Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27
michal_d píše:Děkuji za názory. Já se také kloním v variantě s rámečky, ale když jsem je zkusmo osadil, tak mě zarazilo jak jsou výrazné. Teď když na to koukám druhý den, tak už jsem rozhodnutý je osadit. Podle nákresů v knize jsem usuzoval na to, že byly v barvě mosazi. Novější vozy je mají kreslené stříbrné a zde jsou žluté (nebo právě téměř neznatelné) jako ostatní mosazné díly.
Nutno ale podotknout, že čím déle prohlížím fotografie a nákresy, tak nacházím víc a víc rozporů. To ale nic nemění na tom , že knihu "Jednonárazníkové kolejové autobusy" považuji za jednu z nejlepších knih o železnici jakou jsem kdy četl a nebýt této knihy, tak bych se do modelů kolejových autobusů nikdy nepustil.
Barvu rámečků budu ještě chvíli rozmýšlet. Pravdou je, že po stříknutí na stříbrnou by se utlumila jejich "zářivost", na druhou stranu budou zase o tloušťku nátěru masivnější...
Marthin píše:Co takhle: vyleptat do alpaky a pak následně otryskat velmi jemným korundem - ono to pak ve vzhledu vypadá jako hliník...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník