Kolejivo Z

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti Z (1:220).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Kolejivo Z

Příspěvekod Ivan » pon 04 lis, 2024 7:39 pm

Jestli jde o TTe, tak napiš body-mu, mně kdysi radil s kolejivem pro TTf.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod fulda » pon 04 lis, 2024 8:55 pm

Nevím co za geometrii sleduješ, třeba tenhle bleší cirkus má R90 a není to nic neobvyklého.
https://www.youtube.com/watch?v=SKjBYvVuTXc

Výhybky Rokuhan R022 a R023 mají délku 55mm a poloměr R127.
Prohlédni si jejich geometrii, mají i menší R.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod czhunter » pát 08 lis, 2024 10:01 am

TTmili píše:Kavka: Díky za tip, byť jsem doufal, že to třeba někde budou mít k nahlédnutí a ideálně i odnesení, tak při letmém prohlédnutí cen na plazajapan jsem asi ochotný zariskovat a případně objednané věci odložit. Zeptám se, nákup probíhal jak, klasicky zaregistrování se, zadání vlastní adresy v ČR a poté platba kartou?

Registrovat se ani nemusíš - prostě si dáváš věci do košíku, až budeš všechno mít, vyplníš adresu, zaplatíš a počkáš.
Já tam (nebo na http://www.1999.co.jp/eng ) objednávám cca 2x ročně a platím PayPalem.

Počítej, že ve výsledku (+doprava+DPH+celní poplatky) to bude stát tak 1,5x víc než vidíš na webu - což je ale pořád míň než polovina toho, kolik to stojí v Evropě.

Na Plazajapan je akorát trochu trik s věcmi skladem/neskladem.
Do košíku si můžeš dát pouze věci skladem ("in stock") - to co je a není skladem se docela dynamicky mění, ale není tam funkce, že by sis to dal do košíku třeba i to co skladem není a až to bylo, tak ti to poslali. Ani upozornění na naskladnění moc nefunguje (než ti to dojde mailem, tak už je to třeba zase prodané).

Naštěstí produkty Rokuhan se naskladňují průběžně (třeba u Kato a Tomix to co není skladem teď nejspíš nebude už nikdy - což je na druhou stranu jednodušší - co není, to skoro jistě už nikdy nebude)

Takže pokud tam je něco, co strašně moc chceš, ale není to "in stock", tak budeš muset číhat, hodit do košíku a zaplatit - a zároveň doufat, že ti z něj nezmizí něco jiného.
Je to taková forma strategické a akční hry zároveň :-)
czhunter

Příspěvekod TTmili » sob 09 lis, 2024 9:54 am

Díky všem za nakopnutí, zkusím objednat z Plazajapan. Při jen tak náhodném naházení do košíku všeho možného i nemožné co mě napadlo jsem i se započítáním poštovného a DPH na té samé částce jako u Conrada jen za sadu oblouků, rovných kolejí, jedné výhybky a shorty pojezdu.

Co se týče toho zkoušení geometrie, tak právě ty výhybky R022 a R023 chci vyzkoušet, byť ve viditelné části je určitě nepoužiju. Na TTe už je až moc i poloměr 145mm co mám od Märklina, alespoň co se týče provozování soupravy T47.0 a Balm/ú. Ale s tím bleším cirkusem na R90 jsi mě nahlodal jestli nevzít i právě něco takového, se zbylým kolejivem a shorty pojezdy bych si uměl představit nějaké to poličkové ježdění.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Předchozí

Zpět na Velikost Z (komunita Z)