Digitální ovládání

Specializované fórum pro všechny Houmrovy parádičky.

Moderátoři: Michal Dalecký, Houmr

Příspěvekod martinnv » sob 25 dub, 2009 3:29 pm

Díky moc za odpovědi. Myslím, že jsem to pochopil. Přeruším vždy jednu kolej, podle délky useku vždy na začátku a na konci, popřípadě ještě jednou v prostředku. To jsem potřeboval vědět. Ještě jednou díky moc.
martinnv
 
Příspěvky: 5
Registrován: sob 28 úno, 2009 1:37 pm

Příspěvekod Houmr » sob 25 dub, 2009 3:38 pm

Drátky si vyveď pod kolejiště, kde je můžeš provizorně spojit a dle potřeby na ně pak napojit detektory obsazení. Ono vlastně pokud jich uděláš víc nic se neděje, buď je využiješ, či nikoliv.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod hektor732 » pát 08 kvě, 2009 7:06 pm

Čau všichni, Chtěl bych se zeptat jestli to trafo, co jste tady radili že je dobré na použití s vyhybkovym dekoderem PECO, tak jestli se to trafo da pouzit i pro vyhybkovy dekoder LS 150 od Lenz?????????
Uživatelský avatar
hektor732
 
Příspěvky: 52
Registrován: pát 08 kvě, 2009 7:01 pm
Bydliště: Světlá nad Sázavou

Příspěvekod Houmr » sob 09 kvě, 2009 5:36 am

No já myslím že ano, ale ve spojení s přestavníky Peco nedoporučuji. Já u LS150 odpálil jeden výstup, i když to jde opravit, nakonec jsem se rozhodl pro jiné řešení.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod hektor732 » sob 09 kvě, 2009 2:47 pm

Já mám přestavníky Piko, myslis ze na ty to de???
Uživatelský avatar
hektor732
 
Příspěvky: 52
Registrován: pát 08 kvě, 2009 7:01 pm
Bydliště: Světlá nad Sázavou

Příspěvekod Houmr » sob 09 kvě, 2009 5:47 pm

Ano jde, ale v tom případě tak silné trafo určitě nepotřebuješ, stačilo by ti v pohodě ze start setu Roco.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod hektor732 » sob 09 kvě, 2009 7:03 pm

To jo, to by mi stacilo to bych si koupil, ale je zase moc drahé, to obycejne trafo stoji 4 stovky a od roca to stoji asi litr ne?
Uživatelský avatar
hektor732
 
Příspěvky: 52
Registrován: pát 08 kvě, 2009 7:01 pm
Bydliště: Světlá nad Sázavou

Příspěvekod Nomed » sob 09 kvě, 2009 7:55 pm

No, počkej... A Ty už máš digi řízení? Jaké - Lenze? Start set od ROCO je totiž i o Roco Maus. Jinak můžeš použít i jiné trafo - třeba toho Lenze, jestli ho už vlastníš s DCC. :wink:
Nomed
 
Příspěvky: 40
Registrován: úte 06 led, 2009 1:01 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod Houmr » ned 10 kvě, 2009 5:38 am

Ono by ti stačila i FZ1. Výstup na příslušenství.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod hektor732 » ned 10 kvě, 2009 9:42 am

tak FZ 1 mám starý a na tom vystupu pro prislusenstvi je 16 voltu tak to zkusim a muze to napajet treba dva tyhle dekodery??????,
Uživatelský avatar
hektor732
 
Příspěvky: 52
Registrován: pát 08 kvě, 2009 7:01 pm
Bydliště: Světlá nad Sázavou

Příspěvekod Houmr » ned 10 kvě, 2009 4:26 pm

Ano může, ono jde o to, že při digitálním řízení většinou nespínáš více vyhybek najednou, ale v sekvenci po sobě, takže tu není takový nárok na proud. Klidně by jsi jich mohl zapojit i víc.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod hektor732 » ned 10 kvě, 2009 6:16 pm

tak dik
Uživatelský avatar
hektor732
 
Příspěvky: 52
Registrován: pát 08 kvě, 2009 7:01 pm
Bydliště: Světlá nad Sázavou

Příspěvekod hektor732 » stř 13 kvě, 2009 4:21 pm

tak sem to zapojil ten LS 150 jak si mi rekl do trafa Fz 1, pak sem to pripojil k prestavniku a pichl do koleji ale LEDka na dekoderu vubec nesvitila a snazil sem se to zapnout tim spinacem a nic, neviš co s tim je???????
Uživatelský avatar
hektor732
 
Příspěvky: 52
Registrován: pát 08 kvě, 2009 7:01 pm
Bydliště: Světlá nad Sázavou

Příspěvekod Houmr » čtv 14 kvě, 2009 5:43 am

No takhle na dálku to ti teda neporadím. Snad jsi nezaměnil svorku JK s napájením z FZ1?
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod hektor732 » čtv 14 kvě, 2009 3:13 pm

ne to nezamenil ale ja to zkusim s jinym trafem
Uživatelský avatar
hektor732
 
Příspěvky: 52
Registrován: pát 08 kvě, 2009 7:01 pm
Bydliště: Světlá nad Sázavou

PředchozíDalší

Zpět na Houmrovy vlaky (houmrovyvlaky.wz.cz)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron