Dobrý den,
rád bych Vám zde představil svůj aktuální projekt. Jedná se o o malé domácí kolejiště na motivy velšských úzkých drah o rozměrech 1200x600 milimetrů v modelové velikosti u nás nezvyklé a to 009, tj. 1:76.
Celé moje pobláznění anglickými železnicemi započalo při koupi vozidel z dráhy Lynton & Barnstaple railway, které mám ve druhém vlákně zde pod názvem Británie v úzkých a i když mám na tento projekt nakoupen stavební materiál (moduly), ale doma se na to prozatím nenašlo místo.
Naneštěstí přišel Bachmann s vozidly "light railways", tedy řekli bychom polních drah. Vybral si dobře předlohu v malé parní lokomotivě Hunslet, sice předloha sloužila v povrchových lomech, ale dnes se člověk s nimi setká na spoustě muzeálních tratích.
Takž opět proběhl ukvapený nákup vozidel, a stačilo jen vymyslet kolejiště. Skoro rok jsem spekuloval nad tématem, velikostí a uskladněním.
Nakonec jsem zvolil rozměr kolejiště 1200x600 milimetrů, rám je zhotoven z bukové překližky o tloušce 10 milimetrů, podkladová deska je tloušky 6,5 milimetrů. Vše doma nařezáno na koleni jen pomocí přímočaré pily.
Budovy na kolejišti jsou z 3D tisku od výrobce
https://www.msmodels.co.uk/ , krásné budovy, ale pro české kolejiště tam člověk nic nenajde.
Zde pohled na celé kolejiště, včetně už rozvržených budov.
Kolejiště je rozděleno kulisou na dvě poloviny, kdy na jedné straně bude ústřední motiv malé průjezdné stanice Llwyndafydd a na straně druhé bude zobrazena menší vlečka ústící k místnímu prodejci paliv.