Fotky vašich kolejišť

Specializované fórum pouze pro příznivce úzkorozchodných železnic.

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Fotky vašich kolejišť

Příspěvekod petrh » úte 07 pro, 2010 9:55 pm

kamenice vypada velice dobre, sice neni nad Lipou, ale i tak je krasna:)
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod BN30U » stř 22 pro, 2010 7:06 pm

Příjemné prožití vánočních svátků a šťastný nový rok! :lol:
Obrázek
http://bn30u.rajce.idnes.cz/Zima_2010-2011/#PF_2011.jpg
BN30, BN30U, BN30R, BN15R, zetka, véterák, nízkostěňák, salonek, plošiňák, hrošák, kiplory...
BN30U

Příspěvekod kecu.p » pon 17 led, 2011 8:54 am

Přináším pár fotek z klubového kolejiště v Sokolově kde stále probíhají práce na lesní železničce, kterou vám pár snímky přináším i k vám

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil kecu.p dne pát 04 úno, 2011 5:49 am, celkově upraveno 1
H0 DCC + H0e analog
KŽM Sokolov

ČSD ep. 3 a 4
kecu.p

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 17 led, 2011 9:16 am

Nádhera pane kolego,ať se vám daří :lol: Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod BN30U » ned 30 led, 2011 9:25 pm

Kečupe, pěkné! Zejména se mi líbí krajinka, s tou si umíš vyhrát! :D

Na mé malé drážce jsou nějaké novinky. Kromě dalšího modulu (č.4) (fotky budou později) pracuji na depu pro lokomotivy. Foto zde: http://bn30u.rajce.idnes.cz/Stavba_depa_zac._2011/

Modelům zdar! :mrgreen:
BN30, BN30U, BN30R, BN15R, zetka, véterák, nízkostěňák, salonek, plošiňák, hrošák, kiplory...
BN30U

Příspěvekod kecu.p » pon 31 led, 2011 7:25 am

na krajině se teď spíše podílí vedoucí kroužku, ja spíše elektrice, ale když nemám nářadí, věnuji se té úzké také ... však se na ni dá tak krásně vyhrát :D a už i plánuji kolejiště u mě doma, tak snad se již také budu brzy prezentovat s čistě moji tvorbou
H0 DCC + H0e analog
KŽM Sokolov

ČSD ep. 3 a 4
kecu.p

Příspěvekod "Beňa" » stř 06 dub, 2011 11:54 am

Tak jsem kousek pokročil, podařilo se mi pustit se do mostu, tady jsou nějaké fotky https://picasaweb.google.com/Michal.Ben ... 1466062498
Obrázek
Když se potkají peníze, volný čas a chuť, vznikají modely...
"Beňa"

Příspěvekod JanoH0e » stř 06 dub, 2011 6:55 pm

Pekné a zaujímave 8)
JanoH0e

Příspěvekod Střelec » čtv 07 dub, 2011 6:25 am

Keču.povo fotky jsou k "sežrání", ale Beňovo malodráha ve skoro westernové krajině taky nevypadá zle. Beňo - co tam máš za foliáže? Je to Polák, nebo kombinace Poláka a MSC? Taky jsem koukal na kolejivo - většinou to vypadá na flexi "polní dráhy" od ROCO. U nás ale momentálně mají PECO - profil je kompatibilní, hustota pražců přijatelná a úseky delší. Já momentálně pidlím "zbytkové hybridy" - takové "cosi" (něco mezi diorámatem a modulem) na odřezcích polystyrénu, kde je akorát kolej ve stejné výšce a kus jí na koncích přečnívá (nemam přechodový čela, ale časem nějaký naroubuju), aby to šlo spojit. Původně jsem chtěl jen programovací kolej na přenosném bloku 90x20 cm a aby to nevypadalo holý, tak jsem povrch trošku terraformoval. Pak jsem objevil další "vhodné" kousky polystyrénu a teď mám čtyři díly, napojitelné na "Bonsajovou horu" a plánuju výhybnu a časem i malé nádraží. Fotky zatím nejsou, ale snad se podaří něco příležitostně vyblejsknout ....
Střelec

Příspěvekod "Beňa" » čtv 07 dub, 2011 8:36 am

Je to roco-feld, akorát jedna veksle je peco. Foliáže jsou Polák. Mám to vyloženě jako lesní železnici, takže opravdu taková hodně divočina, skály, soutěsky, horský potok, opticky se to celé oddělí vzrostlými stromy. Myslím že to bude vypadat snad docela hezky. Je na tom ještě hodně práce, ale myslím že výsledek snad bude stát za to. Dodělal jsem v noci další bárku mostu, jak přijedu domů tak nafotím a dám fotku. Mám to hlavně jako takové zkušební kolejiště postupů a technologií než se pustím do normálního modulu.
Když se potkají peníze, volný čas a chuť, vznikají modely...
"Beňa"

Příspěvekod Střelec » čtv 07 dub, 2011 12:41 pm

Od Poláka jsem měl hlavně porosty typu "křoví šlahounovité" (maliny, ostružiny). Až se jednou pustím do něčeho dalšího, zkusím toho víc. Na vzrostlé stromy v roli kulisy si dávej bacha. Vypadaj suprově, ale při "výsadbě" musíš brát v potaz přístupnost ke kolejím - na svém oválu jsem si takhle nechtěně omezil přístup na některé úseky. Sice to vypadá věrohodně, ale dostat se tam s gumou na koleje je problém. Pokud budeš kupovat stromy, tak pěkný a relativně levný jsou modříny (bez kmene) od Jordanu - jen o chloupek vzhledově horší, než MSC, ale za přijatelnou cenu (9ks za 135,- v pytlíku; různé velikosti) a taky poslední série jejich smrků (po 25 nebo 50 v krabici) v podobném stylu - nejsou zdaleka optimální, ale hodí se jako "výplň plochy" za něčím povedenějším a cenově vychází podobně. Velikostně i provedením ale za modříny pokulhávají, ale byla by z nich slušná lesní školka nebo remízek někde na pozadí či nepřehledném místě.
Střelec

Příspěvekod BN30U » úte 24 kvě, 2011 4:48 pm

Ahoj, po půl roce jsem opět nahrál nějaké nové fotky z mé modulovky: http://bn30u.rajce.idnes.cz/ Majte sa!
BN30U

Příspěvekod kecu.p » stř 25 kvě, 2011 4:35 am

super, pokračuješ docela dobře :-) všechny mašinky máš motorické??
H0 DCC + H0e analog
KŽM Sokolov

ČSD ep. 3 a 4
kecu.p

Příspěvekod myslivec » úte 28 čer, 2011 7:45 pm

Ahoj všem
Plánuju postavit kolejiště HOe o rozměrech 150 x 70 – 75 cm. Kolejiště nebude znázorňovat žádnou konkrétní stanici ani železniční zprávu. Cílem je stavba pro radost, zkoušení nových postupů, s možností prezentace na výstavách. Pro začátek mám dva startsety , lokomotivu a vozy ROCO, možnost ovládání digitál i analog.
Námětem je úzkokolejná trať, s malým dvojkolejným nádražím s nakladištěm dřeva a krátkou vlečkou pro kamenolom. Ve skryté části pak dvojkolejné nádraží. Viz. nákres (snad se v tom vyznáte, kresba nic moc). Modelovaným obdobím budou pravděpodobně 50 až 60 léta. Provoz převážně parní lokomotivy, motorový osobní vůz, obsluhu lomu by zajišťovala malá motorová lokomotiva. Na trati by převažoval nákladní provoz - svoz dřeva a odvoz štěrku z kamenolomu.
Na výrobu rámu bude použito lamino 19mm, nosné plochy lamino 8mm, krajina z polystyrénu a sádrové odlitky. Stavba budov je plánována vlastní, stejně tak jako tvorba vegetace.
Tolik na úvod. Prosil bych o Vaše názory a nápady na vylepšení. Uvítám tipy:
- jak ovládat vyhybky ROCO (podpovrchové ovládání, typ přestavníku,….)
- náměty na vhodný typ staniční budovy a další drobnosti
- další vaše náměty a připomínky

Díky všem za odpověď
P.S. Nejsem v oboru nováček, už několik let mám kolejiště HO viz: http://magazin.modely.biz/view.php?cisl ... 2007040006
Přílohy
img143.jpg
img143.jpg (94.07 KiB) Zobrazeno 5595 krát
H0 ČSD, a auta TATRA, LIAZ
myslivec

Příspěvekod JanoH0e » úte 28 čer, 2011 8:49 pm

Ahoj. Mal by som zopár pripomienok a odpovedí.
1. Pila a kameňolom na tak malom priestore sa ti nevojdu. Teda vojdu ale bude to "preplacané a také "náznakové". Radšej poriadna pila alebo kameňolom. Ak chvíľu počkáš, oskenujem obrázky koľajísk - pila, kameňolom, samozrejme úzke, aby si mal inšpiráciu. Sú približne v tej istej veľkosti. Ale to si už rozhodni sám.
2. Lesná železnica a verejná dráha pokiaľ majú rovnaký rozchod, by mali byť spojené. Rieši sa keď tak, iba prechodnosť lokomotív, nie vagónov.

3. Ovládanie výhybiek
A. Ručne - viz. koľajisko Mašinky
B. Roco k svojim úzkym výhybkám vyrába aj podpovrchové prestavníky
C. Prestavníkmi Peco - nie vhodné na digitál
D. Prestavníky Tillig - starý typ BTTB
E. Memory drôt
F. Servo

4. Staničná budova - čo najmenšia, skôr strážny domček ako plnohodnotná staničná budova. Môže byť aj z dreva. To isté aj ostatné drobnosti.
JanoH0e

PředchozíDalší

Zpět na Úzkorozchodky