TTmili píše:Kavka: Díky za tip, byť jsem doufal, že to třeba někde budou mít k nahlédnutí a ideálně i odnesení, tak při letmém prohlédnutí cen na plazajapan jsem asi ochotný zariskovat a případně objednané věci odložit. Zeptám se, nákup probíhal jak, klasicky zaregistrování se, zadání vlastní adresy v ČR a poté platba kartou?
Registrovat se ani nemusíš - prostě si dáváš věci do košíku, až budeš všechno mít, vyplníš adresu, zaplatíš a počkáš.
Já tam (nebo na
http://www.1999.co.jp/eng ) objednávám cca 2x ročně a platím PayPalem.
Počítej, že ve výsledku (+doprava+DPH+celní poplatky) to bude stát tak 1,5x víc než vidíš na webu - což je ale pořád míň než polovina toho, kolik to stojí v Evropě.
Na Plazajapan je akorát trochu trik s věcmi skladem/neskladem.
Do košíku si můžeš dát pouze věci skladem ("in stock") - to co je a není skladem se docela dynamicky mění, ale není tam funkce, že by sis to dal do košíku třeba i to co skladem není a až to bylo, tak ti to poslali. Ani upozornění na naskladnění moc nefunguje (než ti to dojde mailem, tak už je to třeba zase prodané).
Naštěstí produkty Rokuhan se naskladňují průběžně (třeba u Kato a Tomix to co není skladem teď nejspíš nebude už nikdy - což je na druhou stranu jednodušší - co není, to skoro jistě už nikdy nebude)
Takže pokud tam je něco, co strašně moc chceš, ale není to "in stock", tak budeš muset číhat, hodit do košíku a zaplatit - a zároveň doufat, že ti z něj nezmizí něco jiného.
Je to taková forma strategické a akční hry zároveň