jestli někdo chce vědět co to je tak se jedná o dva tranzistory který rozšíří jednu funkci v závislosti na jiných dvou. Příklad za všechno. Mám poziční na první a druhý funkci, zbejvá už jen jedna (u standartu) a já potřebuju zapojit reflektor. Tak ho zapojím tak aby byl závislej na tom který pozičky svítí, jestli přední nebo zadní. Ale potřebuju na to stejnosměrný. Nevím jestli se to v nějakým návodu píše, zádný Lenze zatím nemám takže potřebuju poradit.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
Uživatelský avatar
TTmili
 
Příspěvky: 1626
Registrován: čtv 17 črc, 2008 9:48 am
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Houmr » pát 29 kvě, 2009 3:18 pm

Ano je tam stejnosměrný, u zapojení led, je společná anoda.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod TTmili » pát 29 kvě, 2009 4:12 pm

Takže jestli jsem to dobře pochopil tak na společnej zapojuju vždycky kladný pól diody nemýlím-li se? Jinak díky za rychlou odpověď.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
Uživatelský avatar
TTmili
 
Příspěvky: 1626
Registrován: čtv 17 črc, 2008 9:48 am
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Houmr » sob 30 kvě, 2009 6:18 am

Ano přesně tak.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod mnitka » ned 12 črc, 2009 11:58 am

pěkný den, prosím o radu, rád bych digitalizoval svoje lokomotivy ale nevím jaké zvolit vzhledem k osvětlení dekodéry, chtěl bych aby lokomotiva měla tyto režimy: Lv žlutá - červená dle směru jízdy, reflektor dle směru jízdy, režim posun žlutá- žlutá. kolik musí mít takový dekodér funkcí? děkuji
Uživatelský avatar
mnitka
 
Příspěvky: 1158
Registrován: úte 28 říj, 2008 7:08 am
Bydliště: Brno

Příspěvekod Houmr » ned 12 črc, 2009 3:36 pm

Já bych doporučil dekodér aspoň se čtyřmi výstupy. Ale pak nepůjde nezávysle ovládat dálkový horní reflektor. Nejlepší řešení je dekodér se šesti výstupy, popřípadě přidat funkční dekodér.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

PředchozíDalší

Zpět na Houmrovy vlaky (houmrovyvlaky.wz.cz)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník