od playback » sob 03 led, 2026 9:50 pm
Protože každý TTčkář musí mít Rosničku, i já ji chci mít. Vlastně mám jednu už hrozně dlouho - červenou Zeuke. A v tom je ten problém. Tillig používá pořád tu stejnou formu - snad jen opravil chybně umístěné dveře. A ta forma je od reality hodně daleko. Internet je plný úprav, které se pokoušejí některé z těch největších chyb řešit, ale i když jsem viděl asi většinu z nich, chtěl jsem to zkusit také.
Jako znovu začínající modelář jsem si ale na úpravu, která by řešila ty největší problémy, prostě netroufal. Ale pak jsem objevil karoserii z 3D tisku od A.G. model, která pasuje na tillig pojezd. Tak jsem to zkusil.
Měla by to být T334.0087 (4. série) v červeném schématu ze začátku 80. let, když jezdila do Polné.
Výsledek není dokonalý, jsem si chyb vědom. Z 50cm na kolejišti to ale snad obstojí.
Budu rád, když mi napíšete svoje reakce. Rozhodl jsem se udělat ještě jednu z 1. série - krátká kapota s tahokovem.
Použitý materiál:
Pojezd - tillig
Karoserie - A.G. Model 3D tisk (varianta B)
Doplňky - hekttor.biz (kliky, háky, madla, rámy světel, ...)
Obtisky - fuska.cz
Barvy - model-scene.cz
Dekodér - PeLi
- Přílohy
-

- Srovnání 3D tisku s původním Tilligem. Vlevo Tillig, červená 4. série a na pojezdu 1. série
Naposledy upravil
playback dne ned 04 led, 2026 12:53 pm, celkově upraveno 3