Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27
hank píše:Michal_d: T 698.0/T 658.0.
Zlámalík píše:Jestli je to CocaCola, tak byl první Gulda.
Zlámalík píše:Jestli je to CocaCola, tak byl první Gulda.
hank píše:Děláte v tom hokej. Všichni.![]()
TL 659.0 to není. Měla podvozky symetrické, rozvor 2x1550 mm, paprsková kola.
Ganzy (M 295.0/1) to taky nejsou. Rozdíl mezi rozvory asymetrického 3nápravového hnacího podvozku byl mnohem větší (1210+2630 mm).
Stejně tak to není ani pomeranč T 678.0/T 679.0 ani čmelák T 669.0/1 - všechny s rozvory 2x2000 mm. Výkres ragulina T 679.2 nemám po ruce, ale podvozky měl taky symetrické. Dtto sergej T 679.1 - 2x2100 mm.
Mírně asymetrické podvozky měly lok. E 669.1 - 2500+2300 mm a E 669.2 - 2500+2100 mm. Řekl bych, že ale měly taky paprsková kola (jistý si nejsem, snad mě doplní nějaký expert na E-trakci).
Všechny 3 "coca-coly" (2xT 698.0, 1x T 658.0) měly konstrukce i rozvory podvozků stejné: 1570+1930 mm, přičemž těmi delšími rozvory to bylo otočeno na obou stranách směrem do středu - k nádrži. (T 658.0 se lišila jen zpřevodováním pohonu - poměrem otáček mezi trakčními motory a hnacími dvojkolími.)Zlámalík píše:Jestli je to CocaCola, tak byl první Gulda.
Omyl, první jsem byl já.
TTmili píše:Ty nám Michale dáváš. Já tuším že vím kam se tvé kroky ubírají, a že po dokončení tohohle projektu nám pro úplný výčet rodinky Vindobony bude chybět snad jen rakouský Blauer Blitz. Jen přemýšlím zda opravdu nejsou žádné vhodné podvozky pro M495.0, ať už od MTB z jejich Ganzu nebo z některých DB elektrik od Pika (řada 151 se zdá rozvorovê docela podobná, ale přesné rozměry teď ne a ne rychle najít).
Zlámalík píše:Sběrače proudu takto?
Fosforbronzový plíšek, zasunout za držák masky tak, aby se opíral o kola zezadu. Mohly by v něm být vedle držáku masky dvě dírky a na podvozku by byly dva malé výstupky, do kterých by dírky zacvakly.
Přijde mi to asi lepší než řešení třeba u Vectronů Tillig, ty mají sběrací plech opřený o kola shora, ale opírá se vlastně o hranu okolků - to se probrousí. Tohle "zadní" řešení je podle mě spolehlivé.
Vývod vodičů nahoru udělat ve výřezu rámu vedle čepu, případně do převodovky nachystej drážku po založení drátku, aby bezpečně přešel nad rovinu rámu.
Pro inspiraci můj Pertinax, tam jsou podvozky MTB z Brejlovce.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník