Prasátko 1:160

Stavba a přestavba lokomotiv všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27

Re: Prasátko 1:160

Příspěvekod hank61 » sob 03 led, 2026 7:46 am

Moc pěkný Prasátko. Dělal jsem jich pár v H0 s odlitků, včetně stavby pojezdů od PG. Stavět tohle v eNku si vůbec nedovedu přadstavit :wink:
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Re: Prasátko 1:160

Příspěvekod Jirkátor » ned 10 kvě, 2026 5:12 pm

Tak jo, jde to udělat, ale znovu do toho už nejdu.
Pod strop kabiny se mi povedlo nacpat dva kondenzátory a pod ně dekodér, takže průhled kabinou je nulový.
Po dlouhých konzultacích s AI, se mi podařilo osvětlení nastavit tak, aby na každé straně Prasátko svítilo buď bíle, nebo červeně - každá strana a každá barva je samostatně ovládaná.
Zbarvení byla kapitola sama pro sebe a málem jsem ho naučil létat (z okna). Nástřik nedopadl špatně, tak jsem se vrhnul na patinu. I ta se mi celkem líbila, tak jsem to přestříknul matným lakem a po chvíli se mi udělalo doslova špatně, jelikož se po celém modelu začaly objevovat bílé fleky. Nevím čím to bylo, ale všechno muselo dolů a zase od začátku. Nakonec to vypadá takhle. Už do toho sahat nebudu. Jezdí s těmi kondenzátory naprosto skvěle (po vypnutí napájení kolejí z centrály jede ještě asi 5 sekund) a je to takový prcek, že stejně není na kolejích vidět. Moc toho neuveze, ale o to stejně nešlo. Ještě zbývá dodat leptané cedule od Lukáše Filipiho.
Prasátko 1.jpg

Prasátko 2.jpg
Tohle stavím já: viewtopic.php?f=1&t=12586
Jirkátor

Předchozí

Zpět na Stavba lokomotiv