Zlámalík píše:... používáme olověný klempířský plech...
A to se dá běžně koupit?
Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27
Zlámalík píše:... používáme olověný klempířský plech...
Jirkátor píše:Zlámalík píše:... používáme olověný klempířský plech...
A to se dá běžně koupit?
Albatros498112 píše:Tady se krásně ukazuje, proč 3D tisk lokomotiv ne. Pán z Ústí včetně kolegy, co to dělá do TT a N si zcela neuvědomují, co činí. Jeden otom zhola nic neví, jen se naučil strkat Flash do 3D tiskárny a mačkat tlačítko tisku. Druhej umí kreslit, ale zas mu nic neříkají ty lokomotivy v předloze jako takové. Zprvu jsem se taky nadchnul, nicméně 3D tisky stojí hrozný peníze a výsledek? Kreslič má talent udělat něco, co existovalo tak v jednom a nebo dvou kusech a navíc ještě jen v určitém období, nebo zcela udělá něco, co nikdy nebylo (podle čeho to modeluje neni známo). O příšernosti 3D tisku raději nehovořit. Kvalita je různá a zmetkovitost vysoká. Bohužel oprava vady 3D tisku provést nelze, jinak se nenávratně poškodí okolní detaily a smysl stavby tohoto modelu a 3D tištění těchto skříní postrádá zcela smysl. Někdo jen objevil tvrdej obchod a rychlé prachy. Otázkou je, jak to všechno skončí. Já osobně mám pohled na stavbu modelů jako celku uplně jiný pohled. 3D tisk nezavrhuji, ale v současné době to rozhodně není tak, že to tiskárna vyhodí, já to plácnu na tovární spodek a je hotovo. Bohužel cesta k takovéto práci bude ještě dlouhá a trnitá. Zaráží mě jen to, jak jsou lidi líný jak prase a nechtěj nic dělat. Nejradši to poskládat za 5 minut jak z Kindervajíčka a jezdit. Nevim, ať si každej dělá a kupuje co chce, ale musel jsem toto napsat, pač věřim, že s tímto názorem rozhodně nebudu sám. Já mám rád model, který je i hezký, čistý a něco reálného představuje v určitém období.
Střelec píše: bylo by zajímavé dostat železniční modelařinu do úrovně plastikové - to se zatím částečně daří jen u vozového parku a doplňků. Stavebnice (parní) lokomotivy, kde by byla kastle specifikovaná technicky na konkrétní dostupný pojezd v základu, konverzní díly na rám a doplňky na lokomotivu spolu s obtisky a návodem, zobrazujícím varianty daného kusu (a podle toho by se dolepovaly detaily) stačilo na to jen barvy a lepidlo je zatím sci-fi. Ale možná časem bude i to.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků