Moderátor: Michal Dalecký
TTmili píše:Kavka: Díky za tip, byť jsem doufal, že to třeba někde budou mít k nahlédnutí a ideálně i odnesení, tak při letmém prohlédnutí cen na plazajapan jsem asi ochotný zariskovat a případně objednané věci odložit. Zeptám se, nákup probíhal jak, klasicky zaregistrování se, zadání vlastní adresy v ČR a poté platba kartou?
Rudolf píše:Pěkné kolejivo je vidět tady:
https://www.youtube.com/watch?v=NvDX7iqnzr0
ale co to je nevím.
Ruda
Rudolf píše:Pěkné kolejivo je vidět tady:
https://www.youtube.com/watch?v=NvDX7iqnzr0
ale co to je nevím.
Ruda
ateen píše:Pánové, prosím vás, jdu si pro radu. Jaká se počítá délka výhybky pro velikost Z? Tak, jako je pro N 222 mm, výhybka střední poloměr odb., 10°, R=457 mm, tak kolik je pro Z?
hank píše:ateen píše:Pánové, prosím vás, jdu si pro radu. Jaká se počítá délka výhybky pro velikost Z? Tak, jako je pro N 222 mm, výhybka střední poloměr odb., 10°, R=457 mm, tak kolik je pro Z?
A pro které kolejivo? Já mám v databázi Anyrailu pro velikost Z 6 značek kolejiva: Atlas, Fast Tracks, Märklin, Micro Trains, PECO a Rokuhan.
ateen píše:Jestli by bylo možno pro Märklin a Micro Trains.
hank píše:ateen píše:Jestli by bylo možno pro Märklin a Micro Trains.
Tak to bude jednoduché. V obou případech délka 110 mm, úhel odbočení 13°, poloměr odbočení 490 mm. Märklin dělá i obloukové výhybky, poloměr 195 mm, úhel odbočení 30°, délka přímého úseku před jazyky 25 mm.
ateen píše:Já jen, že když jsem kreslil plánek jedné stanice ve velikosti N, tam jsem používal výhybky PECO střední CODE 55, délka 137 mm, úhel odbočení 10°. Tam mě nevycházely délky staničních kolejí, když jsem je zmenšil na danou velikost. No a pak mě Milan Ferdián říkal, že v eNku je délka výhybek 222 mm, že to sahá až k námezníku. A už to bylo OK.
Tak se chci právě zeptat na tento problém. Omlouvám se, že jsem to blíže nespecifikoval. Protože jsem použil výhybky Märklyn v nákresu a taky mě to nevychází.
hank píše:ateen píše:Já jen, že když jsem kreslil plánek jedné stanice ve velikosti N, tam jsem používal výhybky PECO střední CODE 55, délka 137 mm, úhel odbočení 10°. Tam mě nevycházely délky staničních kolejí, když jsem je zmenšil na danou velikost. No a pak mě Milan Ferdián říkal, že v eNku je délka výhybek 222 mm, že to sahá až k námezníku. A už to bylo OK.
Tak se chci právě zeptat na tento problém. Omlouvám se, že jsem to blíže nespecifikoval. Protože jsem použil výhybky Märklyn v nákresu a taky mě to nevychází.
No to nevím. Není výhybka jako výhybka. V PECO Streamline Code 55 jsou v eNku výhybky dlouhé 123, 137 a 164 mm. Výhybky dlouhé 222 mm nevidím u žádného výrobce. Zato délku 111 mm používá hned několik výrobců, nejznámější je asi Fleischmann Piccolo. Nemá to náhodou být délka jednostranné kolejové spojky?
Ale mohu se samozřejmě mýlit.
Zpět na Velikost Z (komunita Z)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník