Rosnička v HO

Stavba a přestavba lokomotiv všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27

Příspěvekod juroH0 » pon 28 dub, 2008 12:20 pm

to nikto nema rosnicku robenu z cizovho odliatku?? :lol:
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
Uživatelský avatar
juroH0
 
Příspěvky: 783
Registrován: stř 11 dub, 2007 12:59 pm
Bydliště: Slovensko

Příspěvekod Jan Jirásek » pon 12 kvě, 2008 3:35 pm

Mám od něj jak TT kterou dokončuji na pojezd VV tak i H0 což je má domací míra, mohu ti to naměřit pokud máš ještě zájem.
Jeho předchozí verze je zde: http://modely.firenet.cz/gallery.php?modul=gallery&akce=galerie_ukaz&galerie_id=39&jak=1&kolik=30&strana=7
Jinak už má novou formu kde přidal další prvky v detailech...
Uživatelský avatar
Jan Jirásek
 
Příspěvky: 149
Registrován: pát 27 dub, 2007 3:01 am
Bydliště: Česko/Německo

Příspěvekod sco_27 » pon 12 kvě, 2008 4:32 pm

A aka je kvalita tych novych odliatkov ? Su hladsie ?
Uživatelský avatar
sco_27
 
Příspěvky: 534
Registrován: ned 06 kvě, 2007 12:24 pm
Bydliště: Partizánske, Slovensko

Příspěvekod Jan Jirásek » úte 13 kvě, 2008 11:45 am

Jsou hladší a nejsou matné jako předchozí verze viz. ten odkaz. Prasátko je zase matné což nevadí - toho mám nyní rozpracované, udělám fotky.
Uživatelský avatar
Jan Jirásek
 
Příspěvky: 149
Registrován: pát 27 dub, 2007 3:01 am
Bydliště: Česko/Německo

Příspěvekod sco_27 » úte 13 kvě, 2008 4:08 pm

Ok dik za info. Tak asi si predsa udelam Rosnu z odliatku :D
Uživatelský avatar
sco_27
 
Příspěvky: 534
Registrován: ned 06 kvě, 2007 12:24 pm
Bydliště: Partizánske, Slovensko

Příspěvekod juroH0 » úte 13 kvě, 2008 4:47 pm

Jan Jirásek píše:
juroH0 píše:to nikto nema rosnicku robenu z cizovho odliatku?? :lol:

Mám od něj jak TT kterou dokončuji na pojezd VV tak i H0 což je má domací míra, mohu ti to naměřit pokud máš ještě zájem.
Jeho předchozí verze je zde: http://modely.firenet.cz/gallery.php?modul=gallery&akce=galerie_ukaz&galerie_id=39&jak=1&kolik=30&strana=7
Jinak už má novou formu kde přidal další prvky v detailech...


no hod to sem ak mozes...ked to uz mozno nepouzijem ja tak urcite niekto iiny... dik vopred...
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
Uživatelský avatar
juroH0
 
Příspěvky: 783
Registrován: stř 11 dub, 2007 12:59 pm
Bydliště: Slovensko

Re: Rosnička v HO

Příspěvekod Stanin » stř 19 čer, 2013 4:30 pm

Docela me prekvapuje, ze neni dostupna Rosnicka v H0. Dival jsem se i po leptech a ani tam neni. Takze zbyva jenom odlitek od pana Cize? Nebo jsem neco prehledl?
Stanin
 
Příspěvky: 244
Registrován: ned 16 čer, 2013 8:48 pm
Bydliště: Brno

Re: Rosnička v HO

Příspěvekod sco_27 » stř 19 čer, 2013 6:38 pm

Uživatelský avatar
sco_27
 
Příspěvky: 534
Registrován: ned 06 kvě, 2007 12:24 pm
Bydliště: Partizánske, Slovensko

Re: Rosnička v HO

Příspěvekod zaza.office » sob 22 čer, 2013 1:15 pm

Ahoj. Na rosničku se chystám, tedy na její mutaci 711. Pojezd budu dělat z toho, co je k sehnání na vlacky.biz- rám, hlavní hřídel, dvojkolí použiju s plastovým pastorkem, motorek dám nějakou čínu, nejsem náročný.Nejdřív však musím dokončit jiné věci. Pokud toto téma mezitím neumře, přispěju nějakými nejlépe obrázky.
zaza.office
 
Příspěvky: 296
Registrován: pon 12 črc, 2010 1:49 pm
Bydliště: Most

Re: Rosnička v HO

Příspěvekod Sandy » úte 23 kvě, 2017 12:45 pm

Moje informace pro většinu z vás bude mít nulovou vypovídací hodnotu, ale musím se s někým podělit o radost :oops:
Při občasném ježdění mi chyběla posunovací lokomotiva. Tak jsem, s bušícím srdcem, sáhl do šuplíku a po deseti letech vytáhl na světlo světa Rosničku T334 od Vacka. Mám tu, která má pojezd II.generace.
Pamatoval jsem si její bídné "analogové" jízdní vlastnosti (i když jsem jezdil s pulzní regulací "Al-chladiče").
Nainstaloval jsem do ní dekoder LENZ Standard+ V2 a světe div se, ona jezdí. A docela dobře. Určitě lepší, než v analogu. :shock: Nastavení dekoderu mám tovární a zatím nemám potřebu s ním hýbat.
Jezdím částečně na "plechu" , takže mám i dobře známého angličana s jazyky z nějaké divné slitiny. Nemá s ním problém. Ani nikde jinde. Jezdí i krokem, maximálka je vyhovující. Do stoupání 5cm/m v přímé bez problémů vytahne tři čtyřosé vozy (večer je zvážím). Do stejného stoupání v dvojitém protisměrném es má se třemi vozy problém, ale dva zvládne v pohodě. Při jízdě sice vydává zvuky jako zdivočelý vysavač, ale to se snad po zajetí zlepší.
Neinstaloval někdo z vás do původního modelu osvětlení. Moje představa je, že povedu světlovody skrz závaží. Ale nevím, kam umístit DPS. Zdá se mi, že v budce moc místa není.
Sandy
 
Příspěvky: 830
Registrován: čtv 26 říj, 2006 4:42 pm
Bydliště: Černošice

Re: Rosnička v HO

Příspěvekod TiTi » čtv 25 kvě, 2017 9:58 pm

Konečne som si aj ja dokončil vackovu rosničku.S tej pôvodnej toho veľa neostalo.Prerobil som ju na l.seriu.Pojazd upravil s tendra lokomotívy ROCO BR 57.Motor som použil Mashima.Osvetlenie vlastna vyroba.Pridal som aj pos. režim(na každej strane svieti 1 poz. svetlo)
Idealna lokomotíva na modulové stretnutie niekde na posun
Přílohy
2017-05-25 23.50.22.jpg
TiTi
 
Příspěvky: 89
Registrován: úte 12 kvě, 2015 9:46 pm

Re: Rosnička v HO

Příspěvekod Povstalec » úte 06 čer, 2017 5:14 pm

Přeji dobrý den.
Mašina vypadá nádherně!
Mohu poprosit o detaily použití tendru k Br 57?

Doma mám dva, pro kteréé nemám využití, takže toto je skvělý nápad!
Povstalec
 
Příspěvky: 100
Registrován: ned 27 říj, 2013 5:29 pm
Bydliště: Tovačov, Velký Újezd

Re: Rosnička v HO

Příspěvekod TiTi » stř 07 čer, 2017 2:36 pm

Hadam bude stačiť.Jedna náprava je posunutá asi o 2,4 mm.Aby bol presne dodržany rozvor 2000+ 2200 mm.
Přílohy
20160102_123306.jpg
TiTi
 
Příspěvky: 89
Registrován: úte 12 kvě, 2015 9:46 pm

Re: Rosnička v HO

Příspěvekod Povstalec » pát 09 čer, 2017 2:25 pm

TiTi píše:Hadam bude stačiť.Jedna náprava je posunutá asi o 2,4 mm.Aby bol presne dodržany rozvor 2000+ 2200 mm.


Pro představu ano. Díky!
Povstalec
 
Příspěvky: 100
Registrován: ned 27 říj, 2013 5:29 pm
Bydliště: Tovačov, Velký Újezd

Re: Rosnička v HO

Příspěvekod stefanb » stř 14 čer, 2017 7:59 pm

Ja som to vyriešil tak že som Vacekovku ihneď ako vyšla z výroby (neviem presne 10-12 rokov) kúpená v PRIORE Zvolen rozobral ,vymenil motor,prevody,všetko samo doma atď,kapota zostala ale doplnky doplním.Jazdí dodnes bez problémov.
Přílohy
1.jpg
stefanb
 
Příspěvky: 22
Registrován: čtv 27 lis, 2014 6:24 pm

PředchozíDalší

Zpět na Stavba lokomotiv

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků