Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27
Střelec píše:Pérové pojistné ventily v kombinaci s kompresorem a generátorem vedle komína působí dost zajímavým dojmem a zajímalo by mě, jestli se tahle kombinace mohla sejít a kdy.
Střelec píše:...patrně bych z nabídky vzal kastli na 314.2. Ta byla delší, takže by možná nebylo nutné upravovat délku pojezdu.
Střelec píše:U výtisku mě ale matou válcové nástavce na vanách (https://aukro.cz/lokomotiva-314-2-ho-7082718941), na většině fotek jsou v těch místech víka normálních rozměrů, která nezaclání ve výhledu vpřed.
Střelec píše:Abych s vrátil k 313.4 - můj výtisk má ve shodě se snímkem stroje z Lípy na kotli před budkou jakousi trubku. Jiné stroje tam měly válcový tlumič. O jaké zařízení jde?
Střelec píše:Tak ten tlumič je hodně hubenej - většinou to je docela rozměrná pixla válcového tvaru na kotli před boudou, nebo "bedýnka" na střeše budky.
Střelec píše:Tyhle staré lokomotivy mají na kotli velmi často jakousi nálevku opatřenou ventilem (při modernizaci ji nahrazovaly složitější armatury). Jaký to mělo účel? Přímé napouštění kotle při vymývání?
Střelec píše:313.401 z Lípy má na parojemu vedle páky (patrně ovládání přívodu páry) ještě navíc jakýsi ventil, ze kterého jde klikatá trubka či hadice do budky. Na svém kusu to dělat nebudu, evidentně jde o nějaké dodatečné zařízení, ale k čemu to mohlo být?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků